havadurum

“Çanakkalelilerin gurur duyacağı bir hizmet binası yapmalıyız...”

Çanakkale Belediyesi’nin Yerel Yönetim Tesisleri ve Kültür Merkezi Projeleri masaya yatırıldı.

454
 
Çanakkale Belediyesi Yerel Yönetim Tesisleri ve Kültür Merkezi alanı Mimari tasarım Proje yarışması toplantısı yapıldı. Toplantıda nasıl bir Belediye hizmet binası yapılması konusunda görüşler ortaya konurken en anlamlı öneri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan geldi. Gökhan; “Yaşayan ve tüm Çanakkalelilerin gurur duyacağı bir hizmet binası yapmalıyız “ dedi.
 
Çanakkale Belediyesi Yerel Yönetim Tesisleri ve Kültür Merkezi alanı Mimari tasarım Proje yarışması toplantısı Truva otelinde yapıldı. Toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale Belediyesi Birim müdürleri ile Çanakkale belediyesi Yerel Yönetim Tesisleri ve kültür Merkezi alanı Mimari Tasarım Projesi Yarışması Jüri üyeleri Prof. Dr. Emre Aysu, Prof. Dr. Harun Batırbaygil, Yüksek Mimar Bünyamin Derman ve Mimar İsmail Erten katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale Belediyesi binasının Çanakkale için önemli bir bina olması nedeni ile bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek; “Farklı bir belediye binası yapmak zorundayız. Farklı bir belediye binası yapmak için katılımcıların önerileri ile bina şekillenecektir. Çanakkale bir turizm,  bir üniversite kenti olacak ise belediye binası yanında kültür merkezi hatta büyük bir kongre merkezine ihtiyacı var. Turizm ve üniversite kenti olacak isek altyapımızı hazırlamamız lazım” dedi.
 
Toplantıda konuşma yapan katılımcı ve jüri üyeleri de nasıl bir belediye hizmet binası yapılması konusundaki görüşlerini ifade ettiler.
 
Toplantının kapanış konuşmasını da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptı. Gökhan Çanakkale’nin hiçbir zaman büyük bir kent olmayacağını şartlarının ve konumunun buna elvermediği gibi halkının da büyük şehir olmasını istemediğini ifade ederek; “Büyük bir şehir olmayacağız, zaten büyük bir şehirde olmak istemiyoruz büyük şehir demek kalabalık bir şehir demek kalabalık bir şehir olmayacağız. Çanakkale’nin kaldırabileceği bir büyüklüğe ulaşmasını istiyoruz. Bu büyümenin  uydu kentlerle çeşitli mevkilerde şehri boğmadan olmasını istiyoruz. Ayrıca önümüzde çok önemli bir konu daha var. İl belediyeciliği. Çok önemli, il belediyesi yasası çıkarsa bu belediyecilik anlayışı ve hizmetine de hazır olmalıyız. Önümüzde il belediyeciliği ile ilgili örneklerde var. Tüm bu gelişmeleri düşünce yapılacak olan Belediye hizmet binası önem kazanıyor. Biz yaşayan bir bina, tüm Çanakkalelilerin övüneceği örnek gösterilecek bir bina yapmalıyız “ diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın kapanış konuşması ile sone eren toplantının ardından Çanakkale Belediyesi Yerel Yönetim Tesisleri ve Kültür Merkezi alanı Mimari tasarım Proje yarışması çalıştayı gerçekleştirildi.
Paylaş