havadurum

“Çanakkale için birlikteyiz”

CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, kentin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı için “Çanakkale’nin sorunlarının çözümü için olumlu bir adımdır” değerlendirmesi yaptılar.

525
Ankara’da düzenlenen toplantıda bir araya gelen iktidar ve muhalefet partisi temsilcileri, Çanakkale’nin sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıya AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve AKP Grup Başkanvekili Hakan Vural katıldı.
 
Çanakkale Belediye Meclisi’nde tartışmaya neden olan Atık Su Arıtma Tesisi projesinin de görüşüldüğü toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın taleplerinin toplantıda olumlu karşılandığını söyledi. Çanakkale’nin çıkarları doğrultusunda AKP’li vekillerinde katıldığı bu tür toplantıların devam etmesini arzu eden Soydan; “Toplantıda sayın belediye başkanımızın bazı talepleri oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile buluştuk. Çanakkale’nin beklentilerine sayın bakan da olumlu yaklaştı. AKP Çanakkale Milletvekilleri de bu toplantıdaki taleplere olumlu yaklaştılar. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın talepleri kabul edildi. Sonuçta bu talepler, Çanakkaleli insanların faydalanabileceği taleplerdir. AKP’li arkadaşlarda buna destek verdi. Çanakkale açısından verimli bir toplantı oldu. Çanakkale’deki sorunların çözümü noktasında olumlu bir toplantı olduğuna inanıyorum. Önemli olan Çanakkale’nin sorunlarına 4 milletvekilinin de olumlu yaklaşmasıdır. Milletvekilleri olarak bir araya gelmek Çanakkale açısından bir kazançtır. Bundan sonra da Çanakkale’nin çıkarları doğrultusunda bir araya gelerek yapılan toplantıların devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.
 
Sarıbaş; “Önce Çanakkale’ye hizmet ”
Ankara’da gerçekleşen toplantının Çanakkale’ye hizmet anlayışı noktasında birlikte hareket edilebileceğinin bir göstergesi olduğunu kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Su Arıtma Tesisi için İller Bankası’ndan talep edilen kredinin hızlandırılması konusunda görüşmeler oldu. Bu görüşmeler olumlu geçti. Çanakkale için yaratılan her türlü projeye destek veriyoruz.  Bu toplantı Çanakkale hizmetlerinde beraber olabileceğimizin bir göstergesi oldu. Çanakkale için yapılacak yatırımların yanında olduğumuzu her platformda söylemiştik. Diğer partiler de bunu söylemişti. AKP milletvekillerinin de katıldığı bir toplantıda buluştuk. Bu toplantı Çanakkale açısından önemli bir gelişmeydi. Bundan Çanakkale adına mutluyuz. İnşallah bundan sonra bu tür toplantılar yine devam eder. Çanakkale’de siyaset ikinci planda kalır. Önce hizmet anlayışı bizim için çok önemlidir” diye konuştu.
Paylaş