“Çanakkale, turizmde ‘cazibe merkezi’ olacak”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, 39. Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “Kentin turizm bileşenleriyle birlikte bütün çabalarımız, ziyaretçi sayılarımızı arttırmak, geceleme oranlarımızı yükseltmek ilimizi turizm coğrafyasının cazibe merkezlerinden biri yapmaktır” dedi.

630
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 39. Turizm Haftasını, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılının onurunu taşıyarak 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlandığını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, “Kayıplarıyla, şehadetiyle, onuruyla, savaştan barış çıkaran bir ruhun mirasçıları olarak turizmin, kültürleri birbirine taşıyarak ve tanıtarak dünya barışına sunduğu katkıyı önemsiyoruz. Dünyanın hızla gelişen sektörlerinden olan turizm sosyal ve kültürel etkisinin yanında ülkelerin kalkınmasında önde gelen unsurlarından biridir. Binlerce yıllık insanlık tarihinden süzülüp gelen kültürel mirasımız ve eşsiz doğal güzelliklerimiz, ilimizin turizmi için büyük bir zenginliktir. Ortak miras olarak gördüğümüz bu zenginlikleri muhafaza etmeyi ve gelecek kuşaklara aktarmayı bir görev olarak algılamaktayız.Bu bağlamda, `UNESCO’nun Dünya Kültür Miras Listesindeki Troia` antik kentinin yanına yapılan müzenin çalışmaları hızla devam etmektedir. 2014 yılı sonu itibarıyla Troia Örenyeri Türkiye çapında ziyaretçi sayısına göre 9. gelire göre 8. sırada yer almaktadır. Müzenin ziyarete açılmasıyla birlikte Ülkemiz genelindeki sıralamanın en önlerinde yerini alacaktır. Tarihi mirasımızın en önemli yapılarından olan Anadolu Hamidiye Tabyasının restorasyonu tamamlanmış olup çevre düzeni ve bonetlerin teşhir çalışmaları devam etmektedir. Kilitbahir Kalesi’nin restorasyonu tamamlanmıştır. Teşhir, tanzim ve çevre düzeni için ihale çalışmaları sürmektedir. Çimenlik Kalesi’nin restorasyonu ise tamamlanmıştır” şeklinde konuştu.
 
Yapılan çalışmaları anlattı
Dokuz, yapılan çalışmaları da şöyle anlattı “İlimizde devam eden sekiz kazıda arkeologlarımız, tarihi sırları gün yüzüne çıkarmak için çalışmalarını sürdürmekte olup buluntularını kamuoyuyla paylaşmaktadır. Birinci Dünya Savaşının en önemli savaş alanlarından olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilerek `Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı` olarak yeniden düzenlenmiştir. Tek bir elden bütüncül yaklaşımla sürdürülecek işleyiş, alana gelecek tarih ve inanç turizmi ziyaretçilerinin sayılarını üst seviyelere çekecektir. Tanıtıma yönelik çalışmalarımızı katıldığımız yurt içi ve yurt dışı fuarlarında sürdürmekteyiz. Turizm Danışma Büromuzun verilerine göre 2014 yılı içinde bürodan hizmet almak için 60 Ülke vatandaşının başvurusu gerçekleşmiştir. Başvuran ülkeler içinde ilk üç sırada Avustralya, Yunanistan ve Almanya bulunmaktadır.Kentin turizm bileşenleriyle birlikte bütün çabalarımız, ziyaretçi sayılarımızı arttırmak, geceleme oranlarımızı yükseltmek ilimizi turizm coğrafyasının cazibe merkezlerinden biri yapmaktır.Tüm bu konulardaki sorumluluk, bilinç, çalışma azmimizin artarak devam edeceğine inanarak başta sektör olmak üzere tüm turizm camiasının Turizm Haftasını kutluyor, bereketli bir sezon diliyorum”
Paylaş