“Boşaltın” Ama nereye?

24 Mayıs tarihinde Gökçeada açıklarında meydana gelen 6,5`lik deprem nedeni ile Çanakkale`de “ağır hasar” gören binalar için AFAD, zabıta ve emniyetten gelen bir ekip bazı binalara acilen boşaltılması gerektiği ile ilgili yazı astı. Binalarda oturan vatandaşlar ise, “Biz nereye gideceğiz?” diyerek mağdur olduklarını ifade ettiler.

2057
 
 
Çanakkale`de Ege Denizi`nin Gökçeada açıklarında meydana gelen 6,5`lik depremin etkileri ortaya çıkmaya başladı. Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapılan incelemeler sonunda bazı binalara “oturulamaz” raporu verildi. Dün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü`nden yetkililerin oluşturduğu bir ekip, “Ağır hasar” raporu verilen bazı binaların boşaltılmasını istedi. Binaların mühürlenmesi gerektiğini ifade eden ekip, içerdeki vatandaşların “bırakın da taşınalım” talepleri karşısında binaların ana kapılarına ve iç kapılarına ilgili yazıyı asarak mühürlemeden ayrıldı. Esenler Mahallesi`nde bulunan Güvenevler Barış Sitesi`nin iki apartmanının ve Karacaören Yolu üzerindeki Emir Apartmanı`nin depremden etkilendiği belirtilerek “oturulamaz” raporu verildi.
 
 
“Tedbir amaçlı ivedilikle”
Ağır hasarlı olarak tespit edilen ve “Oturulamaz” raporu verilen binaların ana giriş kapılarına ve içerideki daire kapılarına asılan yazıda “Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nün 4 Haziran 2014 tarih, 841 sayılı yazısında; ön hasar tespit çalışmalarında binanızın ağır hasarlı olarak tespit edildiği bildirilmiştir. Can güvenliğiniz açısından; binanıza ait Deprem Riski Raporu sonuçları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne iletilinceye kadar, binanızın tedbiren ivedilikle boşaltılması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.
 
 
“Biz nereye gideceğiz?”
Güvenevler Barıy Sitesi`nde iki apartmanda toplum 48 daire, Emir Apartmanı`nda ise 12 daire bulunduğu ifade edilirken, burada yaşayan vatandaşlar evlerini boşalta işlemlerine başladılar. Üç gün içinde evlerine boşaltmayı düşünen vatandaşlar, “Bize `çıkın` dediler, ama biz nereye gideceğiz. Valilik buraları afet bölgesi ilan etmedi, devletten de destek alamıyoruz” dediler. Birçok kişinin gidecek yerinin olmadığını da söyleyen vatandaşlar, yetkililerden yardım bekliyorlar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş