havadurum

“AVM’lerdeki ‘raf’ tuzağına aldanmayın”

Çanakkale’deki bazı AVM’lerin raf tuzağı tüketicilerin tepkisine yol açıyor. Raf tuzağına karşı tüketicileri uyaran TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit; “Her geçen gün bu yönde tüketicilerden şikayet alıyoruz. Buradan tüketicileri uyarıyoruz. Bu tuzağa düşmesinler” dedi. Ayrıca AVM raflarındaki fiyatlar ile kasalardaki fiyatların farklı olmasının etik bir davranış olmadığı belirtildi...

598
Çanakkale’de hizmet veren bazı AVM’lerdeki ürünlerin raf ile kasa fiyatının değişik olması dikkat çekiyor. AVM’lerin bir çoğunda kurulan raf tuzağı bilinçli tüketicilerin dikkatinden kaçmazken, raf tuzağından habersiz olan bazı tüketiciler ise mağdur oluyor. Raflarda yazılı olan ürün bedellerine dikkat eden tüketiciler, bu fiyatı kasa fişiyle karşılaştırdığında aradaki farka itiraz ediyor.
 
TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit, AVM’lerin raf tuzağı konusunda tüketicileri uyardı. Kentte bazı AVM’ler de ürünlerin raf etiket fiyatlarıyla kasa fişi arasında büyük farklılıklar oluştuğuna dikkat çeken Berkit, AVM’lerin bu uygulamalarına her geçen gün tüketicilerden tepki geldiğini ifade etti. Çoğu zaman müşteriler ile AVM çalışanları arasında bu yüzden tartışmalar yaşandığının da altını çizen Berkit, her ay tüketicilerden bu tür olumsuzluklarla ilgili şikayet geldiğini dile getirdi.
 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından tüketicileri raf tuzağı ile ilgili uyaran TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit; “Her geçen gün bu yönde tüketicilerden şikayet alıyoruz. Bu konuda tüketici bilinçli ise raf tuzağına aldanmıyor. Ancak buna dikkat etmeyen tüketiciler mağdur olabiliyor. Raflardaki etiketler ile kasa fişinde yer alan bedelin arasındaki fiyat farkı hiç etik değil. Bu tüketicilerimiz açısından ciddi bir sorun. Buradan tüketicileri uyarıyoruz. Bu tuzağa düşmesinler” dedi.
Paylaş