havadurum

“Baskılara asla boyun eğmeyeceğiz”

16 Mart 1978 tarihindeki Beyazıt ve 1988 yılındaki Halepçe katliamı, bir grup öğrenci tarafından düzenlenen açıklamayla protesto edildi.

509
Demokratik Gençlik Hareketi, Ekim Gençliği, Emekçi Hareket Partisi Sosyalist Gençlik Derneği ve Yeni Demokrat Gençlik üyeleri, 16 Mart Beyazıt katliamını protesto etmek amacıyla Saat Kulesi meydanında toplandı. Ellerinde dövizler ile burada bir basın açıklaması yapan öğrenciler, slogan atarak 16 Mart Beyazıt katliamına tepki gösterdiler.
 
Grup adına açıklama yapan Gamze Özdemir; “Sömürüye ve baskıya dayalı bu düzen kendi ideolojisini muhafaza etmek ve yaymak için kendisine muhalif tüm kesimleri hedef almaktadır. Saçını kestiği için, puşi taktığı için, parasız eğitim istediği için,  ana dilde eğitim istediği için 600`ü aşkın öğrenci tutuklanmış durumda bugün. Toplum mühendisliğine soyunan AKP`nin şefi Erdoğan ‘dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz’ cümlesini açıkça ifade edebiliyor. Somut bir adım olarak ta "4+4+4" diyebiliyor! Sigortasız çalışan çocuk işçilerin sayısını gün be gün arttıran, temel hakların torba yasalarla silip süpürülmesini, neoliberal politikalar ekseninde eğitimin ticarileştirmesini sağlayan, bizzat bu düzenin bekçileri değil midir?
 
Öte yandan T.C. devleti, emperyalizmin bölgedeki savaş ve saldırganlık politikalarına da aktif taşeronluk yapmakta. NATO`nun saldırganlık projesi olan füze kalkanı projesinin Kürecik`te uygulanması da buna somut bir örnektir. Tüm bu katliamlara, baskılara karşı bizler gençlik olarak asla yılmayacak ve asla boyun eğmeyeceğiz. Düzenin saldırıları bizi geri döndüremeyecek ve asla geri çekilmeyeceğiz. Hesap soracağız! Faşist düzenin katliamlarından ve bu sömürü düzeninden, onun savunucularından hesap soracağı” dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından slogan atan öğrenciler daha sonra sessizce alandan ayrıldı.
Paylaş