“Çanakkale halkını kandıramazsınız...”

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, yerel seçimler öncesi AKP`nin Çanakkale`de siyasal etik olarak uygun olmayan ve halkı kandırmaya dönük bazı propagandalarına dikkat çekerek; “Çanakkale halkını kandıramazsınız” dedi.

638
Yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP`nin Çanakkale`de halkı kandırmaya dönük bazı propagandalarına tanık olduklarını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Bu yıl yerel seçimler nedeniyle AKP’nin bugüne kadar Çanakkale ‘de görmediğimiz siyasal etik olarak uygun olmayan, halkı kandırmaya dönük bazı propagandalarına tanık olmaktayız ki, bu uygulamalar Çanakkaleliler olarak bizi üzmektedir. Temelinde dayandığı ilkeler nedeniyle, CHP olarak hassas olduğumuz bazı değerlerin ayaklar altına alınıyor olması itibarıyla bu girişimleri kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bunlardan biri AKP’nin sosyal medya aracılığıyla paylaştığı bir klip ve bu klipteki kurgu temelinde hazırlanmış gazete reklamlarıdır. Bu propaganda çalışması AKP’nin hep başvurduğu halkı kandırmaktan başka bir anlam taşımayan algı yönetimini kendi sınırlarında oluşturmak ve yönetmek üzere oluşturduğu kurgulardan ibarettir. Gazete reklamları ile bazı sivil toplum ve meslek örgütü yöneticilerinin görüşlerini, öncelikle bu kurumların AKP Adayı Mehmet Daniş’ı destekliyormuş gibi lanse etmesi, ayrıca bu kişilerinde çeşitli noktalarda belirtmiş olduğu düşünceler üzerinden AKP Adayı Daniş için destek rüzgarları oluşturma çabaları, çaresizliğin ifadesidir” dedi.
 
“Bu taktik AKP’nin sıkça başvurduğu bir taktik”
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da çok sık bir şekilde başvurulan bu tarzdaki algı yönetimi; tamamıyla çarpıtma üzerinden işletilmektedir” diyen Önder; “Daha çok yeni bir örnek olarak, kamuoyunun yakından takip ettiği Kabataş’daki başı örtülü bir kadının Gezi mücadelesi sırasında tacize uğradığı propagandasının gerçek olmadığı ortaya çıkınca; başbakan bu sefer; ‘kadının beyanı esastır, şimdi bu kadın kendisine nasıl tacizde bulunulduğunu ispat etmek zorunda mıdır?’ diyerek yalan algısının olumsuzluğunu gidermek için yeni bir manevra içersine girmiştir. Bu taktik AKP’nin sıkça başvurduğu bir taktiktir.
Yaşanan yolsuzluk rüşvet olaylarını gizlemek adına; neler yaptıklarını, neler söylediklerini, nasıl savunmaya çalıştıklarını düşündüğünüzde bu gerçeği çok daha iyi anlayabileceksiniz. Çanakkale’de bazı meslek odaları yöneticileri üzerinden sürdürülen bu propaganda böyle bir yöntemselliğin kurgusu olup, bu girişime alet olunmaması son derece önemlidir. Diğer bir konu da katılımcılık adına üzerinde durduğumuz hassasiyettir. Ticaret Odası Başkanı Bülent Engin Mehmet Daniş’i destekleyen reklamlarda kliplerde yer alırken acaba ticaret ve sanayi odası meclisini topladı mı ,bu konuda meclis üyelerinin görüşlerini aldı mı,geniş katılımlı bir toplantıda seçimler konusunda ticaret ve sanayi odasının iradesi nedir diye sorguladı mı? Yine Sayın Kaya Üzen borsa üyelerini topladı mı, borsa meclisini topladı mı kendi odası içersinde katılımcı demokrasi mekanizmasını işletti mi? Aynı şekilde İbrahim Ejder bu açıklamaları İbrahim Ejder olarak şahsı adına mı yapıyor yoksa temsil ettiği kurum adına mı? Bu konuda kooperatif üyeleriyle istişarede bulundu mu onların görüşlerine başvurdu mu? Çünkü bunlar bizim katılımcı demokrasi anlayışımız gereği çok önemlidir.
Ama görüyoruz ki bazı meslek odalarını, sivil toplum örgütlerini temsil eden kişiler siyasete etik olmayan bir şekilde alet oluyorlar. Daha evvel görmediğimiz etik olmayan, adil olmayan bazı uygulamaları bu seçim sürecinde görmek Çanakkale adına bizi üzüyor” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale halkı gerekli tepkiyi verecektir”
Çanakkale halkının skandallara, siyasi etik ile ilgisi olmayan aldatmalara karşı her zaman gerekli tepkiyi verdiğini ve yine öyle olacağını kaydeden Önder şu şekilde konuştu: “Diğer bir konuda yeni bir proje diye lanse ettikleri konuya ilişkin. Çanakkale Belediyesi İstihdam Merkezi(ÇABİM) diye bir proje gündeme getirilmiş. Bu kapsamda bir form oluşturulmuş, üzerinde Çanakkale Belediyesi İstihdam Merkezi yazılı. Çanakkale’ de yaşayan bireylerin oy kullanacakları sandık bilgileriyle beraber iş başvurusu formu düzenlenmiş.Bu da AKP adayının web sitesine konmuş. Web sitesi üzerinden doldurup başvurduğunuzda “bilgileriniz kaydedilmiştir en kısa sürede sizinle temas edilecektir” geri bildirimi alınmaktadır.
Buda Çanakkale’ de ilk defa rastladığımız ve siyasi etik olarak hiç tasvip etmediğimiz bir durum. Hukuki olarak da kabul edilemeyecek bir girişim. Çanakkale Belediyesi bir kamu kuruluşudur. Çanakkale Belediyesine nasıl personel alınacağı işçi yada memur yasalarla belirlidir. İş- Kur sürecinden geçerek işleyen bir süreçtir bu. Bir belediye başkan adayının bunu bilmemesini düşünmek mümkün değildir. Herhalde Çanakkale Belediyesini başka yerlerle karıştırıyorlar. Örneğin GESTAŞ gibi. Çünkü GESTAŞ’ın AKP tarafından ne hale getirildiği, nasıl bir arpalık yapıldığı gözler önündedir. Kaldı ki GESTAŞ’ın sermayesi kamu sermayesidir.Çanakkale halkının paralarıyla GESTAŞ büyümektedir, işletilmektedir. Ama görüyoruz ki orada da bir çok insan oy taahhüdü ile işe alınmıştır. İşsizlik gibi ülkemizin en önemli sorunu üzerinden vatandaşın istismar edilmesi, bunun üzerinden oy hesaplarının yapılması ne ahlaka nede vicdanlara sığar. Bu zihniyetin Çanakkale Belediyesinde iktidar olması mümkün değildir. Çünkü Çanakkale halkı kandırılamaz. Bu şekilde sandık bilgileri ile birlikte bir iş başvuru formunun,üstelik Çanakkale Belediyesi İstihdam Merkezi adı altında toplanması bir skandaldır. Çanakkale halkı skandallara, siyasi etik ile ilgisi olmayan böylesi aldatmalara karşı her zaman gerekli tepkiyi vermiştir. Yine öyle olacaktır.”
Paylaş