“Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Çanakkale`de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle dün de kutlama mesajı yağdı.

236
Kentte hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerin yanı sıra siyasiler ile işadamları da gönderdikleri mesajlar ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı. İşte o mesajlar;
 
Üzen`in mesajı
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, gazetecilerin 10 Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı. Üzen; “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte kutlamaktayız. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde başta geçen sene kaybettiğimiz gazeteci dostumuz Cahit Yılmaz olmak üzere vefat eden, basın sektöründe emeği olan, muhabirlik gazetecilik ve yorumculuk yapmış olan tüm büyüklerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyor, ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan değerli basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederiz” dedi.
 
Davut Doğan`ın mesajı
Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ise; “Zor şartlar altında görev yapan, çeşitli riskleri göğüslemek durumunda bulunan, hukuk ve demokrasinin gelişmesi, kamuoyu kanaatlerinin özgürce oluşması için hayati önemde fonksiyonları yerine getiren, halkın gözü, kulağı ve gerektiğinde sesi olan değerli gazetecilerin, sizlerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlarım” diye konuştu.
 
Şadan Doğan`ın mesajı
Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, yayınladığı kutlama mesajınd; “Gazetecİler, doğru, ilkeİi ve tarafsız haberlerİ İle topluma ışık tutarlar” dedi. Doğan şu şekilde konuştu: “Toplumun bilgilendirilmesi, ışık tutulması, ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmek belki de dünyanın en zor işlerinden bir tanesidir. Gazetecilerimizin tüm bu güç koşullara rağmen, görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini biliyoruz. Zor şartlar altında görev yapmaya çalışan arkadaşlarımıza da bu vesile ile kolaylıklar diliyorum. Biga’da basın sektöründe çalışan, zor fiziki şartlar altında çalışarak emek veren kardeşlerimiz, görevlerini başarıyla yerine getirmektedirler. Mesleklerinin gerektirdiği hassasiyetle görevlerini icra etmektedirler. Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak, insan haklarına ve hukuka saygıyı ilke edinmiş bir gazetecilik örneği sergileyen basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyorum. Bu zor ve anlamlı görevi layıkıyla yerine getirdikleri için kendilerini tebrik ediyorum.”
 
Arslan`ın mesajı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle CHP Kepez Belde Örgütü Başkanı Birol Arslan da kutlama mesajı yayınladı. Mesajına “Her koşulda, her ortamda, hayatlarını tehlikeye atarak, dünyadan, ülkemizden ve ilimizden bizleri haberdar eden; günümüzü ve yolumuzu aydınlatan sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlarız” diyerek başlayan Arslan; “Haklı mücadelenizi desteklediğimizi ve gerçekten özgür bir ortamda haber yapabilme haklarınızı sonuna kadar savunduğumuzu belirtiriz. Penguen medyası değil, gerçekleri tarafsız bir biçimde bizlere hiçbir engellemeye maruz kalmadan aktarabileceğiniz günler diliyoruz” şeklinde konuştu.
Paylaş