“Atatürk’ün ilkelerini unutturmayacağız”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu son yıllarda Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerine saldırı olduğunu belirterek, aynı saldırının emek üzerinde de gerçekleştirildiğini söyledi. 10 Kasım’da Atatürk’ün anılacağını, bayramların engellemelere rağmen yine kutlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Atatürk’ün ilkelerini unutturmayacağız” dedi.

580
Ziyarette konuşan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu son yıllarda Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerine saldırı olduğunu belirterek, aynı saldırının emek üzerinde de gerçekleştirildiğini söyledi. Tutoğlu ulus bilinci ile ülkeye, sınıf bilinci ile emeğe sahip çıktıklarını kaydederek, 29 Ekim’lerin gazlı, coplu kutlamalara dönüştürülmesini eleştirdi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde çelenk koyma ile ilgili Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak tüm temsilciliklerin başvuruda bulunduğunu ve iki gün önceden başvuruda bulunma ve rezervasyon konusu ile ilgili gösterilen tepkiler karşısında ilgili yönetmelikte esnemeye gidildiğini belirterek, hükümetin birçok konuda iki ileri, bir geri yöntemini uyguladığını söyledi. Türkiye’nin geldiği noktada emekçilerin zor durumda bırakıldığını, toplumun kesimleri arasında kavga kültürünün geliştirilmesine çalışıldığını söyleyen Tutoğlu, hükümetin 657 No’lu kanunda da değişiklik yaparak güvencesi olan memuru sözleşme kapsamına almak istediğini ve performansa dayalı bir çalışma şekli uygulamak istediğini belirtti. Tutoğlu bütçede toplumun zengin kesimleri için her şeyin olduğunu, ama emekçiler için hiç bir şeyin olmadığını belirterek, hükümetin aldığı vergilerin türlerine bakarak bunu anlamanın mümkün olduğunu, hükümetin pırlantacılar hükümeti olduğunu söyledi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da sağ iktidarların eskiden beri siyasi ve ekonomik olarak aynı kıbleye baktığını, ama mevcut hükümetin daha da ileri bir faşizan tutum sergilediğini kaydederek, AB’ye girmek isteyen Türkiye’de öldürmenin yerine hapis cezası verme mantığının geliştiğini belirterek: “Tek fark eskiden öldürüyorlardı, şimdi hapse atıyorlar, hapislerde yatan çok aydın var” dedi. İdamın yeniden söylem haline getirilmesine de Gökhan: “Bu siyasi genin açığa çıkmasıdır. Bu gene sahip olanlar idam, eziyet, gazlama ve hakkını arayanı coplama anlayışına sahiptir” dedi. 10 Kasım’da da Atatürk’ün anılacağını, bayramların engellemelere rağmen yine kutlanacağını ifade eden Gökhan: “Atatürk’ün ilkelerini unutturmayacağız” dedi.
Paylaş