“Çanakkale’nin vekili olacağım”

AKP Çanakkale Milletvekili aday adaylarından Avukat Erdoğan Madak, Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamalarında hem adaylık sürecini hem de kent gündemini değerlendirdi. Madak, Çanakkale`nin en hızlı büyüyen 10 şehirden biri olması gerektiğini ifade ederek, “Çanakkale, üstten bakan değil, alçakgönüllü ve çalışkan bir milletvekili istiyor. Bense Çanakkale’ye işte böyle bir milletvekili olacağımın sözünü veriyorum” dedi.

742
2015 seçimleri için AKP`den aday adayı olan avukat Erdoğan Madak, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. “Güçlü bir Türkiye`yi hep birlikte kuralım diyorum. Vatandaş ölene tabut, doğana beşik olacak bir milletvekili istiyor” diyen Madak, “Derdiyle dertlenecek bir temsilci arıyor. Dinleyen, sorunlara dikkat kesilen, çözümü için proje üreten, takip eden bir milletvekili istiyor. Üstten bakan değil, alçakgönüllü ve çalışkan bir milletvekili istiyor. Bense Çanakkale’ye işte böyle bir milletvekili olacağımın sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı. Madak ayrıca, “Çanakkale’yi Türkiye’nin “Kültür ve Barış Merkezi” haline getireceğim. Buna inanıyorum. Bu en büyük hedefimiz olmalı. Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023’de, Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almalı. Bu, ülke vizyonumuz. Peki Çanakkale vizyonu ne olmalı? Çanakkale ise ülkemizin en hızlı büyüyen 10 ilinden biri olmalı” ifadelerine yer verdi.
 
“Yeni markalar yaratmalıyız”
“Çanakkale, turizm, tarım, hayvancılık ve üniversiteyle gelişecektir” diyen Madak, “Büyük bir zenginliğin içinde yaşıyoruz. Eşsiz bir coğrafyada bulunuyoruz. Tarihsel birikim bizlere fırsatlar sunuyor. Tanınmışlığımızı artırıcı önlemler almak zorundayız. 100. Yıl bana göre büyük bir fırsattır. Doğru değerlendirilmelidir. Çanakkale’nin boğazından geçen turisti buraya çekmek, ziyaret edenlerini konaklatmak zorundayız. İlçelerimizin birbirinden farklı özellikleri var. Kimi süt ürünlerinde, kimi bitki örtüsünde, kimi sanayide, kimi tarımda, kimi meyve ve sebzecilikte çok önemli yerlerde. Fakat kapasitesinin altında işler çıkarıyor. Markalarımız yeterli değil. DOĞTAŞ gibi, KALE gibi markalar çıkartmak zorundayız. Bu noktada siyaset kurumu onları geliştirici önlemler almalı, projeler gerçekleştirmeli” ifadelerini kullandı
 
“Doğayı bozan projelerin karşısında kale gibi dururum”
“Termik santrallerin ve altın madenlerinin doğayı tahrip eden ve gelecek planlarını bozan bir yapıda olmaması gerekir” diyen Madak, “Bunun için çevre birinci önceliğimiz. Çevre Atalarımızdan Kalan Miras Değil, Gelecek Nesillere Devredilecek Emanettir. Buna inanıyorum. Maden zengini bir memleketimiz var. Elbette değerlendirilecek. Fakat doğa da muhakkak korunacak. Milletvekili olduğum takdirde doğayı bozan, gelecek nesilleri etkileyen her projenin karşısında Kale gibi dururum. Bunu söylerken de laf olsun diye söylemiyorum. Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı AK Parti’nin hedeflerinden biridir. 12 yılda önemli düzenlemelere imza attık” ifadelerini kullandı.
 
İşte Madak`ın Çanakkale OLAY`a yaptığı o açıklamaları;
OLAY: Kendinizi biraz tanıtır mısınız?
Erdoğan Madak: Öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için. 1981’de Bayramiç’de doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim dalında yüksek lisans yaptım. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bayramiç Meslek Yüksekokulu, Pazarlama Bölümünde “Hukuk” dersleri verdim. Yine aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yine “Hukuk” dersleri verdim. 2004 yılında, serbest avukat olarak çalışmaya başladım. 2004-2008 yılları arasında Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, 2008 yılından itibaren de Çanakkale Merkez’de avukat olarak çalışmaktayım. Halen kurucusu olduğum Madak Avukatlık Bürosu’nda serbest avukat olarak işlerimi sürdürmekteyim. 2006 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üyesi olma onurunu yaşadım. 2012 yılında Ak Parti Siyaset Akademisi’nde “Lider Ülke Türkiye 3” ismi ile düzenlenen programa katıldım. Program sonunda yapılan sınavda “Çanakkale İl Birincisi” oldum. Birincilik ödülümü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen törende kendilerinden aldım. Tüm bunlarla birlikte Çanakkale’de etkin olan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla etkileşim içinde olarak, çalışmalarına katılarak görev aldım. İHH’ya protokolle bağlı Çanakkale İnsani Yardım Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Çanakkale Yeşilay Derneği ve Çanakkale Barosu İnsan Hakları Komisyonu’nda üyeliğim devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası olup İngilizce bilmekteyim.
 
OLAY: Ak Partiden milletvekili aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?
Erdoğan Madak: Ben bunu 3 sebebe dayandırıyorum. İlki şahsıma duyulan teveccühtür. Çok sayıda yakınım, arkadaşım, partilim ve hemşehrilim benim muhakkak görev almam gerektiğini, buna layık olduğumu defalarca ifade etti. Yani bu benim talebimden öte özellikle benim dışımdakilerden gelen bir davetti ve bende davete icabet ettim. İkincisi, hukukçu kimliğimin, akademik yaşamımın ve gençliğimin üzerime yüklediği sorumluluktur. Partimin 2015 seçimleri için öngördüğü üç kıstas var. Bunlardan ilki, Yeni Anayasa yapım sürecidir. Darbe dönemi Anayasaları sebebi ile ülkemizde artık özellikle demokrasi adına ciddi sıkıntılar vardır. Bu sürece katkı sağlayacağımı düşünmekteyim. Demokrasinin daha uygulanabilmesi açısından başkanlık sisteminin hayata geçirilebilmesini çok önemsiyorum. Aynı zamanda devletimizin bekasına karşı ortaya çıkmış olan yapılanmaların tamamına karşı dik durabilecek, onlarla mücadele edebilecek enerjiyi kendimde buluyorum. Tüm bunları da hukukçu olarak daha iyi yapabileceğimi düşündüğüm içinde aday olmaya karar verdim. Üçüncüsü Çanakkale Sevdamdır. Bu sebep aslında bir nevi ilk sebeptir. Çünkü ben bu toprakların çocuğuyum ve bu topraklarda yaşayan herkese bu toprakların her yerine icraat götürmek istiyorum.
 
OLAY: Ak Partinin genel merkez düzeyinde organize ettiği eğitimi birincilikle bitirdiniz. bundan bahseder misiniz?
Erdoğan Madak: Benim için anlamlı bir ödüldür. 2012 yılında Ak Parti Siyaset Akademisi’nde “Lider Ülke Türkiye 3” ismi ile düzenlenen programa katıldım. Program sonunda yapılan sınavda “Çanakkale İl Birincisi” oldum. Birincilik ödülümü partimizin kurucu genel başkanı, o dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen törende kendilerinden aldım. O eğitimde öğrendiklerimi, edindiğim bilgileri, ondan önceki süreçte biriktirdiğim bilgi ve tecrübeyi şimdi Çanakkale’ye ve Türkiye’ye sunmak için hazırlanıyorum.
 
OLAY: Siz vekil olursanız ne gibi çalışmalar içinde olacaksınız?
Erdoğan Madak: Çanakkale’yi Türkiye’nin “Kültür ve Barış Merkezi” haline getireceğim. Buna inanıyorum. Bu en büyük hedefimiz olmalı. Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023’de, Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer almalı. Bu, ülke vizyonumuz. Peki Çanakkale vizyonu ne olmalı? Çanakkale ise ülkemizin en hızlı büyüyen 10 ilinden biri olmalı. Bunu rakamsal bir uyum olsun diye söylemiyorum. Gerçekler bunu gösteriyor. Yatırım ve istihdam önceliğimiz olmalı. Bu da başarılabilir. Milletvekili olma onurunu yaşarsam bu nasıl gerçekleştirilecek göstereceğim.
 
OLAY: Siyasette en genç adaylardan birisiniz, siyasetin gençleşmesi noktasındaki görüşleriniz nelerdir?
Erdoğan Madak: Türkiye`de seçilme yaşını 30`dan, 25`e AK Parti düşürdü. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde `seçilme yaşını 18`e indirelim` önerisinde bulunduğundu zaman feryat ettiler. Siyasetti gençleştiren AK partidir. Siyasette gençlere yer vermek, ustalığın şiarındandır. Lütfen bakın Ak Parti’den daha fazla gençliğe önem veren bir parti var mı? Şu anki meclis aritmetiğine bakın lütfen. TBMM’nin en genç milletvekillerinin ağırlıklı seçildiği parti; AK Parti olmuştur. Ben meclisin en genç isimlerini ve doğum tarihlerini çıkardım. Bakın, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ 1980, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak 1979, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebu Bekir Gizligider 1979 doğumlu. Bir de şimdi dönüp en yaşlı milletvekilleri hangi partilerde ona bakın. Siyaset gençleşmeli. Daha da gençleşmeli. Gençliği sözde değil özde önemseyen parti AK Partidir.
 
OLAY: Kentin ekonomik ve sosyal gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Erdoğan Madak: Hükümetimiz son 12 yılda Çanakkale’ye 6.5 milyar TL yatırım ve destek sağladı. Dış ticaret hacmi 4 kat arttı, ihracat arttı. Derslik sayısı % 15 arttı. Okul sayısı 314’den 554’e yükseldi. Üniversite büyüdü. Sağlığa 109 milyon TL yatırım yapıldı. 32.2 milyon TL gençlik ve spor yatırımı yapıldı. Ulaştırma ve Haberleşmede 1 milyar TL ye yakın yatırım oldu. 17 km bölünmüş yolumuz 263 km ye çıktı. Aile ve sosyal politikalar alanında az evvel söyledim 273 milyon TL civarında bir yatırım var. İşte barajlar, sulama kanalları, göletler. İşte yolları tamamlanmış köyler. Bakın mesela barınma. 2800’ün üzerinde konut yaptık. Bir hukukçu olarak hukuk alanında yapılan yatırımlar ortada. Gelibolu yarımadası eskiden böyle miydi? Tarıma desteğe baktığınızda orada da neredeyse 6 katlık bir artış var. Hayvancılık desteğinde 18 kat artış var. Şurada doğalgaz sayesinde ısınıyoruz. Bugün Çanakkale nüfusunun neredeyse 4`te 3`ünden fazlasına doğalgaz arzını sağlayan hükümetimizdir. Yani saymakla bitiremem. Meşhur bir söz vardır. Marifet iltifata tabidir denir. Bu marifet, iltifatı hak ediyor. Umarım 100. Yıl vesilesiyle ve seçimler sonrası oluşacak yeni milletvekili aritmetiği ile daha da gelişecektir.
 
OLAY:Çanakkale`nin gelişimi noktasında olmazsa olmaz dediğiniz yapılması gereken çalışmalar nelerdir?
Erdoğan Madak: Çanakkale, turizm, tarım, hayvancılık ve üniversiteyle gelişecektir. Büyük bir zenginliğin içinde yaşıyoruz. Eşsiz bir coğrafyada bulunuyoruz. Tarihsel birikim bizlere fırsatlar sunuyor. Tanınmışlığımızı artırıcı önlemler almak zorundayız. 100. Yıl bana göre büyük bir fırsattır. Doğru değerlendirilmelidir. Çanakkale’nin boğazından geçen turisti buraya çekmek, ziyaret edenlerini konaklatmak zorundayız. İlçelerimizin birbirinden farklı özellikleri var. Kimi süt ürünlerinde, kimi bitki örtüsünde, kimi sanayide, kimi tarımda, kimi meyve ve sebzecilikte çok önemli yerlerde. Fakat kapasitesinin altında işler çıkarıyor. Markalarımız yeterli değil. DOĞTAŞ gibi, KALE gibi markalar çıkartmak zorundayız. Bu noktada siyaset kurumu onları geliştirici önlemler almalı, projeler gerçekleştirmeli. Bunları yaparken de yöre halkıyla istişarelerde bulunulmalı. Halkın ruhu iradeye yansımalı. Ben eğer fırsat verilirse bunu yapabilmek için hazırım. Gittiğim ilçelerimizde her yöreyle ilgili neler yapacağımı paylaşıyorum. Birçok yerde bu heyecan uyandırıyor. Dersime çalıştım. Göreve hazırım.
 
 
OLAY: Kentin çevre konusunda önemli sorunları var. termik santraller ve altın madenleriyle ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Erdoğan Madak: Termik santrallerin ve altın madenlerinin doğayı tahrip eden ve gelecek planlarını bozan bir yapıda olmaması gerekir. Bunun için çevre birinci önceliğimiz. Çevre Atalarımızdan Kalan Miras Değil, Gelecek Nesillere Devredilecek Emanettir. Buna inanıyorum. Maden zengini bir memleketimiz var. Elbette değerlendirilecek. Fakat doğa da muhakkak korunacak. Milletvekili olduğum takdirde doğayı bozan, gelecek nesilleri etkileyen her projenin karşısında Kale gibi dururum. Bunu söylerken de laf olsun diye söylemiyorum. Halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyeye taşımayı AK Parti’nin hedeflerinden biridir. 12 yılda önemli düzenlemelere imza attık. Çevreyi korumak için madenciliğe ve başka hususlara da dikkat çekmek lazım. Bakın, Çanakkale’de 2002 yılında yalnızca 1 adet olan atık su arıtma tesisini 8’e çıkardık. Atık su arıtma tesisi ile hizmet veren belediye sayısını ise 0’dan 8’e yükselttik. Çanakkale’deki belediyelere 13 adet çöp toplama aracı hibe eden AK Partidir. Çevre katkı paylarından yerel yönetimlere ayrılan payı artıran AK Partidir. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yatırımlar kapsamında 2003-2013 yılları arasında Çanakkale için 8,7 Milyon TL ödenek ayıran AK Partidir. Çanakkale’nin ormanlık alanı ne kadar biliyor musunuz? 5.210.320 dekar. Yani yüzölçümünün % 53’ü ormanlık alandır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2003-2013 yılları arasında takriben 794.860 dekar alanda çalışma yapılarak 41,7 milyon adet fidan diktik. Bunları yaparken, bile bile doğanın tahrip olmasına da izin veremeyiz.
 
OLAY: Partililerinize nasıl bir mesaj vermek istersiniz?
Erdoğan Madak: Halkın gücünün ve kuvvetinin adı Ak Parti’dir. Ak Parti iktidarının 12 yılda ülkemize yaptığı yatırımlar tüm Cumhuriyet döneminde yapılanlardan çok daha fazladır. Bunu parti teşkilatımız, AK Yürekli gönül dostlarımız biliyor. Ben teşkilatlarımızla birlikte Çanakkalelilerin gönlüne girmek istiyorum. Teşkilatımıza rağmen bir şey olmaz. Onlar her kademeden üyesiyle mahalle mahalle, sokak sokak çalışan cefakar ve fedakâr Türkiye sevdalılarıdır. Keza “her şey inanmakla başlar”. Ben inanıyorum, biz çok çalışacağız ve hem partimizin oy oranını her sandıkta, her mahallede, her köyde, her beldede, her ilçede ve il merkezimizde artıracağız. Teşkilatımıza her bir üyesi emeklerinin karşılığını daha güçlü bir parti ve ötesinde çok daha güçlü bir Türkiye olarak görmek isterler. Partilimizin sinesinde yer etmek, var gücümle çabalamak en büyük gayemdir. Dileğim beni daha fazla tanımaları ve heyecanımı duymalarıdır. Bunu kendileri için, çocukları için Çanakkale ve Türkiye için yapmalarını dilerim.
 
OLAY: Çanakkalelilere nasıl bir mesaj vermek istersiniz?
Erdoğan Madak: Çanakkale’mizin saygıdeğer halkının bir şeyi bilmesini istirham ediyorum. Benim arzum “Çanakkale’nin Vekili” olmaktır. Fakat tüm Çanakkale’nin. AK Parti ayrım yapmadan çalışıyor. Bugün AK partiden olmayan belediyelere bile ciddi kaynak aktarılıyor. Bize oy versin vermesin herkese hizmet edeceğiz. “Yaradılanı yaradandan ötürü sevme” düsturu benim şiarımdır. Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğiz. Bizim sadece tarihimiz değil, geleceğimiz de bir. Güçlü bir Türkiye`yi hep birlikte kuralım diyorum. Vatandaş ölene tabut, doğana beşik olacak bir milletvekili istiyor. Derdiyle dertlenecek bir temsilci arıyor. Dinleyen, sorunlara dikkat kesilen, çözümü için proje üreten, takip eden bir milletvekili istiyor. Üstten bakan değil, alçakgönüllü ve çalışkan bir milletvekili istiyor. Bense Çanakkale’ye işte böyle bir milletvekili olacağımın sözünü veriyorum. İstiklal mücadelesi verilen bu topraklarda istikbal mücadelesi vermek, Çanakkale layık olmak arzusu ve heyecanı taşıyorum.
Paylaş