“Belediye Başkanı yalan söylemez...”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Akol Hotel’de düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile biraya geldi. Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Gökhan, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir gazeteciyi de hediye vererek onurlandırdı.

1094
2013 yılı ile ilgili öngörü ve projelerinden bahseden Başkan Gökhan hedeflerinin 2013 yılı sonuna kadar Çanakkale’de altyapısı ve üst yapısı bitmemiş hiçbir yerin kalmaması oldu-ğunu belirterek, Anafartalar Oteli’nin 29 Ekim’de tahliye edileceğini ve Meydan Projesi’ne geçileceğini söyledi. Çanakkale’de yapılan ve yapılması düşünülen projeleri de masaya yatıran Başkan Gökhan, bir yandan gazetecilerin sorularını yanıtlarken, diğer yandan ise belediyenin projelerini kamuoyuna açıkladı.
 
“Meclis sözü söyledi”
Son günlerde spekülasyonlara neden olan ÇTSO’nun Yat Limanı Projesi ile ilgili ise çok fazla konuşmak istemeyen Başkan Gökhan; “Meclis sözü söyledi. İrade koydu ve karar geri çekildi. Bu konu hakkında konuşmayacağım. Belediye Başkanı yalan söylemez” dedi. Daha sonra yat limanı ile ilgili gelen sorulara da cevap vermeyeceğini açıklayan Başkan Gökhan, toplantıda meslekte 28 yılını dolduran gazeteci Cemal Oral’a saat hediye etti.
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan her yıl olduğu gibi bu yıl da basın mensupları ile Akol Hotel’de düzenlendiği kahvaltı etkinliğinde 2012 yılı değerlendirmesinde bulunarak, 2013 yılı ile ilgili öngörü ve projelerinden bahsetti. Başkan Gökhan hedeflerinin 2013 yılı sonuna kadar Çanakkale’de altyapısı ve üst yapısı bitmemiş hiçbir yerin kalmaması olduğunu belirterek, Anafartalar Oteli’nin 29 Ekim’de tahliye edileceğini ve Meydan Projesi’ne geçileceğini, 2013 yılının parkların iyileştirilmesi yılı olacağını belirterek son günlerde spekülasyonlara neden olan ÇTSO’nun Yat Limanı Projesi ile ilgili ise çok fazla konuşmak istemediğini belirterek; “Belediye Başkanı yalan söylemez. Belediye Meclisi iradesini ortaya koydu ve proje geri çekildi” demekle yetindi.
 
Gazetecilik ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamayan insanların
gece, gündüz, soğuk, sıcak demeden emek verdiği bir meslek”
Başkan Gökhan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında gazeteciliğin zor bir meslek olduğunun altını çizerek: “ Gazetecilik ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamayan insanların gece, gündüz, soğuk, sıcak demeden emek verdiği bir meslek. Haber beklemez, gelişmeyi anında duyurmanız gerekir” derken haksız yere yargılanan ve tutuklu bulunan gazetecilerin de cezaevinden çıkarılması gerektiğini söyledi. Gökhan halen gazetecilik mesleğini ifa ettiklerinden dolayı tutuklu bulunan gazeteciler olduğuna dikkati çekerek bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.
 
“Otobüs duraklarında vatandaşın okuması için kitaplık yapılacak ve
halk günlük yerel gazeteleri ücretsiz okuyabilecek”
Gökhan toplantıda Lions Kulübü’nün otobüs duraklarına kitaplık yapma projesi ile ilgili bir talepte bulunduğunu belirterek, duraklarda kitapların yanı sıra yerel gazetelerin de ücretsiz bulundurulacağını, projenin belirli bir duraktan başlayacağını belirtti.
 
“Benim gözümde en önemli yatırım Atık Su Arıtma Tesisidir”
2012 yılında belediyenin çok önemli ve yüksek maliyetli yatırımlar yaptığını ve bazı önemli projelerin de startının verildiğini belirten Başkan Gökhan yatırımların uzun soluklu olduğuna dikkati çekerek: “Benim gözümde en önemli yatırım Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapılmasıydı. İl için bir ihtiyaç olan bu projenin gelişme sürecinde İller Bankası’nda bir gecikme yaşandığını ve projenin 3 yıl gecikmeli olarak 2012 yılının sonunda çıkan 25 milyon TL’lik kredi ile yapılan tesisin hayata geçirildiğini ve halen işlediğini söyledi.
 
2012 yılında kentte altyapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Gökhan, İnönü Köprüsü’nün hizmete açıldığını, Aziziye Caddesi’nde altyapı çalışmalarının bittiğini ve asfaltlamaya geçileceğini, Fevzipaşa Mahallesi’nde ise altyapıda ve üst yapıda ciddi bir vizyona gidildiğini belirtti. Gökhan Atatürk Caddesi’nde ve İnönü Caddesi’nde doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, iki ay içinde altyapı çalışmalarının biteceğini, üst yapıya geçileceğini ve Mayıs 2013 tarihinde de asfalt yapılacağını kaydetti.
 
Gökhan Esenler Mahallesi 60 metre yol aksı ve Ahmet Priştina Caddesi’nin başının yapıldığını belirterek, 10 şeritli 2 etaptan oluşan Karacaören’e kadar olan kısmın da yapılacağını belirtti. Gökhan Barbaros Mahallesi Yeni Kordon’da çalışmaların başladığını, Köy Hizmetlerinin bulunduğu yerdeki yolların da yapılacağını söyledi. Kepez’e kadar kıyıyı doldurma projesinin sunulduğunu ve projenin onaylanması halinde hayata geçirileceğini ifade etti.
 
Gökhan Türkmen’in kahvesinin olduğu bölgede altyapı sorunları olduğunu belirterek, o bölgede de ciddi yatırımlar yapıldığını ve vatandaşların memnun olduğunu söyledi. Kapalıspor Salonu’nun hizmete girdiğini belirten Başkan Gökhan Gençlik ve Demokrasi Atölyesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü Belediye Hizmet Binası ile ilgili projenin sonuçlandığını ve detaylarda uzlaşılırsa projenin detaylarının yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.
 
DSİ’nin önünün halka açıldığını belirten Başkan Gökhan amatör balıkçılara da gün doğduğunu söyledi. Esenler Mahallesi’nde asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü ve Fevzipaşa’da açılan Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen aktivitelerle merkezin verimli kullanıldığını söyledi.
 
 
“Yaşlılar sosyalleşecek”
Gökhan Telekom’un arkasında 7 bin metrekarelik bir arsa satın aldıklarını kaydeden Gökhan bu alanla ilgili Yaşlılar Buluşma Evi şeklinde bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ve yatağa bağımlı olmayan, yaşlı vatandaşların bu proje sayesinde sosyalleşmesinin amaçlandığını söyledi.
Ayrıca Gökhan 0-13 yaş grubu çocuklar için ise Yerel Gündem’in olduğu binada kat karşılığı bir etkinlik alanı oluşturmak istediklerini, kültür, spor ve eğlencenin olacağı bu yaş grubu çocukların bir araya geleceğini belirtti.
 
“Anafartalar Oteli 29 Ekim’de tahliye edilecek”
İskele Meydanı ile ilgili İl Özel İdaresi ile anlaştıklarını belirten Gökhan Çanakkale Belediyesi tarafından yapılması düşünülen Çanakkale Evi Projesi’ni yapmaktan vazgeçtiklerini ama bu konu ile ilgili de kamuoyunda çeşitli bilgi kirliliklerinin ve spekülasyonların yaşandığını söyledi. Anafartalar Oteli’nin terkinin Çanakkale Belediyesi’ne bırakıldığını kaydeden Gökhan otel işletmecinin de menfaatlerini dikkate alarak oteldeki tahliyenin 29 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşeceğini ve ardından yıkımın gerçekleşeceğini söyledi. Gökhan Anafartalar Oteli yıkıldıktan sonra gerçekleştirilecek Meydan Projesi ile ilgili basına büyük iş düştüğünü belirterek, meydanla ilgili kamuoyunun nabzının tutulması ve fikir geliştirilmesi açısından köşe yazarlarından görüş beklediklerini kaydetti.
 
2013 yılında Zafer Meydanı’nda Ece Ayhan Kültür Merkezi ‘nin yapımının başlayacağını belirten Gökhan Barbaros Mahallesi’ndeki Pazar yeri ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü, Kale Gıda’nın arkasında Hal Binası’nın yapılacağını, Karacaören’de altyapı ve planlamanın bu sene biteceğini söyledi.
 
 
“Cumhuriyet Meydanı’na kapsamlı proje”
Gökhan Barbaros Mahallesi’nde alt geçit yapma gibi bir düşüncelerin olduğunu belirterek, İskele Meydanı’na heykel projesi yapacaklarını belirtti. Cumhuriyet Meydanı ve Muammer Aksoy Parkı’na bir proje geliştirilmesinin düşünüldüğünü belirten Gökhan bu alandaki projenin içine Belediye İş Merkezi’nin de dahil edileceği çok unsurlu bir proje olacağını ve otopark düşüncesi olabileceğini, projenin 2013 yılı sonuna kadar netleşeceğini söyledi.
 
“Tüm köprüler iyileştirilecek”
Gökhan Çanakkale’deki tüm köprülerin iyileştirilmesinin planlandığını belirterek, hedeflerinin 2013 yılı sonuna kadar Çanakkale’de altyapısı ve üst yapısı bitmemiş hiçbir yerin kalmaması ve şikayet ve sorunların kalmayacağını söyledi. Gökhan 2004 yılından beri Çanakkale’de yatırımlar noktasında ciddi yol alındığına ve önemli noktalara gelindiğine işaret ederek, zaman zaman yapılanların unutulduğunu dile getirdi. Gökhan Dardanos ve Güzelyalı’da Atık Su Projesi ile ilgili proje geliştirileceğini, ihalenin yapılacağını belirtti.
 
“2013 Parkların iyileştirilmesi yılı olacak”
Başkan Gökhan Esenler Özgürlük Parkı’nın bir kısmının kapatıldığını belirterek, Vahi Tuna Anadolu Lisesi’nin arka tarafının da alanın da spor ve etkinlik alanı olacağını belirtildi. Esenler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların Kordon’a inmesinin her zaman zor olduğunu kaydeden Gökhan, burada yaşayanların sadece Özgürlük Parkı alanı ile de sınırlandırılmasını istemediklerini kaydederek, bu alanda Sağlıklı Yaşam Parkı ve Obezite ile Mücadele Spoır ve Aktivite Alanı yaratmak istediklerini belirtti ve “2013 yılında bütün parklar güzelleşecek. Mevcut çocuk parklarını da düzenleyeceğiz” dedi.
 
“Meclis sözü söyledi. İrade koydu ve karar geri çekildi.
Bu konu hakkında konuşmayacağım. Belediye Başkanı yalan söylemez”
Yat Limanı ile ilgili son gelişmeler hakkında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Gökhan: “Seçim çalışmalarında kişisel seçim kitabımda vaatlerimin arasında Yat Limanı ile ilgili bir projeden bahsetmiştim. Konu ile ilgili yer de gösterdim. Hatta Balıkhaneyi de oraya götürelim” dedi. 2009 yılında seçimi kazandıktan sonra ekli kroki de yolladım. Benim belirttiğim yer Eski Tekel Fabrikası ve AKFA’nın olduğu alandı. 2010 Temmuz ayında cevap geldiğini belirten Gökhan: “Biz yat limanı konusu ile ilgili bir vaatte bulunduk. Bir adım atmışız. Bundan vazgeçmişliğiz olmamış” dedi. Gökhan ÇTSO’nun gazetelere ilan vermesi ve geri çekmediğini, Belediye Meclisi’ndeki komisyon kararı ile geri çekildiği ile ilgili değerlendirme yapmasını isteyen gazetecilere de: “ Meclis sözü söyledi. İrade koydu ve karar geri çekildi. Bu konu hakkında konuşmayacağım. Belediye Başkanı yalan söylemez” dedi. Toplantıda meslekte 28 yılını dolduran gazeteci Cemal Oral’a Başkan Gökhan tarafından saat hediye edildi.
 
Paylaş