“Çanakkale böyle müjde görmemiştir”

Gelibolu Yarımadası’nda incelemelerde bulunmak üzere Çanakkale’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 610 milyon TL’lik yatırımlarla ilgili müjde verdi.

1096
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2013 yılını Çanakkale’ye yatırımlarda hamle yılı ilan ettiğini söyledi. Çanakkale’ye 2012 yılı sonuna kadar 2,8 milyar TL yatırım yapıldığını anımsatan Bakan Eroğlu, Çanakkale’ye 32 yatırım müjdesi ile geldiğini belirterek; “Çanakkale böyle müjde görmemiştir” dedi. 32 adet yatırım müjdesinin toplam maliyetinin 610 milyon TL olduğunu açıklayan Bakan Eroğlu, bu yatırımların 21 adedinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 5 adedinin Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 adedinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün, 2 adedinin ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade etti. AKP hükümeti olarak Çanakkale’ye ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Bakan Eroğlu; “Bütün bu yatırımların 3’te biri bakanlığımıza ait. Yani Çanakkale’ye en çok yatırım yapan bir bakanlık olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. 13 tane gölet ve modern sulama sisteminin de Çanakkale’de inşaatına başlayacağız. Gelibolu Yarımadası’ndaki yatırımlarımız ve projelerimiz devam edecek. Bütün şehitlikleri ihya ettik. Daha yapılacak çalışmalarda var” diye konuştu.
 
Çanakkale’ye 610 milyon TL’lik müjde
Çanakkale’ye yeni bir müjde ile geldiğini vurgulayan Bakan Eroğlu; “Çanakkale’ye tam 610 milyon TL’lik bir yatırım müjdesiyle geldim. Çanakkale’ye 32 müjdemiz var. Bunlardan 21 tanesi Devlet Su İşleri’ne, 5 tanesi Orman Genel Müdürlüğü’ne, 4 tanesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne, 2 tanesi ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait. DSİ’nin 3 tane sulama tesisi, 1 tane iletim tüneli, 13 tane gölet ve sulama, 4 tane de dere ıslahı olmak üzere tam 21 müjdesi var. Çanakkale’de ne kadar sulanacak arazi var ise, tamamını sulayacağız. Ne kadar dere ıslahı varsa tamamını yapacağız. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün 2 tane müjdesi var. Çanakkale havaalanına, uçuşların çok daha güvenli olması için otomatik meteoroloji bilgi, ölçüm ve raporlama sistemi kuracağız. Çanakkale’ye 2013 yılında 4 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacak. Yatırımların hepsi Çanakkale’ye hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamanın ardından ziyaretin anısına Vali Tuna, Bakan Eroğlu’na çeşitli hediyeler takdim etti.
Paylaş