havadurum

“Atılan işçilerin yanındayız...”

Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü ÇOMÜ’de işten atılan işçilerin haklı mücadelesine destek olacaklarını bildirdi. Öte yandan TKP de işçilere destek verirken "İşçi düşmanı üniversite istemiyoruz." açıklaması yaptı.

805
EMEP Çanakkale İl Başkanı Kenan Erkul; “Taşeron işçi çalıştırma yönteminin işçiler açısından en büyük güvencesizlik olduğunu bu kez de ÇOMÜ’de yaşıyoruz” değerlendirmesini yaparak, bu emek düşmanı uygulamanın sonuçlarını bertaraf etmek için birleşerek mücadele etmekten başka alternatifin olmadığına vurgu yaptı.
 
Neoliberal ekonomik saldırıların kapitalist sistemin artan krizine bağlı olarak yoğunlaştığını, işten atmaların hız kazandığını belirten EMEP Çanakkale İl Başkanı Kenan Erkul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Çalışanların iş güvenliğini yok eden uygulamalardan biride taşeron çalıştırma sistemidir. Bu sistem ile işçiler patronların istediği zaman işlerinden atılmaktadırlar. Bu insanlık dışı emek düşmanı yönteme karşı yurdun dört bir yanında işçilerin, emekçilerin mücadelesi yükseliyor. Bir üniversitemizde aynı uygulama ile karşı karşıya olmak, üniversitelerimizin de kapitalist sistemin bir parçasına dönüşmesi açısından ayrıca anlamlıdır. ÇOMÜ’de işten atılan işçi arkadaş-larımızın verdikleri haklı mücadelenin sonuna kadar yanında olacağız. Bu mücadele emekten yana olan tüm güçlerin birlik ve dayanışması ile atılan işçilerin geri alınmasına kadar sürecektir. Bugün adliye önünde yapılacak saat 12.30’daki basın açıklamasına emekten yana tüm güçleri bekliyoruz. Hep birlikte işten atılan işçilere sahip çıkalım. Bu oyunu bozalım”
 
İşçi düşmanı üniversite istemiyoruz!
Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü, işten atılan işçilere sahip çıktı. İşten atılan işçilere destek vermek için mücadele çağrısı yapan TKP Çanakkale İl Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, ”Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işten attığı DİSK-Sosyal-iş Sendikası`na bağlı işçiler 27 Ocak 2012 Cuma günü saat 12:30`da adliye binası önünde olacaklar. ÇOMÜ`lü öğrencilerini, işçisine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çanakkale halkını, taşerona ve taşeronlaştırmaya karşı mücadelede eden işçisinin yanında olmaya davet ediyoruz" dedi.
Paylaş