“Bu şehirde başka adam yok mu?”

ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, Expotroia Fuarı değerlendirme toplantısında önemli mesajlar verdi. Çanakkale`nin önünü kim engellemek isterse istesin karşısında olacaklarını ifade eden Başkan Yıldız, ÇTSO seçimlerine değinerek "Sürekli aynı adamlar mı mecliste, yönetimde olacak? Bu şehirde başka adam yok mu? Onlar mı kurtaracak bu şehri?" dedi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine de değinen Başkan Yıldız, Çanakkale`den taraf olduklarını belirtti. Yıldız şunları söyledi; "Bu şehri 3-5 Adam mı kurtaracak? Sorumlulukları paylaşacağız. Başarıları keyifle paylaşacağız. Ben olmazsam olmaz diye bir şey yok. Her yerde olunmaz. Ben ÇASİAD Başkanıysam kendi derneğim için bir şeyler yapmalı, kendi kulvarımda en iyi olmalıyım. Ticaret Sanayi Odasında seçilmiş 45 kişi var ancak 22 kişi ile toplanabiliyorlar. Birlikte iş yapma kültürünü geliştirmek zorundayız."

815
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Expotroia fuarı değerlendirme toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Fuarın başarılı geçtiğini ifade eden Başkan Yıldız, "İlk meşale birlikteliğin işaretiydi. Bir bütün olarak hareket edeceğiz. Engellemeye çalışanlarda oldu. Biz ‘kente nasıl bir katma değer kazandırabiliriz’ dedik. Expotoroia ile Çanakkale`yi belli bir noktaya getirdik" dedi. Başkan Yıldız gelecek yıl için çalışmaların başladığını da müjdeledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Yıldız, “Engellemeler oldu mu?” şeklindeki soruya "Bazılarının adı büyük, markası büyük, yapılan işlerinin güdük olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu güdüklüğü ortadan kaldıracağız. Dar kafaları, dar mantıkları ile Çanakkale`nin önünü kim engellemek isterse istesin karşısında olacağız. Tavrımızı da koyacağız. Bu şehri geçmişten bugüne gelen cumhuriyetin önsözü olan emperyalizme verilen mücadele sonrası kurulan ulusun insanlarıyız. Bu şehre vefasızlığı kimse yapamayacak" sözleri ile yanıt verdi.
 
 
"Kim yanlış yaparsa Çanakkale`ye ihanet eder"
Başkan Yıldız, "Bu şehre gerekli olan desteği olanağı herkes sağlayacak. Kim yanlış yaparsa Çanakkale`ye ihanet eder. Bizim sloganımız her şey Çanakkale için. Biz kimseyi ayırmadık, sen giremezsin demedik. Herkese gittik, davetiye gönderdik. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) son anda destek oldu. Tarım il müdürlüğü destek verdi. İnsanlar inandı. İnsanları inandıkları zaman önünde hiç bir şey duramaz. Çanakkale`yi layık olduğu yere getirmek hepimizin boynunun borcu" dedi.
 
"Expotroia markalaşacak"
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, fuarın Çanakkale dışına çıkıp çıkmayacağı ve fuarın pahalılığı gibi eleştirilere de şu sözlerle yanıt verdi; "Expotroia güzel bir marka oldu. Birçok fuardan daha iyi bir noktada olduğu ortada. Balkanlardaki birçok fuardan iyi ve kaliteli oldu. Çanakkale`de olan bir şey Çanakkale`de kalmalı ve markalaşmalı. Fuar Çanakkale`de olacak. Başlarken stand için pahalı dendi. 100 bin adet İngilizce-Türkçe broşür basıldı, dağıtımı için 35 bin TL harcandı. Konaklama, organizasyon, görüşmeler, bayrak, flamalar, bilboardlar dahil rakam olarak 250 bin TL gibi harcama oldu. Alan firma para kazandı mı? Düşünmek gerekiyor. İlk yapıyoruz zararda edebilirsiniz demiştik. ÇASİAD`ın parasal boyutu bu işte yoktu. İyi olabilmesi için elimizden geleni yaptık. KOSGEB normalde destekleyici olur. Ama ne yazık ki kimse bir şey yapmasın diye herhalde birinciye bir şey vermiyorlar. Birinciye bir şey vermiş olsa rakamlar farklı olabilirdi. Standların metrekaresi 60 euroya satıldı. Hedef Çanakkale markalarıydı. Toplayamayız diye düşündük. Ama çalışmanın sonucunu insanlar görüyor. Gece gündüz çalıştık. Bu iş olur mu, olmaz mı? derken 60 firmaya yer sattık. 14 firma da yer istedi yerimiz yoktu. Önümüzdeki günlerde zamanı belirlemek zorundayız. Hangi sektörlerin olacağını da belirlemeliyiz. Kent elinden geleni yaptı. Ama fuarcılık bizde yok. Daha önce panayırcılık vardı. Herkes muallaktaydı. Biz iki üç katına çalışmayı çıkardık. Bundan sonra daha da iyi destek olacak.
 
 
"Bu şehri 3-5 adam mı kurtaracak?"
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine de değinen Başkan Yıldız, Çanakkale`den taraf olduklarını belirtti. Yıldız şunları söyledi; "Çanakkale`de üreten aidatını ödeyen 5 bin 500 üyesi olan odaya tarafız. Derneklerin ya da bazı şirketlerin adamlarının ne yanındayız ne de onların emrindeyiz. Böyle bir derdimiz yok. Kim Çanakkale`ye zaman ayıracak, kim Çanakkale`nin önünü açacaksa onun tarafıyız. Odada meclise girecek ama uğramayacaksınız, yönetime gireceksiniz, gelmeyeceksiniz, yönetimde olacaksınız hiç bir fikir projeniz olmayacak, ‘makro ve mikro projelerle Çanakkale`nin önünü ticari hayatta nasıl açabiliriz? Üyelerimizin konumunu daha nasıl hoş bir hale getirebiliriz?’ mantığı ile bakmak zorunda. Bu anlamda kim olursa hangi parti, siyasi düşünce, STK`da olursa olsun bizden destek görür. ÇASİAD olarak biz bugüne kadar bunu savunduk. Bundan sonrada aynı şeyi sürdüreceğiz. Çalışan, didinen kim varsa gelip ben bu işte varım projemde bu derse keyifle destekleriz. Çanakkale için destekleriz hiç kimsenin haddine değildir 3 bin 500 oy kullanılan 5500 üyesi olan bir ticaret odasında bunlara oy vereceksin, bu olacak mantığı olmaz. Diğer insanların hem iradesine hükmetmiş olursunuz hem özgürlüklerini engellemiş olursunuz hem de hiç bir sivil toplum kuruluşuna demokratım, özgürlükçüyüm haktan hakikatten yanayım diyen hiç kimseye yakışmaz. Hiç kimse birbirinin arkasından konuşmayacak. Varsa konuşacağı çıkacak konuşacak. Çanakkale için en iyisi ne olabilmeli hepimiz fikrimizi açıklayalım. Dar, güdük mantığı atmalıyız. Bugün bu geldi, bundan yanayım daha sonra ondan yanayım olmaz. Herkes dümenini, rotasını belirlemeli. Aksi taktirde Çanakkale`yi kavgaların olumsuzlukların içine götürmeye hiç kimsenin hakkı yok. Biz bunlara zaten izin vermeyiz. Biz bir şey söyleyeceksek insanların yüzlerine söyleriz. Herkes yüreğiyle aklıyla kafasıyla konuşacak. Yoksa insanlar kabalaşır. Aklın olduğu yerde anlayış ve çözüm olur. Çanakkale için nerede bir şey yapmamız gerekirse biz orada oluruz. Sivil Toplum Kuruluşu başkanı, belediye meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri yönetime girmemeli. Bu şehirde başka adam yok mu? Hep aynı adamlar var. Bu şehri 3-5 Adam mı kurtaracak? Sorumlulukları paylaşacağız. Başarıları keyifle paylaşacağız. Ben olmazsam olmaz diye bir şey yok. Her yerde olunmaz. Ben ÇASİAD Başkanıysam kendi derneğim için bir şeyler yapmalı, kendi kulvarımda en iyi olmalıyım. Ticaret Sanayi Odasında seçilmiş 45 kişi var ancak 22 kişi ile toplanabiliyorlar. Birlikte iş yapma kültürünü geliştirmek zorundayız. Yatırımlarla Çanakkale`ye katkı sunacağımızı düşünüyoruz."
 
 
"Uluslararası fuar takvimine gireceğiz"
Çanakkale`nin daha iyi bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı olduğunu bildiren ÇASİAD Genel sekreteri Sami Balçık ise; "Fuarlarda belli bir sektör olur ama bunu Çanakkale için öngörmedik. Birileri engellemek için uğraştı. Ama başarılı olamadı. İkinci fuarda konsept kendini belirlesin istedik. Profesyonel ticaret yapan insan kitlesine çok ulaşamadık. Her fuarda broşür dağıttık. Uluslararası fuar konseptine göre fuardan 3 ay önce odalar borsalar birliğine başvurup uluslararası fuar takvimine giriyorsunuz. Biz önce bunu gerçekleştireceğiz. Expotroia uluslararası takvime girecek. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının yapmış olduğu fuar merkezi büyük bir hizmettir. Ama bize yetmeyecek. Ya onun yanına ek bina, ek alanlarla, alanı genişleteceğiz ya da Çanakkale için ciddi, güzel, düzgün bir fuar alanına ihtiyaç var. Birilerinin bunu yapması lazım. Daha iyi bir fuar kongre merkezine ihtiyaç var" dedi
Paylaş