havadurum

“Çatışmaların, açlığın ve sefaletin olmadığı barış dolu bir yıl diliyoruz”

Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak; “Gelecek güzel günler hayatı her gün, yeniden ilmik ilmik, ören işçi sınıfının ve mücadele eden emekçi halklarımızın olacaktır. Yeni yılın, Kürt sorununun demokratik çözümünde mesafe aldığımız, iş, barış ve özgürlük mücadelesinde yol aldığımız bir yıl olması, dileğiyle, halkımızın yeni yılını kutlarız” dedi.

685
2013 yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan EMEP Çanakkale İl Örgütü; “2012’ye girerken umut dolu olmak istiyoruz. Acılar, kan ve gözyaşı geride kalsın. İnsanlarımız sınır boylarında, dağda, sokakta ölmesin, katledilmesin. Çocuklarımızın yarınından endişe duymak, açlık ve sefalete mahkûm olmak istemiyoruz. Geleceğe güvenle bakmak, barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz” dedi.
 
Savaşa bütçe ayıran AKP Hükümetinin ölümü, yoksulluğu, işsizliği ve açlığı arttırdığını belirten EMEP Çanakkale İl Örgütü açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2013 yılı bütçesi yapıldı. Halkımızın payına sefalet ücreti, her sağlık hizmetine ayrıca ödenecek para, işsizlik; doğalgaza, elektriğe zam düştü. Yeni zamlar ise kapıda. Ekmeğimizden her geçen yıl bir parça daha koparılıyor. Artık açlıktan ölen, bayılan çocuklar günlük haberlerin konusu olmaktadır. AKP hükümetinin uyguladığı politikalarla komşu ülkelerin halklarıyla olan kardeşlik duyguları zayıflatılmakta, bölgede olası savaşın tarafı yapılarak, ülkemizin, halkların ve çocuklarının geleceği bataklığa saplanmak istenmektedir. Kürt sorununun demokratik çözümünün sağlanmasının koşulları her geçen gün zora sokulmakta, ülke içinde barış ve kardeşliğin temeline adeta dinamit konulmaktadır. Siyasetçi, gazeteci, bilim insanı, aydın, yazar, seçilmiş yönetici, kısaca binlerce muhalif ses kısılmış, binlerce insan zindanlara atılmış durumdadır. İşte, tam da bu dönemde, bu kadar karamsarlığın içerisinde, kapitalizme, adaletsizliğe karşı yükselen işçi ve emekçi hareketi, diktatörlüklere, savaşa, ırkçılığa boyun eğmeyen ve isyan eden halkların mücadelesi, geleceğe olan inancımızı ve umutlarımızı beslemektedir.”
Paylaş