“Belediye Meclisi’ni takip edin”

Çanakkale Çevre Platformu ile Çanakkale Tabip Odası, Şahinli Köyü`nde yapılan ÇED toplantısının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaret etti. Ziyarette Şahinli Köyü`nde yaşananlar gündeme getirilirken, ilgili şirketin köylülere yönelik uyguladığı baskı iddiları da ele alındı.

592
Çanakkale Çevre Platformu ile Çanakkale Tabip Odası üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, altın arama çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacağı ve canlı olarak yayınlanacak olan Belediye Meclis Toplantısı`nı Şahinli Köyü halkının takip etmesini istedi. Altın arama çalışmalarına neden karşı çıktıklarının açık ve net olduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Sonuçta hukuk var. Hukuka saygılıyız. Ama adalet ve hukuk çevreye karşı ise ona yapacak bir şey yok. Çünkü bizim bu altının çıkmamasından dolayı bir menfaatimiz yok. Hiçbir menfaatimiz yok. Ama bizim buna neden karşı çıktığımız açık ve nettir. Sadece mevcut doğanın gelecek nesillere de aktarılmasını istiyoruz” dedi.
 
 
Nalbant; “`Yavuz Hırsızlığı`nı oynamaya çalışıyorlar”
Şahinli Köyü`nde yapılan ÇED toplantısında yaşananları gündeme getiren İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant; ilgili şirketin kaba kuvvetten tutun yalan söylemeye kadar her türlü provokasyona başvurduğunu söyledi. Akla hayale gelmeyecek ve hiç kimsenin düşünemediği dedikodularla şirketin köylüleri ürkütmeye ve korkutmaya çalıştığını kaydeden Nalbant; “Şu anda altın tekellerinin çok ciddi bir saldırısıyla karşı karşıyayız. Her koldan saldırıya geçtiler. Her yolu da deneyerek bunu yapıyorlar. Kaba kuvvetten tutun yalan söylemeye kadar her türlü provokasyona başvuruyorlar. Ama bu işin böyle gitmeyeceğini ve sonuçta haklı olanın kazanacağını da biliyoruz. Her zaman olduğu gibi kazanacağız. En son Şahinli Köyü`nde yaşananları biliyoruz. Şahinli Köyü`ne ÇED toplantısı öncesi gittiğimizde akla hayale gelmeyecek ve hiç kimsenin düşünemediği dedikodularla köylüleri ürkütmeye ve korkutmaya çalışıyorlar. ÇED toplantısına gittiğimizde de maden şirketi köydeki çalıştırdığı insanların dışında Çanakkale ve başka yerlerden de insanları zorla alıpğ getirmişler. Halkı bilgilendirme toplantısının yapılacağı yerin kapılarını tutmuşlar. İçerisini doldurmuşlar ve içeride oturacak yer yok. Bizi oradan kovdular. Bu koşullarda bir de `Yavuz Hırsızlığı`nı oynamaya çalışıyorlar. Ama sonuç değişmeyecek” dedi.
 
Nalbant`tan Gökhan`a teşekkür
Bugüne kadar altın arama çalışmaları konusunda her türlü desteği veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a teşekkür eden Nalbant; “Bu konuda sizin tavrınız bizim için çok önemli. Çanakkale halkının büyük bir bölümü altın arama çalışmalarına ve termik santrale karşı. Ama halkın sesi pek duyulmuyor ama sizin sesiniz duyuluyor. Bizim yanımızda olmanız bize de çok büyük güç veriyor. Bu güne kadar her türlü desteği sizden aldık bundan sonra da desteğinizi alacağımızı biliyoruz. Kurulan Maden Derneği`nin size yaptığı ziyareti ve bunun detaylarını basından öğrendik. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Şahinliler televizyon başına
Şahinli Köyü`nde hem maden arama çalışmaları hem de ÇED toplantısında yaşananlarla ilgili 7 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan Belediye Meclis Toplantısı`nda bilgi vereceğini ifade eden Başkan Gökhan; Şahinli Köyü halkının 7 Ocak tarihinde televizyonda canlı olarak yayınlanacak olan Belediye Meclisi Toplantısı`nı takip etmesini istedi. Başkan Gökhan; “7 Ocak tarihinde yapılacak olan Belediye Meclisi`nde Şahinli Köyü`nü gündeme getireceğim. Şahinli Köyü halkı 7 Ocak tarihinde televizyonda Belediye Meclisi`ni takip etsin. Çünkü bu konuda hem belediye meclis üyelerini hem de Çanakkale halkını bilgilendireceğim. Tüm bu süreci canlı yayında, bütün dünyaya ve Türkiye`ye duyuracağım” dedi.
 
Gökhan; “Yerli işbirlikçileri ön planda”
“Yabancı şirketler, kaçmaya başladı. Ama yerli işbirlikçileri ön plana çıkmaya başladı” diyen Başkan Gökhan; “Eczacıbaşı, Nurol, Koza gibi. Şimdi yerliler çıktı ötekiler gitti. Neden gitti? Bunu merak ediyorum. Bu kadar Türk şirketi bir anda nereden altın madencisi oldu? Nasıl oldu? Bugüne kadar neredeydi bu arkadaşlar. Bir tanesi madenci derneği kurdu. Utanmadan gazetelere ilan veriyorlar. Oktay Ekşi`nin 2002 senesinde yazmış olduğu yazıları ortaya koyuyorlar. Ama o yazının içinde başka paragraflarda var. Sayın Ekşi`nin söylediklerine katılmıyorum da ama ayrıca tam tersine söylediği sözler de var. Onları da hepsini ortaya çıkaracağız. Çanakkale gazetesinde yayınlandığı zaman elbetteki `Hokkabaz` sözünün Çanakkale halkına söylenmiş olduğunu varsayıyorum. Niye? Biz de Çanakkaleliyiz. Yani bizde `Hokkabaz` olmuş oluyoruz. Dolayısıyla bunu şiddetle kınadığımı söylemiştim ama biz sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
“Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”
Doğanın tahribine yol açacak olan her türlü çalışmanın karşısında olduklarının altını çizen Başkan Gökhan; şu şekilde konuştu: “Sonuçta hukuk var. Hukuka saygılıyız. Ama adalet ve hukuk çevreye karşı ise ona yapacak bir şey yok. Çünkü bizim bu altının çıkmamasından dolayı bir menfaatimiz yok. Hiçbir menfaatimiz yok. Ama bizim buna neden karşı çıktığımız açık ve nettir. Sadece mevcut doğanın gelecek nesillere de aktarılmasını istiyoruz. Biz bu doğanın zevkini aldık, tadını tattık, yaşadık, soluduk, suyunu içtik, keyfini sürdük, meyvesini yedik ama bizden sonraki nesillerinde bunu kullanmasını istiyoruz. Vahşi madencilik ile karşı karşıya kaldığımızda maalesef doğamız tahrip ediliyor. Ama onların menfaatleri geçici, o altını aldı, parayı kazandı ve bitti. Buna değer mi? Biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Paylaş