“Berkin Elvan ölümsüzdür”

Gezi parkı direnişinin simge isimlerinden olan Berkin Elvan`ın hayatını kaybetmesi üzerine organize edilen anma ve eylemler önceki gün de gerçekleştirildi. İskele Meydanı`nda mumlar yakarak Berkin Elvan`ı anan kalabalık kitle daha sonra AKP il binası önüne yürüdü.

687
 
16 Haziran 2013 tarihinde Annesine “Anne sen gazdan kaçamazsın, ben hızlı koşarım, ekmeği ben alayım” diyerek evden ekmek almaya çıkan, ancak başına isabet eden gazkapsülü ile ağır yaralanan Berkin Elvan`ın 269 gün sonra yaşamını yitirmesi üzerine AKP ve Başbakan Erdoğan tepkilerin odağı oldu. Çanakkale`de birkaç gündür süren eylem ve anmalar önceki gün de devam etti. İskele Meydanı`nda bir araya gelen, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin ve gençlik örgütlerinin desteklediği eylemde İskele Meydanı`na kurulan ses sistemi ve projeksiyon ile çeşitli görüntüler izletildi.
 
 
Mumlar dikildi, sözler verildi
Anma sırasında herkes alana mumlar dikti. Sloganlar atıp, alkış ve ıslıkları ile AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı protesto eden Çanakkaleliler, oluşturulan serbest kürsüye teker teker gelerek şiirler okuyup, mesajlarını ilettiler. Birçok Çanakkaleli mücadelenin edeceğine dair Berkin Elvan`a söz verdi. Daha sonra ise Berkin Elvan için çok sayıda dilek balonu uçuruldu.
 
 
AKP`ye yüründü
Anma etkinliğini tamamlayan kalabalık grup, daha sonra AKP İl Binasına doğru yürüyüşe geçti. AKP`yi slogan, alkış ve ıslıklarla protesto eden grup, polislere yine Berkin Elvan`ın fotoğrafını gösterdiler. Protes-tolarını sürdüren grup, daha sonra dağıldı.
Paylaş