havadurum

“Barışa ve özgürlüğe sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Çanakkale Belediyesi`nin çağrısı ile Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan binlerce kentli, “Ata`ya saygı yürüyüşü”ne katıldı. Başkan Gökhan, yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, Barış ve özgürlüğün Atatürk`ten miras kaldığını ifade ederek, bu mirasa inatla sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

524
 
 
10 Kasım Atatürk`ü anma etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşe binlerce kentli katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Belediye Meclisi milletvekilleri aday adayları Muharrem Erkek, Ahmet Küçük, Hakkı Öztürk, Tuygan Çalıkoğlu ve Metin Ümit Ural ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş büyük bir coşku ile gerçekleşti. Atatürk posterleri ile sloganları ile yapılan yürüyüşün en önünde ise “Genç Kent Gönüllüleri” pankartı taşındı. Cumhuriyet Meydanı`ndan başlayıp, İnönün Caddesi istikameti üzerinden Salı Pazarı ve oradan da Kordon Boyuna çıkan çok sayıda vatandaş, Truva Atı önüne kadar gerçekleşen yürüyüşe büyük bir coşku ile katıldılar.
 
 
“Mirasa sahip çıkacağız”
Truva Atı`nın önünde yürüyüş ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun en büyük mirası olan Cumhuriyete inatla sahip çıkacağımızı bir kez daha Çanakkale olarak gösterdik” dedi. “Biz barışın ve özgürlüklerin kentiyiz” diyen Gökhan “Barış, Mustafa Kemal’in `Yurtta Sulh Cihanda Sulh` diyerek bize bıraktığı miras sözüdür. Özgürlükler de aynı şekilde. Biz bu iki temel unsuru savunarak onun bu miraslarına inatla sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
 
Ata`nın sevdiği şarkılar söylendi
Yürüyüşün ardından Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu tarafından seslendirilen Atatürk’ün sevdiği şarkılar büyük beğeni ve alkış topladı. Kentlilerin de eşlik ettiği programın sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, koroyu tebrik ederek çiçek takdim etti.
 
Paylaş