“Belediye ile yazışmalar var”

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, dün gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamasında yeni İmam Hatip Lisesi`nin yapılacağı alanda sökülen ve tartışma konusu olan ağaçlara değindi. Çalışmalar nedeni ile zarar görebilecek ağaçları söktüklerini söyleyen Memiş, kaş ağaç söküldüğüne dair net bir sayı veremez iken, ağaçların kepçe marifeti ile sökülmesi, sökülen ağaçların zarar görebileceği kaygısını yarattı.

712
İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün geçtiğimiz günlerde basına servis ettiği haberin ardından, açıklamaları Çanakkale Belediyesi tarafından yalanlanan ağaç konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetemize konuştu. Önceki gün yine Milli Eğitim Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, önceki açıklamadaki ifadelerin yanlış olduğu bilgisi verilmiş ve Çanakkale Belediyesi doğrulanarak, kamuoyunda özür dilenmişti. Dün gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamada bulunan Memiş, ağaçların sökülüp dikilme sürecini değerlendirerek, kesilen ağaçların sayısı hakkında net bir açıklamada bulunmadı. Ağaçların kepçe ile söküldüğünü ifade eden Memiş, ağaçların zarar görebileceği kaygısını uyandırdı. “Bilindiği gibi yeni İmam Hatip Lisesi yapılması planlanan yerde daha önceden dikilmiş kızılçay türündeki ağaçlar mevcuttu” diyen Memiş, “Biz bunanla ilgili ağaçların sökülmesi ve zarar görmemesi adına önce ben Belediye Başkanı ile sözlü görüştüm. Kent Konseyi seçiminin olduğu gün kendilerinde söküm makinesi olup olmadığını sordum. İfadelerinde de belediye bünyesinde böyle bir Makine olmadığını söyledi. Bunun üzerine, Kepez Belediye Başkanı ile sözlü görüştüm onlarda da olmadığını gördüm. Sonrasında Çanakkale Belediyesi Fen İşlerine yazı yazdık. Ornlar da cevap yazılarında kendilerinde makine olmadığını yazdılar, yazınları da bizde mevcuttur. Bunun üzerine biz de Özel İdare ile görüştük ve Özel İdare`den de kepçe ve kamyon alarak Umurbey Belediyesi de bize ihtiyaç olunan yeri gösterdiler. Orman İşletme Müdürlüğü`ne de yazı yazarak, bu işle ilgili bilgimiz olmadığını, bize bir teknik kişi göndermelerini istedik. Onlar da bize bir kişi görevlendirdiler. Onların gönderdiği teknik görevli nezaretinde ağaçları söktük. Sadece okulun yapılacağı alandaki ağaçları söktük. Sökülen ağaçların bir kısmını, bölgedeki site sakinlerinden gelen bir talep doğrultusunda onlara bıraktık, diğer kısmını ise Umurbey Belediyesi`nin bize gösterdiği alana diktik” şeklinde konuştu.
 
“Ağaç sayısını ben de bilmiyorum”
“Orada olan sıkıntı gözden kaçan bir kısımdan kaynaklanıyor” diyen Memiş, “İlk yapılan açıklamada Çanakkale Belediyesi Fen İşleri ibaresi yer alıyor, orası İl Özel İdaresi olacaktı. Bu yanlışlıktan kaynaklanan bir sıkıntı oluştu. Ağaç sayısı ile ilgili de bir sayı veremem, zaten ben o gün orada da değildim. Ancak şunu söyleyebilirim, lise inşaatı nedeni ile zarar görebilecek ağaçları söktük. Ağaçlarla ilgili net bir sayıyı ben de bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş