“Atikhisar’a sahip çıkıyoruz”

Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi, Kaz Dağı ve Biga Yarımadası Çalışma Gurubu, Doğa Grupları, Çanakkale Belediyesi’nin destekleri “Atikhisar Atıkhisar Olmasın” sloganı ile düzenlenen “5. Atikhisar Kır Şenliği” Kayadere köyü mesire alanında yoğun katılımla gerçekleşti.

694
 
 
Atikhisar Barajı Kayadere Köyü mesire alanında gerçekleştirilen etkinliğe katılmak isteyenler için Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Barbaros Mahalle Meclisinden otobüsler kaldırıldı. Gün boyu devam eden seferlerle vatandaşlar etkinlik alanına geldi. Şenlik alanına otobüsler dışında bisikletleri ile gelen guruplar da yer aldı. Şenlik alanında Kızılay kan bağışı aracı kan bağışında bulunmak isteyenler için hazır bekledi. “Atikhisar Atıkhisar Olmasın” sloganı ile gerçekleştirilen şenlikte konuşma yapan Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Ali Çalıdağ; “Çanakkale severler olarak Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar barajına sahip çıktığımızı göstermek için bir kez daha buradayız. Atikhisar barajı kentin içme, kullanma ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan tek kaynak. Bu kaynağa sahip çıkmazsak, çok yakın zamanda bölgede oluşacak kirlenme nedeniyle ciddi bir tahribat geçirecek. Baraja su veren akarsuların veya yağmur sularının geçiş bölgesi üzerinde kurulması düşünülen birçok madencilik çalışması var. Metalik ve zehirli atıklarını baraj bırakacaklar buna engel olmak için Çanakkale, suyuna, havasına, doğasına sahip çıkıyor demeniz gerek. Bunu hep beraber başaracağımıza gönülden inanıyorum” dedi.
Şenliğe katılan Çanakkale Belediye Başkan Vekili Yalçın Ülkü; “Bilindiği gibi Çanakkale’mizde çevre katliamlarına karşı altıncılarla mücadele halindeyiz. Kaz Dağlarımızdan tutun Atikhisarımıza kadar tüm Çanakkale topraklarını, ormanlarını, dağlarını, doğal güzelliklerini, barajlarını tıpkı 100 yıl önce emperyalizme karşı çıktığımız ve mücadele ettiğimiz gibi koruyacağız. Bu uğurda özellikle altıncı ve doğa katilleri ile mücadele konusunda kır şenlikleri, farkındalık yürüyüşleri eylemlerimiz sonuna kadar devam edecektir. Tüm ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak için bizlere dayatılan termik santrallerle de mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Değerli gençler sizlere büyük görev düşmektedir. Büyüklerinizi örnek alarak kaldıkları yerden bayrağı teslim alıp mücadeleyi en üst seviyelere taşımalısınız. Unutmayınız ki Mustafa Kemal bu ülkeyi sizlere emanet etti. Çevresi toprağı doğal güzellikleri ile “Atikhisarın Atıkhisar” olmaması için sizler, geleceğimiz olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Su altından daha değerlidir” dedi. Etkinliğe katılanlar halk oyunları gösterisi, Halk Ozanı Kul Kalender, Can Gox ve Grup Mora konseri ile gönüllerince eğlendi. Halat çekme, Mendil kapmaca, Sandalye kapmaca, Kırk Ayak Yürüyüşü ve çuval yarışlarında kıya sıya rekabet yaşandı. Şenlikte halaylar çekildi horon tepildi. Şenliğe destek verenlere teşekkür plaketleri takdim edildi.
 
Paylaş