havadurum

“Bu dönemde aday değilim”

55 ve 57`nci T.C Hükümetleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Çanakkale Milletvekili Mustafa Cumhur Ersümer, Çanakkale kamuoyunda merakla beklenilen kararını açıkladı. Ersümer, adının milletvekili adayı olması yönünde geçmesinden memnun olduğunu belirterek yaptığı açıklamada bu dönem aday olmadığını söyledi.

490
Bir süredir adaylığı konusu kamuoyunda çeşitli nedenlerle tartışılan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer son noktayı yaptığı açıklama ile koydu. Ersümer, “Yaptığım özel sohbetlerde, basında, TV programlarında adaylık konusunda düşüncelerimi paylaştım.Önceliğimin yeni bir lider ve yeni bir partide politika yapmak olduğunu seçmenin önemli bir bölümünün bu istekte olduğunu da belirterek bu konudaki girişimleri ve çalışmalarımı ilettim. Geçen zaman içinde, tamamen bilgim dışında, yerel bir gazetede benim bir partiden aday olacağım konusunda öngörüde bulunuldu. Ben hatırlayacağınız üzere hiçbir partide üye olmadığımı, aday gösterilmeyeceğim herhangi partiden aday adayı da olmayacağımı açıkladım. Bu açıklamamdan sonra bağımsız adaylık konusu ilk önce otuz yıldır birlikte sorumluluk yüklendiğim yol arkadaşlarımca, sonrada hemşerilerim arasında görüşülmeye başlandı. Basın organlarında çeşitli kapsamlarda yer aldı. Bu arada Çanakkale il ve ilçeleri ve beldeleri ve köyleri kapsar şekilde ve her kesimden seçmenin katıldığı bir kamuoyu anketini değerlendirme imkanı buldum, sonuçlara bakıldığında seçmenin önemli bir bölümü beni milletvekili adayı görmek istiyordu, aynı seçmenler yenibir partiden adaylığımı aynı oranda destekliyorlardı. Seçmenlere isim belirtilmeden bağımsız bir adaya destek verip vermeyecekleri sorulduğunda ise bu tercih çok alt seviyelerde kalıyordu” dedi.
 
Çanakkale’ye hizmet edecek adayların seçilmesini diliyorum
Ersümer, “Yaptığım görüşmelerde, güvendiğim, bilgi ve tecrübesi tartışılmaz kişi ve gruplardan kanaat önderlerinden aldığım genel mesajda Çanakkale’de daha önce hiçbir adayın bağımsız seçim kazanamadığı ve bunun sebebinin de seçmenlerin birlikte oy kullanmalarını sağlayacak bağlarının olmadığı idi. Bağımsız aday olmam halinde herkesimden oy alabileceğim, ancak seçilememem halinde ise bir bölen olarak değerlendirilip kayıplara ve kazanımlara sebep gösterilebileceğim endişesi dile getirildi. Arkadaşlarla yaptığımız son toplantı sonrası 7 Nisana kadar olan süreçte olası gelişmeleri izleyerek karar vereceğimizi açıklamıştık. Öncelikle belirtmek isterim ki,benim için sevindirici olan; partili partisiz hemşerilerimden gördüğüm tartışmasız teşvik ve destektir, yıllara rağmen eksilmeyen karşılıklı güven,sevgi ve saygıdır. Ülkeye ve Çanakkale’ye yapılan yatırımların takdiridir ve yine en üst düzeyde hizmet edeceğime olan inançtır,bu onur verici kadirşinaslığa çok teşekkür ediyorum. Sonuçta; tüm partilere ve adaylara gönülden başarılar. Çanakkale’mize yakışır bir seçim dönemi ve Çanakkale’ye gerçekten hizmet edecek adayların seçilmesini dileyerek, bu dönemde aday olmayacağımı belirtiyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş