“Barışı kadınlar örecek”

Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri Grup Lideri H. Okyar İğli ve Asistan Emine Biçici tarafından yapılan açıklamada “Çanakkale`de kent merkezinde bulunan top anıtını, 27 Eylül günü örteceğiz ve bu yolla, `Kadınlar barış istiyor` diyeceğiz” ifadelerini kullanırken, kent kadınlarına da evlerinde yaptıkları veya kullanmadıkları dantel parçalarını sosyal yaşam evlerine bırakmaları konusunda çağrıda bulunuldu.

754
 
 
Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri kadınlarının 27 Eylül`de Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan top anıtını beyaz danteller örteceklerini bu yolla “Kadınlar Barış istiyor” mesajı verecekleri öğrenildi. Sosyal Yaşam Evleri Grup Lideri H. Okyar İğli ve Asistan Emine Biçici tarafından yapılan açıklamada “Çanakkale Bienali`nde bu yıl tema, 1`nci Dünya Savaşı. Çanakkale Belediyesi`ne bağlı sosyal yaşam evleri kadınları, bu yıl bienale bir performans ile katılıyor. Savaşın mağduru kadınlarla barışı konuşmak için atölyeler düzenledik. Yaptığımız grup çalışmalarında, barışı tanımlamaya, barıştan ne anladığımızı yorumlamaya, yaşam biçimi haline nasıl getirebileceğimize de kafa yoruyoruz. Ayrıca bir ortak bildiri de hazırlıyoruz. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız” dendi.
 
 
“Kadınlar barış istiyor”
“Ayrıca bir barış örtüsü örmeye karar verdik” denilen açıklamada “İmece ile örülen beyaz ve dantel olan bu örtüyü, Çanakkale`de kent merkezinde bulunan top anıtını, 27 Eylül günü örteceğiz bu yolla, `Kadınlar barış istiyor` diyeceğiz. Siz de evinizde yapacağınız veya kullanmadığınız bir beyaz dantel parçasını, sosyal yaşam evlerimize bırakabilirsiniz. Dantellerin beyaz renkte olması gerekiyor. Değişik büyüklük ve örnekte olması, farklılıklarımızla bir arada güzel olacağımızı vurgulayacak. Parçaları bir araya getirmek için, Pazartesi Troia Sosyal Yaşam Evinde, Perşembe Barbaros Sosyal Yaşam Evi` nde, Salı Esenler Sosyal Yaşam Evi`nde `Barış kadınları` iki aydır bir araya geliyor. Destek veren kız kardeşlerimize şimdiden teşekkür ediyoruz. Barışı kadınlar örecek biliyoruz” dendi.
 
 
 
Paylaş