“Aslında en büyük darbeci bunlar”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kendisini ziyaret eden ADD heyetine, ADD`nin yanında olduğunu söyleyerek hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Başkan Gökhan, “En son işte mahkemelerden de sıra sıra kararlar çıkıyor ki, bu işlerin aslı astarının olmadığını görüyoruz. Hepsinin düzmece rapor ve evraklarla insanları senelerce içeride tuttukları anlaşılıyor. Aslında, en büyük darbeci bunlar. Bunların Cumhuriyete karşı, Atatürk`e karşı darbeler olduğu ortaya çıktı” dedi. Gökhan, “Yeni Osmanlı” olarak tabir edilen politikaları da yine sert bir dille eleştirdi.

504
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesi, 11`inci genel kurulun ardından yeni yönetim ve Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette açıklamada bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Gökhan, Kabataş olayına ve “Yeni Osmanlı” olarak tabir edilen hükümet politikalarını sert bir dille eleştirdi. “Atatürk`ü ve cumhuriyeti yok saymaya çalışanların, ne hale düştüklerini bugün görüyoruz” diyen Gökhan, “Geldiğimiz noktada Atatürk ile uğraşanların, Cumhuriyet ile uğraşanların, kumpas kuranların düştüğü durumu hep beraber görüyoruz. Bunların kökü, yalan iftira içerisinde olan insanlar. En son işte mahkemelerden de sıra sıra kararlar çıkıyor ki, bu işlerin aslı astarının olmadığını görüyoruz. Hepsinin düzmece rapor ve evraklarla insanları senelerce içeride tuttukları anlaşılıyor. Aslında, en büyük darbeci bunlar. Bunların Cumhuriyete karşı, Atatürk`e karşı darbeler olduğu ortaya çıktı. Hatta o kadar aşağıya düştüler ki, en son insanlara bir kadın üzerinden iftira atmaya çalıştılar. Kabataş olayında, ki o kadın da güya Müslüman bir kadın, ama maalesef o kadın da kullandırdı kendini, iftira attı insanlara. Sonuç itibariyle hep özellikle cumhuriyetçileri, Atatürkçüleri aşağılayan bir anlayışı ortaya koydular. Bu genel seçimlerde Türk milleti bunlara gerekli dersi verir diye düşünüyorum, öyle umuyorum. Çünkü giderek dizginleri boşanmış vaziyette, kötü bir geleceğe doğru dört dala koşuyorlar. Başkanlık sisteminden tutun, padişahlıktan tutun ne varsa ortaya döküyorlar. Şimdi buradan bir ses yükseltmezsek, Atatürk devrimlerine, cumhuriyete sahip çıkmazsak, tutunacak dalımız da kalmaz. Buradan hareketle biz geleceğe tutunmaya çalışıyoruz. Ama bunlar Osmanlıcılar, bu ülkeyi satan Osmanlı hanedanlarına benzeşmeye çalışıyorlar. O nedenle ben, Atatürkçü Düşünce Derneği`ne geçmişten daha fazla ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Ben de her zaman sizin yanınızda destekçiniz olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
“Daha çok çalışacağız”
Türkiye`nin tehlikeli bir süreçten geçtiğini, Atatürk devrim ve cumhuriyetin tüm kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığını ifade eden ADD Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, “Ülkemizin içinden geçmiş olduğu bu sürecin, nasıl bir tehlikeli süreç olduğunu, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi yönetimi ve üyeleri çok iyi ayırt etmektedir. Bu süreçte daha çok çalışmamız ve emek harcamamız gerektiğini biliyoruz. Bu bilinçle de bundan sonraki süreçte daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Paylaş