“CHP’nin kökleri sağa sola kaymaz”

Barışın kenti Çanakkale, CHP Kadın Kolları 2. Marmara Bölge Toplantısı`na ev sahipliği yaptı. CHP Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından hedef kitlelerin ihtiyaçlarına yönelik çalışma yöntem ve projeleri görüşmek amacıyla ilki İstanbul`da düzenlenen Marmara Bölgesi`ne yönelik toplantıların ikincisi ise Çanakkale`de gerçekleştirildi. Toplantıda önemli mesajlar veren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan; “Cumhuriyet Halk Partisi 91 yıllık dev bir çınardır. Kökleri o kadar sağlamdır ki, olduğu yerden sağa sola kaymaz” dedi.

520
 
 
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, MYK üyeleri, Marmara Bölge Sorumlusu Gülay Tülüş, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar, 10 ilden CHP il-ilçe kadın kolları başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda 2015 genel seçimlerine yönelik alanda çalışacak olan kadın kollarının, bölgelerinin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarına göre gerçekleştirdikleri çalışma program ve projeleri görüşüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen; “Toplantımızın Çanakkale`de gerçekleşmesinin anlamı bizim için çok büyük. Çünkü 100 yıl önce kadın-erkek ayırmadan büyük-küçük demeden bir olmayı başarmış yüce gönüllü insanlar sayesinde üzerinde durduğumuz topraklara vatan diyebiliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de etnik köken ve inanç üzerinden siyaset yaparak gönlü bir olan ulusu zayıflatmaya çalışan güçler var. dün olduğu gibi bugün de memleket toprağını parça parça satan, halk açlık sınırının altındayken köşk beğenmeyen, eser yarattık diyerek koca bir tarihi kül eden garip bir anlayış var. Ve biz kadınlar, Çanakkale cephelerinde Kurtuluş Savaşımızın her kademesinde HES`lerde, Kazdağları`nda, Gezi`de, Yırca`da ve nicelerinde yılmaz savaşçılar olduğumuzu gösteriyoruz. Umarım bugünkü buluşmamız bir mihenk taşı olur, el ele vererek Çanakkale Destanı`nın 100. yılında yeni bir zafer kazanıp, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla aydınlık Türkiye`ye uyanırız” dedi.
 
 
Karagöz; “Çanakkale`de yeniden bir destan yazacağız”
CHP`li kadınları Kepez`de ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise; toplantının hayırlı olmasını diledi. Çanakkale`de yeniden bir destan yazacaklarını kaydeden CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “Seçim sonuçlarının açıklanacağı akşam Çanakkale`yi iyi izleyin. Göreceksiniz Çanakkale`de yeniden bir destan yazacağız. İnanmak ve sevmek bizi başarıya götürür. İnanamazsak, hiç yola çıkmayalım. Sevmezsek birbirimizi yine yola çıkmayalım. Onun için inanmak ve sevgi bizi başarıya götürür. Özellikle CHP camiası olarak bizler birbirimizi seveceğiz ve mücadelemizi böyle yürüteceğiz” şeklinde konuştu.
 
Tülüş; “Ortak amacımız iktidar olmak”
Marmara Bölge Sorumlusu Gülay Tülüş de şu şekilde konuştu: “Bugün Çanakkale ilimizde yapılacak olan Marmara Bölge Toplantısı`nın ana amacı 2015 genel seçimlerinde yapacağımız çalışmalardır. 2015 seçimlerinde daha başarı kazanmak için ne yapabiliriz bunun çalışmasını yapıyoruz. Ortak paydamız iktidar. Bu yolda emeğimizi ortaya koymak, bugünkü toplantıdan güzel ve faydalı çalışmalar çıkacağını umuyorum. Sevgimizi hep beraber paylaşalım diyorum.”
 
Dokuzcan; “2015 seçimlerinin en önemli gücü kadınlar olacak”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, 2015 seçimlerinin en önemli gücünün kadınlar olacağını ifade ederek; “Şu anki mevcut yapıda belki de en önemli şey kadın-erkek eşitliği. Çünkü karşımızda eşitliğe inanmayan, toplumsal hayattan kadını uzaklaştıran bir zihniyet var. Kadın bedeni üzerinden siyaset yapan bir anlayış var. 2015 seçimleri özellikle kadınlar için çok önemli. Bizler bugün Çanakkale`de 1915`in devrimci ruhuyla ve kadının enerjisiyle 2015`e iktidara giden yolda birlikte birbirimizden güç alarak bu mücadelenin içerisinde ve birbirimizin gözlerinin içine baktığımızda o sevgiyi ve enerjiyi görerek yola devam edeceğiz. Bu yolda Çanakkale`de yaptığımız toplantı çok önemli. Bizler, şu an ki yapıda bedenimiz, emeğimiz ve kimliğimiz üzerinden siyaset yapan anlayışa karşı güç birliğini, dayanışmamızı ve direncimizi daha yükseltmek zorundayız. 2015 seçimlerinin en önemli gücü kadınlar olacak. Bizler, hem mücadelemize devam edeceğiz hem de iktidarın temel ana gücü olarak partiyi iktidara taşıma yolunda elimizden geleni değil, elimizden gelenin ötesinde de yapmamız gerekeni yapacağız. Bu yol bizim aydınlık yolumuzun en önemli basamağı” dedi.
 
“Buradaki güç Türkiye`ye yansıyacak”
Çanakkale`nin devrimci ruhuyla alacakları kararlar ile yapacakları çalışmaların, önümüzdeki süreci belirleyen en önemli unsur olacağının altını çizen Dokuzcan; “Sahada karşılaştığımızın sorunların çözümü ve birbirimizden alacağımız örnek çalışmaları değerlendireceğiz. CHP Kadın Kolları olarak 81 il, yaklaşık 600 küsür ilçede bizzat çalışma yaptık. Buradan gelen ciddi bir deneyim ve birikim var. CHP Kadın Kolları şu an sahadadır. Her yönüyle çalışmanın içerisindedir. Bu yolda kadın-erkek beraber nasıl yürünebileceğini 2015 Türkiye`sinde tekrar göstermek zorundayız. Çanakkale`nin o devrimci ruhuyla alacağımız kararlar ve yapacağımız çalışmalar bu toplantıdan çıkacak sonuç bildirgemiz tabi ki önümüzdeki süreci belirleyen en önemli unsur olacak. Buradaki güç Türkiye`ye yansıyacak. Bu yol sabır, sevgi ve saygıyla giden bir yol. Birbirimizden aldığımız enerjiyi birleştirip bunu bir sinerji haline dönüştürüp halkla birlikte yan yana omuz omuza olmak durumundayız” diye konuştu.
 
“Dev bir çınar olan CHP`nin kökleri sağa sola kaymaz”
“Cumhuriyet Halk Partisi 91 yıllık dev bir çınardır. Kökleri o kadar sağlamdır ki, olduğu yerden sağa sola kaymaz” diyen Dokuzcan; “Onun kökleri, o kadar güçlüdür ki, suyun ve toprağın enerjisiyle öylesine bir fidan ve filiz verir ki, bunu görmek için bir şeyi görmek lazım. Önce parti içindeki kadınların gücünü görmek lazım. Çünkü kadın aslında köktür. İşte o kökle birlikte 91 yılın hem çınarı hem filizlerini yaratmak 21. yüzyılın dünyasında gerçekten geleceğe damga vurmak kadınları görmekten geçiyor. Bizi birbirimizle vuramayacaklar. Çünkü kadın emek demek, o güçlü çınarın en önemli yanı demek. Partinin geleceği de Türkiye`nin aydınlık geleceği de kadınlardan geçiyor” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından CHP Kadın Kolları 2. Marmara Bölge Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.  Haber: Gürhan KÖKÇAK
Paylaş