“CHP’li belediyelere değil, duble yollara bak”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın sözlerine tepki gösterdi. Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın sözlerini değerlendiren Başkan Mutan; “Sayın bakan yardımcısı CHP’li belediyelerin yolları ile ilgileneceğine kendi hükümetinin yollarına baksın. Ne oldu duble yollar?” dedi.

831
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, dün açıklama yaparak Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın sözlerine tepki gösterdi. Kafkas’ın “Şimdi Ankara payını vermek istiyor, Çanakkaleli almamakta direniyor. Böyle garip bir durum var” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Mutan, asıl sorunun duble yollar olduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde Çanakkale’nin yolu bitmeyen neredeyse tek şehir olduğunu ifade etti. Mutan, “Sayın bakan yardımcısının açıklamalarına anlam veremedik. Kendisi Kolin Otel’de kaldığı için herhalde gidiş gelişlerde bölge trafiğin oradaki yolu gördü ki böyle konuştu. Ancak bu çalışma yapılmak zorunda. Çanakkale Belediyesi orada altyapı çalışması yapıyor, bundan daha doğal bir şey var mı? Sayın bakan yardımcısı CHP’li belediyelerin yolları ile ilgileneceğine kendi hükümetinin yollarına baksın. Ne oldu duble yollar? 10 yıldır halen devam ediyor. Bütün Türkiye’yi bitirdiler bir Çanakkale kaldı. Neden bitiremediler?” dedi.
 
“Devlet hastanesi 2015’te bitmez”
Kepez’de kurulacak yeni Çanakkale Devlet Hastanesi için ayrılan bütçenin, toplum maliyetin sadece yüzde 10’u olduğunu dile getiren Mutan, hastanenin 2015’te değil, 2025’te bile zor biteceğini söyledi. Mutan, “Ne oldu devlet hastanesi? Biz kamuoyunu canlı ve diri tutmasak ihaleye bile çıkamayacaklardı. Bütçesi 112 buçuk milyon lira ayırdıkları para yüzde 10. Çanakkale’ye yapılacak yeni devlet hastanesi için 11-12 milyon lira ayırıyorlar. Böyle giderse 2015’te değil 2025’te bile bitiremezler. Hastanenin yolu yok, yolu. Devlet su işlerinin kanalını kapatıp yol yapamadılar, ödenek yetersizliği nedeni ile. Önce kendi yollarına baksınlar, madem yollardan konuşuyoruz. Yani bugüne kadar neyi vermişler de neyi kabul etmemişiz. Huzurevi nerede? Troia Müzesi nerede? Hastaneyi böyle giderse 2015’e yetiştiremeyecekler. Yollar neden bitmedi? Bunlara cevap versinler. Yoksa Çanakkale yollarının hedefi de mi 2023?” dedi.
Paylaş