“Biz merdivenleri hep gri bilirdik”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Artık, insanlar, gençlerimiz, aydınlarımız özgürlük taleplerini açık bir şekilde ortaya koymaya çalışıyorlar. Standardın, statükonun karşısında artık daha net bir tavır alınıyor. Mesela biz merdivenleri hep gri bilirdik” dedi. Gökhan, bundan sonra yapılacak boyama etkinliğine de destek olacaklarını bildirdi.

810
Merdivenlerin gökkuşağı rengine boyanması ile başlayan eyleme bir destek de Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`dan geldi. “Merdivenleri gökkuşağı rengine boyama etkinliği, çok güzel bir etkinlik oldu” diyen Gökhan, “Gençlerin sosyal medyada örgütlenip, böyle bir etkinliğe imza atması güzel bir şey. Son derece şık, güzel bir tepki. İnsanların özgürlüğüne kısıtlama getirmenin ne kadar yanlış olduğu ortada. Gezi olayları anlayışının devamı. Ancak mevcut iktidarlar, yöneticiler bunu anlamıyor. Artık, insanlar, gençlerimiz, aydınlarımız özgürlük taleplerini açık bir şekilde ortaya koymaya çalışıyorlar. Standardın, statükonun karşısında artık daha net bir tavır alınıyor. Mesela biz merdivenleri hep gri bilirdik. Hep öyle yapıldı. Ama bu merdivenlerin renga renk olmasında da bir sorun yok. Hatta daha güzeldir” dedi.
 
 
“Biz destek oluruz”
“İnsanlar bir eylem yapıyorlar, farklı bir anlayış tekrar merdivenleri griye boyuyor” diyen Başkan Gökhan, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bırak kalsın öyle. Daha çok teşvik et, kentte daha fazla güzellikler yaratsınlar. İnsanları özgürlüklere teşvik et! Hatta renkleri beğenmediysen daha canlı bir renge de sen boya. Burada hedef, insanların kimseye zarar vermeden, özgürce, kent yaşamlarına katkı sunmasına fırsat vermek lazım. Bunun özgürlüğün bir ifadesi olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz özellikle, özgürlüklerine savunmaya devam etmeliler. Biz, biraz önce de dediğim gibi birileri buna ön ayak olursa biz de destek oluruz.”
Paylaş