havadurum

“Çanakkale’yi çıkmaz sokak olmaktan çıkaracağız...”

Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun seçim gezileri kapsamında kente gelişi nedeniyle Cumhuriyet Meydanı`nı çevresindeki pankartlara da ayar çekildi. CHP`nin pankartının önüne AKP pankartı vinç marifeti ile asılırken, üzerine önce dev Türk Bayrağı asılan Halkevi`nin pankartına ise polis baskını ile el konuldu. Bir kişi de gözaltına alındı.

956
 
 
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün Çanakkale`ye geldi. 7 Haziran`de gerçekleşecek 2015 genel seçimleri için partisinin il başkanlığınca organize edilen Çanakkale Mitingine katılan Davutoğlu`nun programı yaklaşık 2 saat rötarlı başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale`ye özel uçak “ANA” ile geldi. Çanakkale Havaalanı`nda Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın ile protokol üyeleri tarafından karşılandı. Eşi Sare Davutoğlu`nun da kendisine eşlik ettiği Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhuriyet Meydanı`nda konuşma yaptı.
 
 
Yine teyakkuz!
Başbakan Davutoğlu`nun Çanakkale`ye gelişi emniyet ekiplerini teyakkuz durumuna geçirdi. Kente çevre illerden de çok sayıda polis gelirken, Çanakkale Halkevi`ne yine baskın yapıldı. Üzerinde “Sokakta da sandıkta da yürü üstüne üstüne gericiliğin, faşizmin diktatörlüğün” yazılı pankarta “Huzur bozduğu ve tahrik edici unsurlar içerdiği” gerekçesi ile el konuldu. Elinde mahkeme kararı ile Halkevi`ne giden emniyet ekipleri, bir kişi de `daha önceden` hakkında yakalanması olduğu iddiası ile gözaltına aldı. Halkevi`ne yönelik baskında yine afiş ile aynı temadaki bildirilere de el konuldu.
 
 
CHP pankartı da nasibini aldı!
Başbakan Davutoğlu için hazırlanan platformun tam karşısında yer alan “Yaşanacak bir Türkiye için sorunları sıfırlıyoruz” pankartının üzerine “Daima adalet, daima kalkınma” ve “Yeni Güç Büyük Türkiye” yazılı pankart asıldı. Pankartta AKP`nin birinci sıra adayı Bülent Turan`ın diğer adaylardan ayrı olarak tek ve büyük fotoğrafının olması dikkat çekti. CHP`liler ise Kılıçdaoğlu fotoğrafının bulunduğu afişin önüne AKP afişinin asılmasına tepki göstererek, “Kılıçdaroğlu`nun yüzüne karşı da mı konuşamıyor?” dediler.
 
Muhalefete yüklendi
Başbakan Davutoğlu, Çanakkale`de yaptığı konuşmasına özetle; “2002`de bizi IMF kapılarına muhtaç ettiler mi? Kimdi başbakan yardımcısı? Bahçeli. Kimdi SSK Genel Müdürü?Kılıçdaroğlu. Bir tek silahımızı yapamıyorduk, savunma sanayi durmuştu. Şimdi dünya listesine giren Roketsan`ı 2002`de kapatmışlardı. Milletin herhangi bir silah yapma kapasitesi kalmamıştı. Bizi diz çöktürmüşlerdi, diz çökmüş devi kim ayağa kaldırdı? Kendi helikopterimizi yapıyoruz, kim yaptırdı? Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz. Çanakkale`yi çıkmaz sokak olmaktan çıkaracağız. Ulaşım, siyaset ve ekonomi merkezi yapacağız. Bunların hiçbirinin aklına Çanakkale Boğazı`na köprü yapmak gelmedi değil mi? Şimdi Çanakkale Boğazı`na köprü yapıyoruz. Ecdada sahip çıkmak bu. Ama nasıl bir köprü, sadece karayolu geçişi düşünüyorduk sonra dedik ki burada demiryolu geçişi de olacak. Artık Çanakkale bütün Marmara geçiş hatlarının kavşak noktası olacak. Bu düşüncesizler sadece laf üretirler. Avrupa Otoyolu`nu sadece İstanbul`daki köprüler değil Çanakkale köprüsü da bağlayacak” ifadelerini kullandı.
Paylaş