“Bari oyları çaldırmayalım”

Çanakkale`nin mevcut Belediye Başkanı ve CHP adayı Ülgür Gökhan, Cumartesi günü organize edilen yürüyüş sonrası yaptığı konuşmasında “Şimdi son bir görevimiz kaldı; yarın sabah erken kalkacağız, sandığımızda oyumuzu kullanacağız, oyu kullandıktan sonra ise sandığımıza sahip çıkacağız. Paraları çaldırdık, bari oyları çaldırmayalım, oylarımıza sahip çıkalım” dedi.

775
 
Seçimlere sayılı saatler kala, seçim yasağı başlamadan önce organize edilen “Birlik ve beraberlik” yürüyüşüne binlerce Çanakkaleli katıldı. CHP bayrakları ile yürüyüşe katılan kitlenin önünde ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`ni yanı sıra Muharrem Erkek, Celal Karakaş gibi isimler başta olmak üzere çok sayıda partili ile il genel ve belediye meclisi adayları katıldı. Cumhuriyet Meydanı`ndan başlayan yürüyüş, İskele Meydanı`ndan Kilitbahir Motor İskelesi`ne, oradan da Çarşı Caddesi ve İnönü Caddesi`nden Kasaplar Çarşısı`na doğru devam etti. Kurşunlu Cami önünden geçen kortej Cuma Pazarı Kavşağı`ndan Atatürk Caddesi, Demircioğlu Caddesi ve İnönü Caddesi üzerinden 18 Mart İlköğretim okulu yanından dönerek Kordonboyu`na ulaştı. Kortej yürüyüşünü İskele Meydanı`nda tamamladı. Karanfiller dağıtarak yürüyen Başkan Gökhan, beraberindeki kalabalık kitle ile birlikte, Çarşı Caddesi`nde bir işyerinin de açılışını yaptı.
 
 
Taraftarlar da kortejdeydi
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray`ı destekleyen bazı taraftarlar da yürüyüşe katılarak destek verdiler. “Fenerbahçeli taraftarlardan AKP`ye oy yok” ve “Çarşı`dan AKP`ye oy yok” pankartları ile yürüyen taraftarlar yürüyüş sırasında Ali İsmail Korkmaz için Fenerbahçe taraftarının bestelediği şarkıyı söyleyerek, “Ali İsmail Korkmaz, Çanakkale yıkılmaz” dediler.
 
 
Teknelerle selam verdiler
Yürüyüş sırasında kortej Kordon boyundayken CHP bayrakları ile süslenmiş tekneler da kıyıda gezinti yaptı. Korna öttürüp el sallayan balıkçılar da Başkan Gökhan`a selam verdiler. Kısa bir havai fişek gösterisinin de yapıldığı yürüyüşte coşku ve heyecan üst düzeydi.
 
 
Başkan Gökhan`ın konuşması büyük alkış aldı
Çanakkale`nin mevcut Belediye Başkanı ve CHP adayı Ülgür Gökhan, İskele Meydanı`nda son bulan yürüyüşün ardından kalabalık kitleye yönelik bir konuşma yaptı. “İşte barışın ve özgürlügün kentinde seçim çalışması böyle olur. Herkesin özgürlüklerini sonuna kadar kullandığı bir seçim sürecinin sonuna geldik” diyen Başkan Gökhan, “Yarın (dün) oylarımızı kollanacağız. Unutun sağdaki, soldaki terbiyesizlikleri. Yapılanları unutun. Yani kalleşçe yapılanları, ahlaksızca yapılanları unutun, o karikatürleri unutun. Onlar kendi kaderleri ile başbaşa kaldıklarında zaten utanacaklar. Yüzleri kızaracak onların. Biz olduğumuz sürece, Çanakkale`de özgürlükler sonsuza dek sürecek. Kızlarımız, erkeklerimiz birlikte kordonda yürüyecekler, hamile kadınlarımız sokakta gezecekler. Hiçbir engel olmayacak. Herkes özgürce ve karşısındakine saygı göstererek bu kentte yaşamaya devam edecek. Gençler tepkilerini özgürce ortaya koyacaklar. Bu hükümete karşı onlar özgürlük eylemlerini sürdürmeye devam edecekler. Mustafa Kemal Atatürk`ü sevenler, Cumhuriyetin çocukları ile bu kentte cumhuriyetin tüm değerlerine sahip çıkacağız, cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Partisi`ne de sahip çıkacağız” dedi.
 
 
“Oylara sahip çıkalım”
“Yarın (dün), dünyaya bizi rezil eden bu hükümetin gidişinin başladığı gün olacaktır” diyen Gökhan, “Artık kurtulacağız. Artık, dünyada yalnız kalmış, her türlü yasağı ortaya koymuş, özgürlükleri kısıtlamış bir hükümet Türkiye Cumhuriyeti`ne yakışmaz. Bu kentin insanları onlara derslerini verecektir. Şimdi son bir görevimiz kaldı; yarın (dün) sabah erken kalkacağız, sandığımızda oyumuzu kullanacağız, oyu kullandıktan sonra ise sandığımıza sahip çıkacağız. Şimdi bu haşhaşilerin ne yapacağı belli olmaz. Bunlara dikkat edeceğiz. Herkese `haşhaşı` diyor ya, esas kendisi haşhaşi onları unutmayalım. Paraları çaldırdık, bari oyları çaldırmayalım, oylarımıza sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.
 
Paylaş