havadurum

“Bu kentte özgürlüklerinizi yaşayabilirsiniz...”

Kent Gönüllüleri ile ÇOMÜ’lü öğrencilerin buluştuğu etkinlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, üniversite öğrencilerine bazı konularda nasihatlar verdi. Başkan Gökhan, barışın kenti Çanakkale`nin özgür bir kent olduğuna dikkat çekerken, üniversitede ise öğretim görevlilerinin ifade özgürlüğünün engellendiğini söyledi.

608
 
 
Kent Gönüllüleri ile ÇOMÜ’lü öğrencileri düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Gökhan da eşi Hale Gökhan ile birlikte etkinliğe katılarak üniversite öğrencilerini yanlız bırakmadı. Belediyespor Tesisleri`nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Gökhan, barışı savunan, savaşa karşı duran ve özgürlüğü destekleyen Çanakkale`de eğitim alacak olan üniversite öğrencilerine nasihat verdi. İnsanların hayatı birlikte paylaşmasının önemine değinen Başkan Gökhan; "Bu paylaşımda paranın pek fazla yeri yoktur. Bu paylaşımda gönül zenginliği vardır" dedi.
 
 
"Bu kentte özgürlüklerinizi yaşayabilirsiniz"
Çanakkale`nin özgür bir kent olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; "Çok büyük çoğunluğunuz bilerek ve isteyerek Çanakkale`yi seçtiniz. Çanakkale öğrenciler için rahat bir kent. Çeşitli nedenlerden dolayı rahat. Bir tanesi mali açıdan biraz daha rahat. En azından her yere rahatlıkla gidilebilir. Araca ihtiyaç duyulmayabilir. Öğrencilerin bir başka tercih nedeni ise Çanakkale`nin herkese özgür bir yaşam biçimi sunması diye düşünüyorum. Yani gençler bu kentte özgürlüklerini yaşayabilirler. Burada kimse kimsenin işine karışma noktasında olamaz. Gece erkek ve kız öğrenciler gezebilir kimse onlara karışmaz" diye konuştu.
 
"Çanakkale`de ifade özgürlüğü var ama üniversitenin içinde bu olmuyor"
Barışın kentinde ifade özgürlüğünün de var olduğunu ancak üniversitede öğretim görevlilerine ve öğrencilerine ifade özgürlüğü konusunda engellemeler olduğunu kaydeden Başkan Gökhan; "Bu kentte ifade özgürlüğü de vardır. Bazen maalesef üniversitenin içinde bu olmuyor. Bunu eleştiriyorum. Yanlız Çanakkale`de değil Türkiye üniversitelerinde de bu maalesef böyle. Üniversitede özgür düşünce, rahat bir düşünce ifadesinde bazen zorluklar çıkıyor. Bazen yalan yanlış işler yapılıyor. Ama bu öğrencilerin suçu değil. Bu maalesef Türkiye`deki sistemin üniversiteleri anlayamamasından dolayı, üniversiteyi bir lise gözüyle görmesinden dolayı kaynaklanan bir durum. Özgür düşüncenin engellenmesi sadece öğrenciler üzerinde değil, öğretim görevlilerinin üzerinde de var. Halbu ki bilim özgür kafa ister. Bilimde ilerleyeceksek, özgür düşünce olmalı. Özgür düşünceni ifade edemezsen o zaman bilimde ilerleme olmaz. Pozitif bilim ilerlemediği sürece de ülkeler gelişemez" şeklinde konuştu.
 
"Özgür düşünceyi savunmamız lazım"
Öğrencilere haklarını hukuk çerçevesinde aramasını da tavsiye eden Başkan Gökhan, refah içerisinde bir ülke kurmak için de kesinlikle özgür düşüncenin savunulması gerektiğini kaydederek şu şekilde konuştu: "Eğer ülkemizi ileriye götüreceksek ve refah içerisinde bir ülke kurmak istiyorsak kesinlikle özgür düşünceyi ve ifadeyi savunmamız lazım. Bununda ana yeri üniversitedir. Mutlaka etken olacağız ve yanlışları görmeye çalışacağız. Düzen budur demeyeceğiz."
Paylaş