“Çanakkale Belediyesi’nin vizyonu eksik...”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP`nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Mehmet Daniş, mevcut belediye yönetiminde vizyon eksikliği olduğunu söyledi...

1216
 
Truva Otel de düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını yapan AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir; “Türkiye’de Ak Parti çok ince eleyip sık dokuyan ve bunu da her zaman başaran ve yapan bir partidir. Bundan sonraki süreçte adayımızın yanında, adayımızın arkasında Çanakkale’nin geleceği için beraberce yürümek zorundayız. Ak Partinin temelinde yatan felsefe buradadır. Aday adaylarımızla hep birlikteyiz. Biz Çanakkale için iddialıyız. Çanakkale’de bir değişimin yaşanması yönünde bir temayülü vardır. Biz de buna çok çalışarak karşılık verecek. Uzun yıllar boşa geçmiştir. Çanakkale’nin boşa geçecek bir günü bile yoktur. Şafak sökmeye başlamıştır. İnşallah 30 Mart akşamı bu teveccüh karşılık bulacaktır. Kim taş üstüne taş koymuşsa teşekkür ediyoruz. Artık kenara çekilme vakti gelmiştir. Çanakkale hak ettiği yer burası değildir. Artık yeni bir heyecanın Çanakkale’ye dokunması gerekir. Halkımız bize Çanakkale’yi yönetmeyi bahşederlerse nasıl başarılı olacağımızı herkes görecektir” dedi.
 
 
Belediye yönetimine yüklendi
AKP Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş, Çanakkale Belediyesi`ne yüklendi. Daniş; “Dün itibariyle Çanakkale Belediye Başkan Adayıyım. Sayın Başbakanımızın Haliç Kongre Merkezinde 21 il içerisinde Çanakkale’yi de açıklamış olması bizim için yeni bir sürecin başlangıcı oldu. Biz Ak Partinin kadroları olarak Ak Partinin vizyonuna, felsefesine olan bakış açısıyla hizmet kadrolarıyız. Bizim siyasetimizin merkezinde insan var. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Çanakkale’de bu kadrolar hiçbir kuru tartışmanın, inatlaşmanın tarafı olmamıştır. Çanakkale’nin yararına olmayan hiçbir tartışmanın içerisinde olmadık. Sürekli hizmetlerimiz ile konuştuk. Gerçekten de Çanakkale artık yaşayan 110 bin insanıyla algılanan bir şehir değil. Özellikle şehitliklerde yapılan yatırımlar ile oluşan duyarlılık bütün Türkiye’nin Çanakkale’ye akmasına sebep olmuştur” diye konuştu.
 
“Emanete sahip çıkamamışlardır”
İyi niyetli olmalarına rağmen Çanakkale Belediyesi`ni yönetenlerin emanete sahip çıkamadığını ileri süren Daniş; “Eğer sizin beşeri sermayeniz bu kadar yüksekse ve siz hala hizmetleri üreteceğiniz hizmet binasını yapamıyorsanız ve Çanakkale’ye bunu konuşturuyorsanız, hala kanalizasyonumuz konuşuluyorsa, hala arıtma tesisleriniz konuşuluyorsa o zaman yanlış giden bir şeyler var demektir. Belediye Başkanı eski ifadeyle şehrin emili demektir. Ama bu şehri yönetenler iyi niyetli olmalarına rağmen kesinlikle burada şahıslarla ilgili en ufak bir şeyim yok. İyi niyetli olmalarına rağmen emanete sahip çıkamamışlardır. Emanete sahip çıkmak için sadece iyi niyet yeterli değildir. Aldığınız emanetin gereğini yapmalısınız. Hizmet üretebilmelisiniz, ürettiğiniz bu hizmette o şehirde yaşayanları daha mutlu daha mürefte kılabilmeli, dolayısıyla inşallah 30 Mart’dan sonra Çanakkale’de de bunu kampanyamızda da göreceksiniz birey odaklı sosyal belediyeciliği Çanakkale tanıyacaktır. Çanakkale algılandığı gibi, olduğu gibi bir marka şehir olmanın gereğini yerine getirecektir” dedi.
 
“Ekip olarak çalışmalarımıza başladık”
Ekip olarak çalışmalara başladıklarını kaydeden Daniş şu şekilde konuştu: “Biz dün geceden itibaren projeler ile ilgili ekip olarak çalışmalarımıza başladık. Oluşturduğumuz stratejilerle bu projelerimizi sizlerle ve sizlerin vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Dün akşamki karşılama çok muhteşemdi. Ben Çanakkalelilere, gönüldaşlarımıza, bize gönül verenlere bizimle aynı rüyayı görenlere çok değerli Çanakkalelilere teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten ciddi bir kalabalık vardı. Bir o kadarda heyecanlıydı. Bizim için bu gerçekten 11 yıl yapmış olduğumuz hizmetlerin adeta bir karşılığıydı. Biz 11 yıldır bu kadrolarla, arkadaşlarımızla Çanakkale’ye hizmet etmeye çalıştık. Çanakkale’nin bütün ilçelerine, bütün köylerine hizmet götürmeye çalıştık. Köylere gittiğimizde şunu söyledik. Hiçbir zaman köyde yaptıklarımızı anlatmadık. Dedik ki artık köylerimizdeki bizim çocuklarımızda okula giderken çamura basmamalı. Buna inandık. Bu heyecanı istedik.”
 
“Günü kurtaran projelerle yola çıkamayız”
“Dün Başbakanımız bir ifadede bulundu” diyen Daniş; “Biz hiçbir zaman günü kurtaran hizmetlerle yola çıkamayız. Günü kurtaran projelerle yola çıkamayız. Biz sadece bugünün Çanakkale’sini değil geleceğin Çanakkale’sini var etmek zorundayız. Tabiki şehir planlamasıyla da böyle, insani yatırımlarıyla da böyle, sosyal yatırımlarıyla da böyle. Dolayısıyla bundan sonra başlayan süreçte biz Çanakkale için hazırladığımız projelerimizi birer birer kamuoyu ile, hemşerilerimizle, Çanakkaleliler ile paylaşacağız. Çanakkale’ye hizmet etmek bizim gerçekten bir onur, gerçekten bir gururdur. Çanakkale’de doğduk, Çanakkale’de büyüdük ve biz bundan sonrada Çanakkale ile beraber yolumuzda yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale’yi böyle bir ekip yönetmiyor”
Daniş daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun belediye meclis listesinin nasıl şekilleneceği ile ilgili soruya yanıt veren Daniş; “Biz kadro olarak ve ekip olarak 30 Mart’dan sonra 5 yıl içerisinde bugün konuşulan problemlerin sorun olmaktan çıkacağını ifade ettim. Aslında bunu tersten okuduğunuzda manası şudur. Ben belediye başkanımızla alakalı şahsı ile alakalı bu değerlendirmeyi yapıyor da değilim. Yerel yönetim siyasette bir ekip işidir. Maalesef bugün Çanakkale’yi böyle bir ekip yönetmiyor. Meclisiyle de yönetmiyor, zihniyeti ile de yönetmiyor, yapısıyla da, bürokratik yapısıyla da belediyeyi yönetmiyor. Maalesef proje geliştiremiyor. Maalesef Çanakkale’ye katma değer katacak projeler geliştiremiyor. Çanakkale şimdi bundan yoksun. Bunu tek bir cümleyle özetlemek gerekirse bu vizyon eksikliğidir. Bu değişime direnmedir. Sadece yeni gelecek projelerde değildir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni bir belediyecilik konuşuluyor. Son 10 yıldır, 15 yıldır. Bu yeni de değil. Ama maalesef Çanakkale hala altyapıyı konuşuyor, hala ulaşımı konuşuyor, hala imarı konuşuyor, çarpık kentleşmeyi konuşuyor. Dolayısıyla Çanakkale’de yanlış giden, Çanakkale’yi algılayamayan, Çanakkale’nin farkında olmayan bir yönetim var. Kastım budur” ifadelerini kullandı. AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay, yönetim kurulu üyeleri, AKP belediye başkan aday adayları ve partililer katıldığı toplantının sonunda Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş kordonboyunda partililerle birlikte fotoğraf çektirdi. Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AKP`nin Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, İstanbul dönüşünde kentte partililer tarafından karşılandı.
Paylaş