“CHP, belediyesi ve örgütüyle bir bütündür”

Kent kamuoyunda CHP’ye yönelik algılar nedeni ile dün Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açıklamalarına İl Başkanı Hamza Karagöz`den de destek geldi. Karagöz, “Böyle bir kavga söz konusu değildir. CHP bir bütündür, belediyeleri ile örgütüyle bir bütündür. CHP`de kavga olmaz yarış olur” dedi.

820
Çanakkale`de başta CHP üyeleri ve kent siyasetine yakından takip eden kentlilerde oluşan partinin ayrıştığı yönündeki olumsuz algı nedeniyle dün gazetemize bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın sözlerine İl Başkanı Hamza Karagöz`den de destek geldi. Bilindigi gibi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün gazetemiz Çanakkale OLAY`a özel açıklamalar yaparak, “Partimizin ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun buradaki temsilcisi il başkanımızdır. Dolayısıyla il başkanımız, bu süreçte Çanakkale`deki Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki negatif algının, olmayan çatışmanın, bu anlayışların önüne geçmek ve belki de diyalogsuzluğun neden olduğu bazı yanlış algıların düzeltilmesi yine sayın il başkanımıza düşer. Bu kentte insanlar yıllardır sosyal demokrasiye güvenlerinin sonucu olarak oy vermektedir. Biz aldığımız bu oyların sorumluluğu ile hareket etmeliyiz. Parti içinde hiç bir kavgamız olamaz” açıklaması yapmıştı. Başkan Gökhan`ın bu açıklamalarının ardından bu kez de İl başkanı Hamza Karagöz`e sorduk. CHP`de kavga var mı? Varsa bu kavganın tarafları kimler? Soruları ile Karagöz`ün gündemi değerlendirmesini istedik.
 
Aday adaylığı sürecine değindi
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, aday adaylığı sürecine değinerek, yöntem ne olursa olsun, Çanakkale`de en yüksek oyu almak için çalışacaklarının altını çizdi. Karagöz, “Şuanda bildiğiniz gibi bir aday adaylığı süreci var. hangi yöntem ile olursa olsun, ister eğilim yoklaması ister atama, nasıl olursa olsun çıkan adayı en yüksek oy alacak şekilde, hem beldelerde, hem ilçelerde hem de merkezde seçtirmek bizim görevimiz. Herhangi bir adaya uzaklığımız ya da yakınlığımız yoktur. Herşey bittikten sonra aday kim olursa olsun onunla yola devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz bunun içindir. Parti içinde bir kavga falan yoktur” dedi.
 
“CHP, tek yumruk”
Kamuoyundaki algının kırılması noktasında bir araya gelinip gelinmeyeceğini sorduğumuz Karagöz, “Biz her zaman bir araya geliyoruz zaten. Geçen gün Danışma Kurulu toplantısı yaptık. Şuanda da zaten grup toplantılarında ya da diğer çalışmalarımızda bir araya geliyoruz” yanıtını verdi. CHP İl Başkanı Karagöz, “Şuan da zaten devam eden bir süreç var. Bu sürecin bitmesinin ardından CHP yine tek yumruk olarak çalışmalarını sürdürecektir. Parti içinde kavga söz konusu değildir, kim nereden çıkarıyor, bilmiyorum. Akşam (önceki akşam) grup toplantısında Belediye Başkanımızla beraberdik, Çanakkale sorunlarını tartıştık. Böyle bir kavga söz konusu değildir. CHP bir bütündür, belediyeleri ile örgütüyle bir bütündür. CHP`de kavga olmaz yarış olur” dedi.
Paylaş