“Başkan dalga mı geçiyor?” dedirtti

Daha önce “Termik santral kaçınılmaz” ve “Termik santral çevreci olacak” dediği bilinen hatta Karabiga yatırım yapan enerji firması ile Almanya gezisine giden Karabiga Belediyesi`nin CHP`li Başkanı Muzaffer Karataş, öyle bir açıklama yaptı ki; “Başkan dalga mı geçiyor?” dedirtti. Daha önce termik santrali savunduğu iddiası ile eleştirilen CHP`li Karataş, “Çevre düzeni planında Belediye Başkanı olarak beni endişelendiren bölgemize ne kadar enerji santrali vb. sanayi tesisi kurulacak, bunu bilen yok” dedi.

969
Karabiga`da faaliyet gösteren ve geçtiğimiz aylarda, hem yerel mahkeme hem de bölge mahkemesi tarafından ÇED yürütmeyi durdurma kararı verilen Alarko-Cengiz şirketleri ortaklığındaki CENAL Enerji`nin davetlisi olarak Almanya`ya giden, bu süreçte “Karabiga`da termik santral kaçınılmaz” diyerek eleştiri oklarının hedefi olan Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, ilginç bir açıklamaya imza attı. Beldeye yapılacak termik santralin “çevreci” olacağını iddia ederek savunan CHP`li Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, geçtiğimiz ay Çanakkale`de gerçekleştirilen 1/100000`lik çevre düzeni planı ile ilgili olarak değerlendirmede, beldesindeki enerji yatırımlarından endişe duyduğunu söyledi. Karabiga Belediyesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünce çalışmalarına başlanan `Balıkesir – Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı` ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 21 Eylül Cumartesi günü, Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve ilgili diğer kurum, kuruluşların temsilcileri katıldı. Belediyemizi temsilen toplantıya katılan Belediye Başkanımız Muzaffer Karataş Yaptığı değerlendirmede; `1/ 100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında, Bandırma üzerinden demir yolu ve ağır tonajlı araçlar için ikinci sahil yolunun Beldemizden geçmesi planlanıyor. Demir yolu ve sahil yolu ile Beldemiz daha kolay ulaşılabilir bir bölge olacak. Kara ve demir yolu ulaşımı ile birlikte deniz yolu da desteklenir ise Karabiga bölgenin yıldızı olmaya adaydır. Söz konusu çevre düzeni planında Belediye Başkanı olarak beni endişelendiren bölgemize ne kadar enerji santrali vb. sanayi tesisi kurulacak, bunu bilen yok. Bu plan maalesef bunları açıkça göstermiyor. Çünkü özel kanunla desteklenen yatırımlar bu plana işlenemiyor ve bu planın delinmesi açısından yatırımcılara fırsat yaratıyor. Bunun gibi bazı olumsuzluklara rağmen Beldemize yapılacak olan özellikle ulaşımla ilgili yatırımları destekliyoruz` diye konuştu” denildi.
 
Seçim yatırımı mı?
2014 yerel seçimlerine 5 ay gibi bir süre kala CHP`li Belediye Başkanı ve partisinin hali hazırdaki tek aday adayı olan Muzaffer Karataş`ın böyle bir açıklama yapması inandırıcılıktan uzak bulundu. Daha önce termik santral yatırımlarına yaklaşımı noktasında hem beldesinden hem de Çanakkale kamuoyundan büyük tepkiler alan, hatta halkın belediye önünde eylem yaparak tepki gösterdiği CHP`li Belediye Başkanı Muzaffer Karataş`ın böyle bir açıklama yapması “Seçim yatırımı” olarak değerlendirilirken, “Başkan Karataş`ın halen CHP`li belediye başkanı olması, 2014 seçimlerinde de aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılması, partisi için büyük bir kayıp olacaktır. Çanakkale`de çevre mücadelesine verdiği destek ile gündeme gelen CHP`nin, termik santrali savunan bir başkan ile yola devam etmeyeceğini tahmin ediyoruz” denildi.
 
Başkan dalga mı geçiyor?
Karabiga`nın CHP`li Belediye Başkanı Muzaffer Karataş`ın “Söz konusu çevre düzeni planında Belediye Başkanı olarak beni endişelendiren bölgemize ne kadar enerji santrali vb. sanayi tesisi kurulacak, bunu bilen yok” açıklamasının daha önceki açıklamaları ile örtüşmediği, ifade edilerek tepki çekti. Karabiga ve Çanakkale`de çevre mücadelesinin içinde bulunanların büyük tepki gösterdiği Karataş için, “Seçim öncesi böylesi ucuz bir açıklama ile kimse kimseyi kandıramaz. Başkan Karataş`ın bu açıklaması başta Karabiga halkı olmak üzere yörede yaşayan insanlarla dalga geçmektir” denildi.
Paylaş