“Büyük kahraman Rauf Denktaş’ı kaybettik”

İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Mennan Esener, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

719
KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirten İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Mennan Esener; “Türk Ulusunun büyük kahramanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ı kaybettik. Rauf Denktaş tüm ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığı için mücadele ederek geçirmişti. Kendisi her zaman Türkiye Cumhuriyeti`ni Anavatanı olarak görmüş tüm politikalarını ana vatanla beraber organize etmiştir.
 
Kıbrıs Rumlarının “ EOKA” aracılığı ile Türklere karşı yaptığı mezalimler sonunda Türkiye Cumhuriyeti 20 Temmuz 1974 Barış harekatı ile bu mezalime son verdi. Kıbrıs Türkleri Rauf Denktaş’ın önderliğinde 13 Şubat 1975 tarihinde Kıbrıs Türk Federe Devletini, daha sonra da 15 Kasım 1983 de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletini kurdu. Fakat Emperyalist Devletlerin baskıları nedeni ile Türkiye’den başka hiçbir devlet tarafından tanınmadı.
 
Bu siyasal mücadele günümüze kadar devam etmektedir. Bu mücadelenin en önemli dönemeci Nisan 2004 yılında uygulanan “Annan planı” Referandumun da yaşandı. Maalesef bugünkü iktidar AB ile beraber hareket ederek Rauf Denktaş’ı dışlamış, AB ile birlikte Referandum öncesi mitinglerde Kıbrıs Türklerini bugün dahi tutulmayan vaatlerle kandırmıştır. Ekonomik sıkıntı ve işsizlik içinde bunalan Kıbrıs Türk’ü yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve hükümetininde etkisinde kalarak %65 Evet demiştir. Fakat Rumlar lehlerine birçok madde içeren bu planı %76 ile ret etmişlerdir. Çünkü onlar bütün adayı hakimiyetlerinde istemektedirler. Zaman içinde Kıbrıs Türkü AB ve Türkiye’deki bugünkü hükümeti daha iyi tanımış “Anan planına” evet diyenlerin oranı çok aşağıya düşmüştür.
 
Rauf Denktaş, Soykırım yalanına karşı mücadele etmek üzere oluşturulan “Talat Paşa Komitesi”ne başkanlık yapmış ve 2005 yılında Lozan’da başlatılan mücadelenin içinde yer almıştır. Türk Ulusunun büyük kahramanı seni unutmayacağız. Işıklar içinde yat” dedi.
Paylaş