“Beklenen oldu”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, nöbet tutan sağlık çalışanlarının sözlü ve fiili saldırıya uğradığını söyledi.

455
Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Eceabat Toplum Sağlığı Merkezi’nde bazı sıkıntıların yaşandığını ve yetkililerin sorunlara duyarsız kaldığını ifade ederek; “Aylardır Türk Sağlık Sen olarak Eceabat toplum sağlığı merkezinde sıkıntıların olduğu yetkililerin sorunlara duyarsız kaldığını her fırsatta söyledik. Hatta konunun ciddiyetinin anlaşılması için konuyu Sayın Valiye sayın İlçe Kaymakamına kadar ilettik Ancak konuya gerekli hassasiyet gösterilmediği için toplum sağlığı merkezindeki çalışan arkadaşlarımız hak mahrumiyetleri yaşadığı yetmezmiş gibi birde şiddete maruz kalmaya başlamışlardır. 22 Eylül 2011 cumartesi günü nöbet tutan arkadaşlarımız gece nöbet esnasında vatandaşın sözlü ve fiili saldırısına uğramıştır. Hiç bir güvenlik önleminin alınmadığı sağlık merkezinde çalışanlardan sağlık hizmeti vermelerini beklemek ne kadar doğrudur. Halk Sağlığı Müdürlüğüne defalarca burada güvenlik zafiyetinin olduğu, çalışanların can güvenliğinin olmadığını, bu konuda önlem alınmasını istedik. Fakat yetkililer tarafından bu ön görülerimiz kulak arakası edilerek görmezden gelinmiştir. 22b Eylül Cumartesi gece hekim arkadaşımıza ve diğer sağlık personeline yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.
 
Çavdar’dan yetkililere çağrı
Sağlık personeline yapılan saldırılar nedeniyle yetkililere seslenen Çavdar; “Başta Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna, Eceabat Kaymakamız ve Halk Sağlığı Müdürü Dr Burhan Kütük Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz illaki tedbir almak için Gaziantep’teki gibi birilerinin yaralanması veya, ölmeleri mi gerekmektedir diye sormak istiyoruz. Güvenlik zafiyeti olduğunu halk sağlık müdürüne defalarca söylediğimizde cevaben yönetmeliklerde konuyla ilgili bir yaptırımın olmadığını hatta polis merkezinin yakın olduğunu bir şey olduğu taktirde polislerin müdahale edeceğini söylemiştir.Sayın müdür polis müdahale edinceye kadar çok geç olmuş olabilir. Daha fazla geç olmadan çalışan arkadaşlarımızın başına daha kötü olaylar gelmeden konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınması gerektiğini buradan kendilerine bir daha hatırlatmak istiyoruz. Eceabat toplum sağlığı merkezide bir sağlık kurumudur ve diğer sağlık kurumlarının haklarına sahip olduğu unutulmamalıdır. Kaliteli bir hizmet istiyorsak çalışanların kanun ve yönetmeliklerde belirtilen haklarının verilmesinin gerektiğini düşünüyoruz ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Paylaş