“CHP’liler yapı müteahhitlerinin konuğu oldu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP Milletvekili adayları Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneği`nin konuğu oldu. CHP politikalarının ve seçim bildirgesinin konuşulduğu toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, “Devlete iş yapanların karşı karşıya kaldığı ihale mevzuatı, 2002`den bu yana 130`dan fazla değişmiştir. Maalesef ihaleler yandaşlara gitmektedir. Yandaşlar da büyük kar payını toplayıp bu işleri aşağıda, taşeronlara vermektedir” dedi.

454
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, dün sabah Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneği`nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Milletvekili adayları Avukat Muharrem Erkek, Bülent Öz, Ahmet Küçük ve Ali Sarıbaş ile Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneği yönetici ve üyelerinin de katıldığı toplantıda “Türkiye son 3 yıldır aslında büyümüyor” diyen Öztrak, “Türkiye` de ortalama büyüme hızı yüzde üçlere gerilemiş vaziyette. Bugün Türkiye`de iyi gibi görünse de en sıkıntılı sektörlerden biri müteahhitlik sektörüdür. Devlete iş yapanların karşı karşıya kaldığı ihale mevzuatı, 2002`den bu yana 130`dan fazla değişmiştir. Maalesef ihaleler yandaşlara gitmektedir. Yandaşlar da büyük kar payını toplayıp bu işleri aşağıda, taşeronlara vermektedir. Dolayısıyla bu sektörde para ödenmediği zaman yukarıdakilerin bekleme imkanı vardır, aşağıdaki taşeronların bekleme imkanı yoktur. Onlar hızla batmaktadır, devlet para ödemezse. Birinci önemli sıkıntı bu. İkinci önemli sıkıntı, TOKİ meselesidir. Bugün TOKİ, konutun her alanında faaliyet gösteren bir kurum haline gelmiştir. Devletin, birilerinin deyimiyle kupon arazileri TOKİ`ye verilmektedir. TOKİ üzerinden havuza para dolduran müteahhitlere peşkeş çekilmektedir. Yine parayı onlar kazanmaktadır, onların alt taşeronlarına ise sadece boğuşmak kalmaktadır. Türkiye`nin bu sorunları aşabilmesi için farklı bir strateji izlemesi gerekmektedir. Türkiye hukuk devleti olmalıdır. Her bir vatandaşın mülkiyeti güvence altında olmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
 
Erkek, “Önce demokrasi” dedi
“Demokrasinin ve adaletin olmadığı bir yerde, barışı da, huzuru da, ekonomik büyümeyi de sağlamak büyük değil” diyen CHP 1`inci sıra adayı Avukat Muharrem Erkek, “Bizim önce demokrasimizi birinci sınıf demokrasi haline getirmemiz lazım. İnsan odaklı yeni bir anayasa yapmamız lazım. Yargıyı bağımsız ve tarafsız hale getirmemiz lazım. Yargı ve adalet bu durumdayken, demokrasimiz bu durumdayken yabancı yatırımcıyı ülkemize beklemek hayal olur. Maalesef demokrasi eksikliklerimiz sebebiyle milli irade meclise taşınamıyor. 2002 ylında sandığa giden oyların yüzde 45.3`ü yüzde 10 barajı sebebiyle çöpe gitti. Bunu düzeltmemiz lazım. Milli iradeyi meclise taşımamız lazım. Çanakkale şuanda çok ciddi bir çevre tehdidi altında. Kazdağları`nı koruyamazsak eğer, gelecekte çocuklarımıza temiz, sağlıklı bir çevre bırakamayız. Çanakkale şuanda tarımdaki, miteolojideki değerlerini, maddi manevi bir çok değerlerini Kazdağları`na borçludur. Kazdağları`nı korumamız lazım. Boğazımızı, Biga Yarımadamızı korumamız lazım. Biz üniversite, tarih, kültür, turizm kenti Çanakkale istiyoruz. Tershaneler, madenler, termik santraller şehri istemiyoruz. Tabi ki madencilik önemli ama Kazdağları`nda değil” ifadelerini kullandı.
 
 
“Davamız Çanakkale ise, bir araya geleceğiz”
CHP`nin 2`nci sıra Milletvekili adayı Bülent Öz ise, “Çanakkale ile ilgili herkes düşüncelerini belirtiyor. Projelerini ortaya koyuyor. Ama ortaya bir şey çıkmıyor. Böyle olunca da Çanakkale kaybediyor. Söz konusu Çanakkale`nin geleceği ise, tüm siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakıp, davamız Çanakkale ise, bir araya geleceğiz. Aynı minibüse binip, Ankara`nın yolunu tutacağız. İsteklerimizi koparmak için mücadele edeceğiz. Ama turizm, tarih, Çanakkale`nin gelişimi konusunda neyi konuşuyorsak, herkes bir tarafından asılırsa Çanakkale`de hiç bir gelişim sağlayamayız” dedi.
 
“Yanlış kafalarda doğru işler yapılmaz”
CHP`nin üçüncü sıra milletvekili adayı Ahmet Küçük konuşmasında “Ekonomik olarak belli bir büyüme sonucunda, belli bir milli gelire ulaştığımız doğrudur. Ama şu bir gerçek ki, bizim gibi ülkeleri bekleyen tuzağın içine düşmüş vaziyetteyiz. Yani orta gelir krizine girmiş vaziyetteyiz. Üretimimizi sadece kapasite kullanım oranlarımızı arttırarak, işçimizin emeğini daha fazla sömürerek ve gelir dağılımını bozarak ancak buraya kadar getirebiliriz. Bundan sonrası iflastır. Dolayısıyla süratle bu tuzağın içinden çıkmak ve Türkiye`yi insanlık gelişmiş endeksinde yüksek sıralara taşımak zorundayız. Yalnız şunu bilmeliyiz ki yanlış kafalarla doğru işler yapamayız. Yanlış eğitim ve yanlış anlayışla doğru yere varamayız” dedi
 
“7 Haziran seçimlerinin önemi büyüktür”
CHP`nin 4`üncü sıra Milletvekili adayı Ali Sarıbaş ise burada yaptığı konuşmasında “Sadece Çanakkale ve Türkiye için değil, Ortadoğu ve dünya için de Türkiye`deki 7 Haziran seçimlerinin önemi büyüktür. Türkiye 13 yıldır iyi yönetilmiyor. Türkiye`nin 100 yıllık kökleşmiş kurumlarını kendi içinde kavga eden, kendine göre şekillendiren bir yönetim sürecini yaşadık. CHP olarak ekonomiyi ön planda tutan ve ekonomik vaatlerle birlikte tüm sektörde de üreten bir Türkiye yaratmanın vaatleriyle sizlerin önüne koyduk. Bu hazırlanan programla birlikte Türkiye`yi yönetebilecek bir Cumuhuriyet Halk Partisi olarak önünüze çıktı” dedi.
Paylaş