havadurum

“Bu heyecanı kaybetmeyelim”

Gezi Parkı`nda başlayan ve tüm yurt geneline dalga dalga yayılan eylemler hız kesmiyor. Çanakkale bir günü bile boş geçirmeden tepkisini “demokratik” bir şekilde ortaya koyuyor.

665
Çanakkale’de yaklaşık bir haftadır süren eylemler hız kesmiyor, heyecanını kaybetmiyor. Önceki gün Halk Bahçesi`nde toplanan eyleme ellerinde dövizlerle katılan vatandaşlar hükümeti istifaya çağırdı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun, Çanakkale Barosu`nun ve Tabip Odası`nın da destek verdiği eylemde konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Telat Koç: “Ülke insanının ne kadar da çok söyleyecek sözü varmış. Coşku çevreden doğru başladı, şimdi daha da coştuk, akıyoruz” dedi.
 
 
 
Hekimlerden hükümete kırmızı kart
Çanakkale Tabip Odası da Devlet Hastanesi`nin önünde başlattığı yürüyüşe Cumhuriyet Meydanı üzerinden devam ederek Halk Bahçesi`ndeki eylemcilere katılarak destek verdi. Beyaz önlük giyen ve ellerinde tuttukları kırmız kartlarla hükümeti protesto eden hekimler yol boyunca slogan attı. “Hepimiz çapulcuyuz. Biber gazı yasaklansın. Hükümet istifa. Baskıya ve şiddete hayır. Diktatör başbakan istemiyoruz” diye bağıran doktorları Halk Bahçesi`nde bekleyen kalabalık ise alkışlar ile tezahürat eşliğinde karşıladı. Halk Bahçesi`nde toplanan kalabalık ellerinde dev “Hükümet istifa” yazılı bez branda ile Kordon üzerinden Tahta At önündeki eylemcilere destek vererek AKP Binası önüne kadar yürüdü. AKP il binası önünde toplanan kalabalık sloganlar atarak hükümeti istifaya çağırdı. Kilitbahir Motor İskelesi önünde konuşan Tüm Bel Sen Şube BaşkanıZeki Önder, ülke genelinde bir haftadır devam eden direnişlerde hayatını kaybeden Abdullah Cömert`e Allah`tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifa dilerken, gözaltında bulunanlara Çanakkale`den selam gönderdi. Önder: “Direnişimiz sadece Gezi Parkı için değildir. Kutlayamadığımız milli bayramlar içindir. Tüm değerlerimizi yok ettiğin içindir. Hapisteki aydınlarımız, gazetecilerimiz, sendikacılarımız içindir. Yurdumuzu açılım adı altında böldüğünüz içindir. Laikliği yok ettiğiniz içindir. Halk açlık sınırında yaşarken, sizlerin milyar dolarla dünyanın en zengin sitelerinde olduğunuz içindir. Atam`a ayyaş deyip dil uzattığınız içindir. Dini siyasete karıştırarak din siyaseti yaptığınız içindir. Size oy verenler Müslüman, vermeyenler Gavur İzmir olduğu içindir. Şehidimize kelle dediğin içindir, Çiftçilerimize ‘Ananı da al git’ dediğin içindir. Komşu Müslüman ülkeleri yok etmek için kafirlerle ele olduğunuz içindir. Irak’ta binlerce Müslüman katledildi, sessiz kaldığınız içindir. 2 torba kömür, makarnayla hayatları satın aldığınız içindir. Reyhanlı içindir. Çocuklarınızı askere göndermeyip, fakir çocukların ocaklarına ateşler döktüğünüz içindir. Gençlerimizi dindar ve kindar diye ayırdığınız içindir. En önemlisi artık senin kulun, halkın olmak istemediğimiz içindir” dedi.
 
 
 
 
 
 
“Hiçbirimiz hepimizden daha güçlü değiliz”
AKP il binası önünde oluşturulan serbest kürsüde söz alan vatandaşlar Nazım Hikmet`ten okudukları dizelerle direnişe destek vererek hükümete mesaj gönderdi. Vatandaşlar: “Sadece Gezi Parkı için burada değiliz. Her türlü olup bitene karşı çıktığımız için buradayız. AKP faşizmini kınıyoruz. Türk, Alevi, Sünni hiçbir şeyin önemi kalmamıştır. Yürümeye devam edeceğiz. Heyecanımızı kaybetmeyelim” diyerek her akşam 19:00`da Halk Bahçesi`nde buluşmak üzere karar alan vatandaşlar, “ Hiçbirimiz, hepimizden daha güçlü değiliz” dediler.
 
 
Paylaş