“CHP, ahiliğin ta kendisidir”

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Ahilik Haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “CHP Ahiliğin ta kendisidir sözü yaşadığımız Çanakkale`de hayat bulmakta ve onun için CHP kalesi olmaya devam etmektedir. Çünkü ahilik, iyi bir karakter gerektirir, iyi bir ahlak gerektirir, yalansız dolansız bir yönetim için mücadele eder. Halkın paralarını yatak odalarında saklamaz. Yatak odalarında para kasaları bulundurmaz. Hele hele çocuklarına evdeki paraları sıfırla asla demez” ifadelerini kullandı.

473
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, dün yaptığı açıklamasında Ahilik Haftasına değindi. Gündemdeki konulara da göndermede bulunan Önder, “Ahilik, erken kalkmak, işine ve çalışmaya erken başlamak, ev komşularına, iş komşularına ve tüm insanlara hoş görülü ve güler yüzlü olmak, asla tamahkar olmamak dürüst olmak, iyi niyetli olmak, yalandan uzak ikna edici inanılır olmak, ölçerken, biçerken, tartarken dürüst olmak ve daha sayabileceğimiz insani duygularla evimize helal ekmek götürme sevdasıdır” dedi. “Ahilik; bir sivil toplum örgütüdür” diyen Önder, “Bu Örgüt 1270`li yıllarda Ahi Evran ve halk ozanları tarafından kurulmuş olup özünde halk kazanımı ve özgürlüğü vardır, örgütlenme bilinci vardır. Ülkemizde o günden bugüne birçok STÖ kurulmuş ama büyük bir bölümünün altından yeller esmiştir. Özü doğruluk, dürüstlük ve yalansız yalın bir kavramın üstü kapatılamamış ve halen yaşamaktadır. Ahilik, bir Cumhuriyet özlemidir, Ahilik CHP`nin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.
 
“Evdeki paraları sıfırla demez”
“Değerli Çanakkaleli hemşerilerimiz; Çanakkale Ahilik Felsefesine inanmış ve savunucusu olmuş bir ilimizdir” diyen Önder, “Gittikçe artan Çanakkale nüfusunun yaşanılan bir kent oluşunun kanıtıdır. Esnafımız, köylümüz, işçimiz ahiliğin her zaman sembolü olmuş ve bu felsefeyi hayat tarzı edilmiştir. Yukarıda sözünü ettiğimiz `CHP ahiliğin ta kendisidir` sözü yaşadığımız Çanakkale`de hayat bulmakta ve onun için CHP kalesi olmaya devam etmektedir. Çünkü ahilik, iyi bir karakter gerektirir, iyi bir ahlak gerektirir, yalansız dolansız bir yönetim için mücadele eder. Halkın paralarını yatak odalarında saklamaz. Yatak odalarında para kasaları bulundurmaz. Hele hele çocuklarına evdeki paraları sıfırla asla demez. Doğru çalışır, dürüst çalışır, kimsenin hakkını yemez hele hele yetim hakkı asla yemez. Komşularımızla komşu gibi olur. Peygamberimiz HZ. Muhammed in `Benim karşıma komşu hakkı ile gelmeyiniz` sözlerine sadık olur. Şeriat düzenini ileri demokrasi yalanı ile getirmeye çalışıp Atatürk ve arkadaşlarının kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yoktur ve bu hak verilmeyecektir. Çanakkale`de yüz binlerce şehit Cumhuriyet ve ahilik felsefesi için verilmiştir. Bu felsefeyi ne Çanakkale`de, ne ülkemizde ne de global yaşamda hiçbir güç asla yok edemeyecektir. Ahi olan TC. halkının seçtiği iktidarın yasakladığı, Türküm, doğruyum, çalışkanım sözleri ile başlayan ve her sabah okullarımızın ön sözü olan Andımızı hiçbir güç susturamayacaktır. Andımız, andımızdır” şeklinde konuştu.
Paylaş