havadurum

“Birinci parti olmanın koşulu; ÖNSEÇİM..”

CHP`de “tüm üyelerin” katılımı ile “hakim göze-timinde” önseçim talebiyle ilgili olarak CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, 7 ilçe başkanı ile birlikte Ankara`ya giderek, CHP Genel Merkezi`nde genel başkan yardımcıları ile görüştü. Görüşmelerden edinilen bilgiye göre ilçe başkanları; “Çanakkale`de birinci parti olmanın en temel koşulu üye bazında, hakim gözetiminde ön seçimdir” dediler.

700
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Mecli-si`nin (PM) 15 Şubat tarihinde yapacağı ve aday belirleme yönteminin masaya yatırılacağı toplantı öncesi ciddi bir hareketlilik içine girdi. Önceki gün Çanakkale`den yola çıkan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder öncülüğündeki, Yenice, Biga, Bayramiç, Eceabat, Bozcaada, Ayvacık ve Gelibolu ilçe başkanlarının katıldığı bir heyet Ankara`da bir dizi temasta bulundu. CHP Genel Sekre-teri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Tekin Bingöl, Ercan Karakaş, Veli Ağbaba ve Bülent Tezcan ile görüşmelerde bulundular.
 
Ziyaretleri ile ilgili olarak görüşlerini almak üzere telefon ile görüştüğümüz CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmayacağını söyle-yerek, “Biz Ankara`ya parti genel merkezine bağlılığımızı ifade etmeye geldik. Mevcut anlayışı daha önce desteklediğimizi, bundan sonra da destekleyeceğimizi ve Çanakkale birinci parti olmak için var gücümüzle çalışacağımızı ifade etmeye geldik. Bu noktada, Çanakkale`de birinci parti olma-mızın en temel koşulunun ise üye bazında ve hakim gözetiminde önseçim olduğunu de söyledik” ifadelerini kullandı.
Paylaş