“Başkanlık, şahsi bir istek değil ihtiyaçtır”

AKP milletvekili aday adaylığını ilan eden Ayhan Gider, Biga’ya ziyaretinde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın savunduğu başkanlık sisteminin hayata geçmesi gerektiğini ifade ederek; “Başkanlık konusundaki ısrarın gerekçelerini vatandaşa anlatarak, ikna edeceğiz” dedi.

465
AKP`li Ayhan Gider, Biga’ya düzenlediği ziyaret esnasında başkanlık sistemine ilişkin açıklama yaparak Türkiye’ye daha uygun bir sistem olması nedeniyle başkanlık sistemine geçişin gerektiğini ifade ederek; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi konusundaki çıkışlarını, şahsi bir talep olarak görenlerin yanıldığını ilerleyen süreçlerde göreceğiz. Başkanlık, Türkiye’nin yönetim konusundaki muallakta kalan noktalarını kapatacak ve ülkemizi daha yönetilebilir bir sisteme kavuşturacaktır. Bu nedenle ben başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu sistemi ve gerekçelerini vatandaşa tam olarak anlatabilirsek, vatandaşın da destek vereceğine inanıyorum” dedi. Milletvekili adaylığının sıradan bir adaylık beyanı olmadığını ifade eden Gider; “Yıllar boyu halkın iradesini gasp etmiş siyaset dışı iradelere karşı yılmaz bir mücadele veren bir partiden, aslen milletin kurduğu, kurucularının da bunu sadece resmileştirdiği Ak Parti’den aday adayı olmakla, bu mücadelenin yılmaz bir savaşçısı olduğumun beyanında da bulunuyorum. Çünkü ben biliyorum ki, halkın kendini yönetme iradesi elinde değilse, o ülkede bunun dışındaki hiçbir özgürlük ve kalkınmadan bahsedilemez. Bu kavga yıllar boyu devam etmiş bir kavgadır. Bu vesile ile bu uğurda şehit edilen Halkın Kahramanlarını, Şehit Başbakanımız Adnan Menderes’i, Şehit Bakanımız Hasan Polatkan’ı, Şehit Bakanımız ve Çanakkale Milletvekilimiz Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmet ve minnetle anıyorum. İnanıyorum ki demokrasi şehitlerimizin ruhları yalnız ve ancak; Liderimiz, yol göstericimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun açtığı yolda kararlı adımlarla giden Başbakanımız, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun kararlı tavırlarıyla, gerek üniformalı, gerek üniformasız demokrasi dışı güçlere karşı verilen, dik duruşlu tavır sayesinde huzura ermiştir” ifadelerini kullandı.
 
Vekillik herkesin harcı değil
Demokrasiye karşı cephe alan yapılarla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Gider; “Demokrasiye, halkın iradesine karşı müdahale, hangi kaynak ve mekanizmadan gelirse gelsin, ancak ve yalnız imhası gereken bir tavırdır. Milletin vekaleti, bu yoldaki korkaklık ve tereddüt yaşayacak kişilerin haddi, hakkı ve harcı değildir, olamaz. Ben milletvekili aday adayı olmaktan değil, bu mücadeleyi en net, dikleşmeden dik durarak vermiş ve vermeye devam eden Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.
Paylaş