havadurum

“Biz’ler 1 Mayıs’a”

Halkların Demokratik Partisi Çanakkale İl Örgütü ve Milletvekili adayları dün yaptıkları açıklamalarında Çanakkale halkını 1 Mayıs`a çağırdılar. Yapılan açıklamada “Çanakkaleli emekçileri, yoksulları, kadınları, gençleri 1 Mayıs’a; emeğin bayramını birlikte kutlamaya davet ediyoruz” dendi.

359
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanları Rahime Kanılga ve Şehmus Aslan, Milletvekili adayları Özlem Ergun Açanal, Mihriban Şah, Ergin Fidan ile Leyla Yavuz, 1 Mayıs ile ilgili olarak açıklama yaparak, “Biz’ler, yani AKP’nin zalim ve tekçi politikalarından bıkanlar, başkanlık adı altında diktatörlük dayatmasına karşı çıkanlar, güvencesiz ve sendikasız ça lışmaya zorlanan işçiler, sermaye taraftarı politikalar yüzünden topraktan rızkını çıkaramayan köylüler, artan muhafazakarlaşma nedeniyle her geçen gün daha fazla şiddete uğrayan kadınlar, halkları birbirine düşman ederek ayakta kalan sisteme karşı bütün ötekileştirilenler, halklar ve inançlar, horlanan ve zulüm gören gençler hep beraber 1 Mayıs bayramında buluşmalı ve diktatöre `seni başkan yaptırmayacağız` diye haykırmalıyız” dediler.
 
“Bu böyle devam edemez”
“İşçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini `maliyet` olarak gören hükümet ve sermaye politikalarına hayır demek; iş cinayetlerinin hesabını sormak için 1 Mayıs`ta buluşalım” denilen açıklamada; “Her gün emeğimizden ve ekmeğimizden çalınanlarla yolsuzluk, baskı ve sömürü düzeninin pekiştirilmesine fırsat vermemek, hırsızlıktan ve yolsuzluktan hesap sormak için, Herkese güvenceli iş, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları için; İş güvencemizi savunmak ve taşeron sistemine son vermek için, evde, işte çifte sömürülen, emeği yok sayılan, bedeni ve kimliği her gün erkek ve devlet şiddetine uğrayan, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığına maruz kalan kadınların eşitlik ve özgürlüğü için, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımızı insanca koşullarda elde edebilmek için, tüm işçileri, emekçileri, hak arayanları susturmayı amaçlayan İç Güvenlik Yasası’na karşı demokratik hak ve özgürlüklerimizi, sendikal ve siyasal örgütlenme hakkımızı savunmak için, başta Taksim olmak üzere meydanlarımızın yasaklanmasına, ağaçlarımızın kesilip, derelerimizin kurutulmasına, doğamızın talanına, kentlerimizin yağmalanmasına, kıyılarımızı satanlara hayır demek ve sorumlulardan hesap sormak için, Kürt sorununda demokratik çözümün, kalıcı ve onurlu bir barışın inşası için, halkların eşitliği, inançların özgürlüğü için, savaşsız sömürüsüz bir dünya mücadelemizi büyütmek için; Biz’ler meydanlara çıkacağız. Çağrımız tüm işçi sınıfına, emekçilere ve halklarımızadır. İşçilere, yoksullara, yok sayılanlara, kadınlara, gençleredir. Biz’leredir. Gelin zoru kolay kılalım. Eşit ve özgür yarınları birlikte kuralım” ifadelerine yer verildi.
Paylaş