“CHP provoke ediliyor”

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, “birlik ve beraberlik” yemeğinde yaptığı ve son dönemde tartışılan `içki` konusuna açıklık getirdi. Bu durumu CHP`nin yükselişini engellemeye dönük provokasyonlardan biri olarak değerlendiren Önder, “Politika üretildiği, seçimlere odaklanıldığı bir dönemde, bu tür tartışmalar bilerek çıkarılıyor” dedi.

530
CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder “Birlik ve beraberlik” adı altında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen aday adaylarının ve bini aşkın partilinin bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşma tartışma konusu oldu. Aday adaylarından Hikmet Yurteri`nin toplantıyı terk etmesinin ardından konruşma yapan ve “Aslında böyle nadide toplantılara, bu tür siyaset yapmak çok uygun değil. Bunları biz, danışma kurullarında yapacağımız şeyler. Bazı şeyler çarpıtılmasın diye. Ben ilk önce CHP’lilerden özür diliyorum. Genel başkanımızın tavsiyesi doğrultusunda bu geceki yemeğimiz içkisiz. Ama ilçe başkanı olarak şu sözü veriyorum, 7 Haziran’dan sonra içkili yemek sözü veriyorum” diye konuşmuştu. Önder`in bu sözleri “CHP`de içki yasağı” olarak değerlendirilmiş ve sıkça tartışılmıştı.
 
Önder o konuya açıklık getirdi
CHP İlçe Başkanı Nejat Önder konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu konu bilerek çarpıtılmaktadır. CHP`nin ülke genelindeki yükselişi, AKP iktidarının giderek oy kaybı, bazı provokasyonlara da neden oluyor. Bu da onlardan birisidir. Bilindiği gibi CHP, ülke genelindeki birçok ilde önseçim kararı almış, Çanakkale`de de `basit usulde aday yoklaması` denilen, delege ile hakim huzurunda önseçim yapmaktadır. 29 Mart`ta yapılacak önseçim öncesi, CHP`ye zarar verme amacındaki bazı kesimlerin konuşmanın tümü dışında cımbızlayarak aldığı ve bunu `yasak` adı altında sunduğu bir durumdur bu. Bu duruma itibar edilmemelidir. Politika üretildiği, 7 Haziran seçimlerine odaklanıldığı Çanakkale`de birinci parti olma yolunda hızla ilerleyen partimize bu tür girişimler ile zarar verilmek istenmektedir. O gün, aday adayları ile partililerimizi bir araya getirdik. Bazı partililer `içki yok mu? Kendi paramızla da olsa alkol almak istiyoruz` dediler. Bunun üzerine konuya açıklık getirmek amacıyla, `sayın genel başkanımızın tavsiyesi doğrultusunda siyasi toplantıları içkisiz yapıyoruz` dedim. Çünkü bu eğlence toplantısı değil, siyasi bir toplantıydı. Burada yasak ya da böylesi bir talimat sözkonusu değildir. Bu genel başkanımızın bir tavsiyesidir ki bence de olması gereken durum budur. Ben de orada yine kimseyi kırmamak, biraz da coşkuyu artırmak amacıyla `bu toplantımız içkisiz ama, 7 Haziran`dan sonra kutlama yapacağız. O içkili olacak, söz` dedim. Bu da ortamı yumuşatmaya dönük bir girişimdir ki; alkış almış, gülüşmelere neden olmuştur. Aslında konu orada parti mutfağından gelmeyen bir aday adayının parti içi tartışma yaratabilecek, birlik ve beraberliği bozabilecek açıklamaları ve toplantıyı terk etmesinin etkisini azaltmaya, tartışmalara fırsat vermemeye dönük bir açıklamadır. Bu durum bilerek çarpıtılmış ve provoke edilmiştir” dedi.
Paylaş