“Birleşe birleşe kazanacağız”

Taksim Gezi Parkı ile başlayıp 20 günü aşkın bir süredir Türkiye`nin hemen her yerinde devam eden tepki eylemleri Çanakkale`de de gerçekleştiriliyor. Çanakkaleliler, `hükümet istifa` diyerek tavrını ortaya koyuyor.

499
Çanakkale`de önceki akşam yine saat 19`da İskele Meydanı`nda toplanan oldukça kalabalık bir grup, buradan Kordonboyu`na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş öncesinde Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, açıklama yaparak hareketin en büyük özelliğinin farklı düşünce, kimlik ve inanışlardan insanların ortak sorunları etrafında birleştiğine dikkat çekerek, "Burada çok sesten tek güç çıkabilmesi için sloganımız ve müziklerimizin ortaklaştığımız 20 gündür dilimizden düşürmediğimiz taleplerimizi, ezgilerimizi yansıtmalıdır. Farklı ve dayatmacı sloganlara izin vermeyelim. Burada bulunma amacımız bellidir bunun dışına çıkmayalım" dedi.
 
Bir grup yalnız kalmayı tercih etti!
Yürüyüş öncesinde bir grup ise eylemlerin amacının dışında istedikleri sloganı atacaklarını söyledi. Toplanan Çanakkaleliler tarafından kabul görmeyen bu talebin ardından çok sayıda vatandaş ellerinde Atatürk posterleri ve bayraklarının da bulunduğu vatandaşlarla birlikte yürüyüşe geçti. Bir grup ise yürüyüşlere katılmayarak yalnız kalmayı tercih etti. Önceki günlerdeki gibi kalabalıklığı ile yürüyüşe geçen grup ise, "Her yer Taksim, her yer direniş", "Birleşe birleşe kazanacağız", "AKP istifa", "Hükümet istifa" sloganları ile Kordonboyu`ndan yürüyüşe geçti. Kordonboyu`nda oturan çok sayıda Çanakkalelinin de yürüyüş yapan grubu alkışladığı görüldü.
Paylaş