“Çanakkalelileri iş vaadiyle kandıramazsınız”

Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Çanakkale`ye gelen MHP İzmir Milletvekili Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. AKP Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş`in Çanakkale`de iş vaadiyle oy avcılığı yaptığını belirten Vural; “Sen Çanakkale`de belediye başkanı mı oldun? Belediyeyi partiden mi yöneteceksin? Milleti işsiz bırakanlar, şimdi kalkıp iş vaadiyle oy avcılığı yapıyor. Çanakkale`de onurlu insanlar yaşıyor. Bunu böyle bilin” dedi.

1174
 
MHP il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan MHP İzmir Milletvekili Grup Başkanvekili Oktay Vural; “Son dönemlerde meydana gelen olaylar, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yöneten zihniyetin gerçek iç yüzünü bütün açıklığı ile ortaya koymuştur. Gerçekten bugün Adalet ve Kalkınma Partisi ustalık dönemi boyunca Türkiye`yi getirmek istediği tablo net bir şekilde ortadadır. AKP maalesef çalma, çırpma ve bölme faaliyetleri ile ilgilenmektedir. Tablo budur. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında Türkiye`yi yöneten AKP iktidarının ve zihniyetinin başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sadece maddi varlıklarımızı çalmakla değil, aynı zamanda milli irademizi hukukumuzu ve özgürlüğümüzü de çaldığını net bir şekilde ortaya koymuştur. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu Türkiye`yi yönetenleri, kime hizmet ettiğini ortaya koyduğu gibi rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmek amacıyla hukuka darbe yapanların bu milletin hukukunu ayaklar altına aldığını net bir şekilde ortaya koymuştur. AKP`nin hukukun üstünlüğü diye bir iddiası ve amacı yoktur. Bu milletin hakkına, hukukuna el uzatanları korumak için hukuku kullandığını açık bir şekilde ortaya koymuştur. AKP zihniyetinin rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmek için çaldığı aynı zamanda özgürlüklerimizdir” dedi.
 
“Özgürlüğümüze el uzatıyorlar”
"AKP rüşvet ve yolsuzluk hakkında vatandaşların bilgi edinme hakkını, ifade hürriyetini kısıtlamaktan da kaçınmamış ve sosyal medyaya da elini uzatmıştır” diyen Vural; “Sosyal medyayı kısıtlayarak, Twitter aracılığıyla vatandaşların kendi arasında haberleşme özgürlüğünü kullanmasına dahi tahammül edemeyerek twitterı da yasaklamakta özgürlüğümüzü çalan bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor. Maddi varlıklarımızı çalanlar elbette hesap verecektir ama hukukumuzu ve özgürlüğümüzü çalanlardan milletimiz hesabını sormalıdır. Vatandaşın gerçekleri öğrenmesini engellemek isteyenler, vatandaşların gerçeklerini görmesini ve kulaklarını sağır etmek istiyor. Vatandaşlarımız bu AKP hükümetine gereken dersi sandıkta verecektir” şeklinde konuştu.
 
“İş vaadiyle oy avcılığı yapıyorlar”
AKP`nin Çanakkale`de iş vaadiyle oy avcılığı yaptığını kaydeden Vural; “Çanakkale`ye hizmet etmeyenler, Çanakkalelilerin oylarıyla milletvekili olanlar, burada insanları işsiz bırakan ekonomiyi getirenler, utanmadan sıkılmadan seçim propagandaları için işe müracaat belgelerini dağıtıyorlar. Bu ne rezalettir. Milleti işsiz bırakan sizsiniz. Şimdi seçimlerde milletin oyunu almak için müracaat formu doldurtuyorsunuz. Böyle bir rezalet olur mu? Çanakkale`de istihdam merkezini kuruyorsunuz. Sen Çanakkale`de belediye başkanı mı oldun? Belediyeyi partiden mi yöneteceksiniz? Milleti işsiz bırakanlar, şimdi kalkıp iş vaadiyle oy avcılığı yapıyor. Çanakkale`de onurlu insanlar yaşıyor. Herkes bunu böyle bilsin. Böylesine işsizliği artıran politikaları yapanlar, bugün Çanakkale Belediyesi`nde istihdam merkezi kurup ve iş formunu seçim ofisimizden yapabilirsiniz diyorlar. Yani eğer oy verirseniz size iş bulacağız diyorlar. Sen memlekette istihdam mı oluşturdun da milleti kandırıyorsun ve aldatıyorsun” diye konuştu.
Paylaş