“Cevatpaşa’ya kadın eli değecek”

Cevatpaşa Mahallesi Muhtar adayı Saynur Durak, “Muhtarlık sadece ikamet senedinin verildiği bir yer olmamalıdır. Bana göre de değildir. Oradaki mahalle halkının kendi öz dinamikleri ile proje ürettiği ve yine o mahalle halkının yaşam tarzının kolaylaştığı, değiştiği projelerin hayata geçirebileceği bir organdır muhtarlık” dedi.

1012
Cevatpaşa Mahallesi Muhtar adayı Saynur Durak gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamasında hem kendini tanıttı hem de adaylık sürecini değerlendirdi. “Yaşamaya dair gücümüzü, sizler için, sizlerle kullanmaya hazırız” sloganı ile yola çıkan, çağdaş ve demokratik bir yönetim noktasında çalışacağını ifade eden Durak, “1961 yılında doğdum. 36 yıldır burada yaşıyorum. Emekliyim ve iki çocuğum var. Burada yaşıyor ve hayatımı buradaki insanlarla, dostlarım, komşularımla paylaşıyorum. Böyle bir düşüncem aslında yoktu. Ancak kıramayacağım insanlardan böyle bir teklif geldi. `Tamam` dedim. Aslında bazı şeyler rastlantıdır. Kendinizi bir anda o durumun içinde bulabilirsiniz. Bir andır aslında” ifadeleri ile aday olma sürecini özetledi.
 
“Proje üreten bir mekanizma olacağız”
“Şuanda iyi bir ekibimiz var ve çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyen Durak, “Çanakkale`de bir kadın olarak, belki bir farkındalık yaratabilirsek, yapabilirsek güzel olacağını düşünüyorum. Muhtarlık sonuç itibariyle küçük bir organdır. Ancak gerçekten ciddiye alır ve çalışırsanız, kente bile model olursunuz. Ben böyle düşünüyorum. Kente model olabilecek projelerimiz var. Tabi ki bu projeleri pek çok arkadaş ile paylaşarak, konuşarak üretiyoruz. Muhtarlık sadece ikamet senedinin verildiği bir yer olmamalıdır. Bana göre de değildir. Oradaki mahalle halkının kendi öz dinamikleri ile proje ürettiği ve yine o mahalle halkının yaşam tarzının kolaylaştığı, değiştiği projelerin hayata geçirebileceği bir organdır muhtarlık. Zaten muhtarların birçok yetkileri ciddi bir şekilde azaltıldı. Bu anlamda muhtarlığı o kurumdan çıkarıp, `ne yapabiliriz?` konusunu birlikte tartışmak gerektiğine inanıyorum. Muhtarlık bir mühür basmak olmamalı. Bu bürokratik iş zaten benim işimdir. Ancak buradaki sosyal ve kültürel aktivitelerde insanları bir araya getirebilirsem bu bir başarı olacaktır” şeklinde konuştu.
 
“Herkesin desteğini isteyeceğiz”
Proje üretme konusunda tüm mahalle halkının görüş ve önerilerine önem vereceklerini ifade eden Durak, projeleri hayata geçirme noktasında da destek isteyeceklerini söyledi. “Özellikle benim mahallemin kendine özgü bir dokusu vardır, her mahallede olduğu gibi” diyen Durak, “Her muhtar da bu dokuya göre hareket etmelidir. Biz de öyle yapacağız. Mahallemizin öz dokusunu koruyarak, ona uygun projeler üreteceğiz. Biz insanlara değerek, onların yaşamlarına bir şeyler katabilirsek, hobiler edindirebilirsek ne mutlu bize. Çok büyük vaatlerim yok. Ancak iletişim çok önemli. Bu iletişimi artırmak için çalışıyoruz. Çok güzel bir projemiz var. Eğer başarabilirsek, kent için de bir model olacağını düşünüyorum. Bu proje bir çocuğa değecek, bir çalışan anneye değecek, anneanneye de değecek, dedeye de değecek, üniversite öğrencisine de değecek. Bir proje ile herkese hitap edecek. Şimdiden açıklamak çok hoş olmaz. Bunu hayata geçirebilirsek önemli bir kazanım olacak. Ancak bu tür büyük sosyal projelerde birçok insanın desteğini isteyeceğiz ve mahallemizde kalıcı eserler bırakmak için çalışacağız. Zaten benim ya da muhtarlığın bütçesi ile olabilecek projeler değil. Bu nedenle herkesin desteğini isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Muhtarlık binası yenilecek
“Öncelikle mahallemizde yapmak istediklerimizi kısa şöyle açıklayayım” diyen Durak, “Amfi tiyatromuzu daha kullanışlı bir hale getirip, sosyal ve kültürel etkinliklerimizde mahallemiz için kullanacağız. Kurumsallık adına muhtarlık binamızı yenileyerek bir odasını herkes için ücretsiz internet hizmetine açmayı düşünüyoruz. Kadınlarımızın ilgili oldukları alanlarda, (resim, halk oyunları, diksiyon, yemek, seramik vb alanlar) kurs olanakları oluşturacağız. Hastanebayırı Spor Kulübü`müzün her zaman yanında ve destekçisi olacağız. Üniversite öğrencilerimize boş zamanlarında ekonomik katkı sağlayacak projeler oluşturacağız” sözleri ile ilk olarak yapacaklarını sıraladı.
Paylaş