“Bize karanlığı dayatanlara karşı, birleşelim”

Çanakkale Emek Gençliği, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ı 43`üncü ölüm yıldönümlerinde yapacakları yürüyüşle anacak. Çanakkale Emek Gençliği üyeleri 6 Mayıs`ta gerçekleştirilecek yürüyüş için çağrı yaptı. Emek Gençliği`nden yapılan çağrıda, üç devrimci gencin idamından bu yana Türkiye`de hala bir şeylerin değişmediği belirtilerek; “Gençliği boyunduruğu altına alıp, bize karanlık bir geleceği dayatanlara karşı 6 Mayıs’ta alanlarda olacağız” denildi.

536
6 Mayıs 1972 yılında idam edilen üç fidan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Türkiye gençliği tarafından unutulmuyor. Gençliğin mücadelelerinde, fabrikalarda, okullarda ve alanlarda yaşatılıyor. Çanakkale Emek Gençliği üyeleri “Üç fidan” olarak belleklerdeki tazeliğini koruyor Deniz`lerin idamı nedeni ile açıklama yaparak, 6 mayıs günü saat 17:30`da Golf Çay Bahçesi önünden başlayacak yürüyüşe çağrı yaptı. Çanakkale Emek Gençliği`nden yapılan açıklamada, idam edilen üç devrimci gencin, Türk ve Kürt halklarının kardeşliği, tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye, insanın insanı sömürmediği bir dünya için, sosyalizm için mücadele ettiklerini belirterek; “Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, onlardan aldığı mirası 43 yıldır her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin’le karşılaştılar. 43 yıldır pek çok hükümet iktidara geldi, geçti. Ancak Denizlerin uğruna mücadele ettiği şeyler değişmedi. O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları hala olduğu yerde duruyor. Emperyalizmin işbirlikçiliği AKP ile en ileriden sürüyor. Halklar, emperyalist barbarlığın gölgesinde katlediliyor. En büyük desteği Türkiye’den aldığı ayan beyan ortada olan IŞİD, El Nusra gibi çeteler Ortadoğu halklarına kan kusturuyor. 43 yıl geçti katledilmelerinin üstünden ama kapitalist sömürü düzeni değişmedi. Her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığı, taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürü katlanarak sürüyor. İşte Denizler tam da buna karşı koymuşlardı. İdam sehpalarında `Kahrolsun emperyalizm, Yaşasın Marksizm-Leninizmin yüce ideolojisi` diye bunun için haykırmışlardı. Kendi kaderlerini işçi sınıfının kurtuluşuyla birleştirmiş ve sosyalizme bağlanmışlardı` diye belirtildi.
 
“Okullar, işyerlerinde, sokaklarda birleşelim”
6 Mayıs`ın 43 yıldır bir yas günü değil bir mücadele günü olduğu ifade edilen açıklamada; “Bugün bize düşen de, Denizlerin mücadele mirasının aydınlığında, kendi özgür geleceğimizi kendi ellerimizle yaratmak, baskı ve sömürünün karşısında mücadele etmektir. Bu 6 Mayıs’ta da emperyalizm ve işbirlikçilerinin Ortadoğu başta olmak üzere dünyada terör estiren bütün halk düşmanlarının karşısında barış ve kardeşliği haykırmak için, son olarak yasalaşan `İç Güvenlik` paketiyle birlikte her gün artan devlet terörü, baskı ve şiddet uygulamalarına karşı demokratik bir ülke için, parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitim için, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine, cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürünün karşısında eşitlik ve özgürlük için, insanın insanı sömürmediği, demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabileceğimiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sosyalizm için, okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızda, alanlarda birleşelim. Gençliği boyunduruğu altına alıp bize karanlık bir geleceği dayatanlara karşı 6 Mayıs günü saat 17:30`da Golf Çay Bahçesi önünden başlayacak yürüyüşte buluşalım” denildi.
Paylaş