havadurum

“Barış köprüleri kuracağız”

HDP`den aday adaylığını açıklayan gazeteci Bayram Yaşlı, HDP`nin toplumsal barış ve demokrasi konusunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, Çanakkale`nin “Barışın kenti” vizyonunu önemsediğini söyledi. Çanakkale`nin `doğu-batı` noktasındaki girişimlerini ve projelerini takip ettiğini söyleyen Yaşlı, “Barışın toplumsallaşması noktasında köprüler kurmaya devam edeceğiz” dedi.

453
7 Haziran seçimlerinde uzun yıllar gazeteci olarak görev yapan Bayram yaşlı, milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Anadolu Ajansı İstanbul eski Bölge Müdürlerinden Bayram Yaşlı, Mesleğe 1985 yılında Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde muhabir olarak başladı. İstanbul Bölge Müdürlüğü`nde istihbarat şefi olarak görev yapan Yaşlı, A.A İstanbul Bölge Müdürü oldu. 10 yıl süreyle bu görevini yürüten ardından da Sabah Gazetesi`ni de bünyesinde barındıran Merkez Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Akşam Gazetesinde Haber Müdürü olarak çalışan Yaşlı`nın, haber, röportaj ve fotoğraf dallarında birçok ödülü bulunuyor. TGC, TGS gibi meslek örgütlerinde de görev alan Yaşlı, “Ülkenin içinde bulunduğu gidişattan hiç hoşnut değilim. Her geçen gün baskıcı zihniyetin kitleleri esir alma dürtüsü her insan gibi beni de derinden yaralıyor ve ne yapmam gerektiğine yönlendiriyordu. Son gelinen noktada, barış ve kardeşlik sürecine bir tuğla da ben koymak istedim. Barışın, insan hakları evrensel değerlerinin, demokrasinin, özgürlüklerin ve halkların kardeşliğini tüm toplum katmanlarını sarıp sarmalayacağı yolunda mücadele eden HDP`de olmam, gerektiğiydi. Bu anlamda HDP`ye verilecek destek ve oylar, yeni yaşam projesinin de hayata geçmesi anlamına gelir. Yani, herkesin, dini, dili, rengi sorgulanmayacak, ötekileştirilmeyecek barış ve kardeşliğin sağlam temellere oturtulması gerçekleşmiş olacak. HDP’ ye verilecek her bir oy, yeni yaşamla birlikte, yeni bir Anayasa`nın da temellerinin atılmasına öncülük demektir” ifadeleri ile siyasete girme sürecini özetledi.
 
“Spekülasyonlar bilerek yaratılıyor”
Yaşlı, son dönemlerde, HDP ile AKP`nin anlaştıkları yolunda çıkan haber ve yorumlara da değinerek, “Bu söylemi hangi çevrelerin ortaya attığı malum. Bu arkadaşlara şunu söylemek isterim; HDP ile AKP`nin tamamen birbirine zıt iki kutup olduğunu bile bile bu tür dedikoduları üreterek aslında AKP`nin ekmeğine yağ sürdüklerinin farkındalar mı bilmiyorum. Türkiye halkları çok önemli bir yüzde 9`luk Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yaşadı. Burada hedef saptırarak, sadece kendilerine 1-2 puan daha kazandırmanın yolu bu olmamalı. Şuna en kısa yanıtım, bugün CHP oyunu yüzde 24`den, yüzde 30`a çıkarması hiçbir anlam ifade etmez, ama HDP`nin yüzde 9 olan oyu, yüzde 11-12`lere çıkması Türkiye`de birçok şeyin değişeceği demektir” ifadelerini kullandı.
 
“Çanakkale`nin girişimlerini önemsiyorum”
Aday adaylığı süreci ile ilgili olarak gazetemiz Çanakkale OLAY`a da açıklamalarda bulunan Yaşlı, Çanakkale`yi de yakından takip ettiğini söyledi. Yaşlı, “Çanakkale`nin `barışın kenti` misyonunu önemsiyorum. Bugüne kadar, doğu illeri ile kurulan `kardeş kent`, `kardeş gazete` ve yardım köprülerinin de toplumsal anlamda barışa büyük hizmet ettiğini düşünüyorum. Çanakkale insanının barışa, kardeşliğe ve özgürlüğü olan inancını da paylaşıyorum. Yeni dönemde bu tür birlikteliklerin, kardeşlik köprülerinin daha da artacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş