“Belediye binalarında sadece Türk bayrağı dalgalanır”

Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir’e sert tepki verdi. Kaşdemir’in “Çanakkale Blediyesi’ne AKP bayrağını dikeceğiz” şeklindeki ifadesine Erkek; “Ülkemizdeki tüm belediyeler Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyeleridir ve tüm belediye binalarında bir tek bayrak dalgalanır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ay Yıldızlı Bayrağı” dedi.

923
AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir’in “Çanakkale Belediyesi’ne AKP bayrağını dikeceğiz” şeklindeki ifadesine yanıt veren Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek; “AKP Milletvekili sayın İsmail Kaşdemir’in ‘Çanakkale Belediyesine AKP bayrağını dikeceğiz’ beyanını hem bir yerel yönetici hem de kentli bir birey olarak üzüntüyle takip ettim” dedi.
 
Türkiye’de bulunan belediye binalarında sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı Bayrağı’nın dalgalandığını belirten Erkek; “Ülkemizdeki tüm belediyeler Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyeleridir ve tüm belediye binalarında bir tek bayrak dalgalanır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Ay Yıldızlı Bayrağı… Bizler bir siyasi partiden aday olarak seçildikten sonra artık Çanakkale’nin ve halkın hizmetinde görev yapmakla yükümlüyüzdür. 5 dönemdir kesintisiz yerel yönetimde iktidarda olmamıza karşın bir an bile belediye binamıza CHP bayrağı dikmeyi düşünmedik. Temel felsefemiz olan sosyal demokrasi anlayışla yalnızca ve yalnızca Çanakkale’ye hizmet etmeyi düşündük. Parti devlet anlayışıyla ifade edilmiş bu beyanın sahibi Sayın Milletvekili de artık Çanakkale halkının milletvekili olduğunu unutmamalıdır. Çanakkale Belediye Başkanlığı binasıyla da AKP İl Başkanlığı binasını karıştırmamalıdır” diye konuştu.
Paylaş