“Asırlarca yaşayacaksın”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, edebiyatın, gazeteciliğin ve röportajın büyük ustası Yaşar Kemal`ı anlamlı sözlerle andı. Kemal`in vefatı nedeni ile üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Gökhan, Yaşar Kemal`e “Dizelerinde muhtacım dediğin sonsuzluğa kavuşurken, bir asırlık ömrünün silinmeyecek izleriyle, asırlarca yaşayacaksın. Doğacak tüm güneşlerin sıcaklığının seninle olması dileği ile” sözleri ile veda etti...

432
“Hüzünlüydüm/Bitmeyen bir dert taşıyan yüreğimle/Doğacak olan güneşi bekliyordum o tepenin üzerinde/Senelerin ağırlığı binerken çökmüş omuzlarıma/Muhtaçtım çöllerin o ıssız sonsuzluğuna” diyerek mesajına başlayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Yaşar Kemal için, “Bugün hüzünlüyüz, Türk Edebiyatının neredeyse 100 yıllık çınarı devrildi. Köy köy dolaşarak hikâyeler biriktiren; romanların, denemelerin, şiirlerin sahibi, eserleri birçok dile çevrilmiş Yaşar Kemal, bugün ardında bıraktığı binlerce kelime ile aramızdan ayrıldı. Bazı insanlar ömürlerine bir dünya sığdırır. Yaşar Kemal, ömrüne edebiyatın sınırsız dünyasını sığdıran adam. Yaşar Kemal, edebiyatımızın `İnce Memed`i… Dizelerinde muhtacım dediğin sonsuzluğa kavuşurken, bir asırlık ömrünün silinmeyecek izleriyle, asırlarca yaşayacaksın. Doğacak tüm güneşlerin sıcaklığının seninle olması dileği ile” ifadelerini kullandı.
 
 
Büyük usta ödülünü Korfmann`dan almıştı
Bilindiği gibi her yıl barışı katkıda bulunan bilim, sanat ve kültür alanında üreten sanatçılara verilen Homeros Ödülü`nün sahibi olmuştu Yaşar Kemal. Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 2003 Uluslararası Troia Festivalinde Homeros Bilim, Kültür Ve Sanat Ödülünü Kazı Başkanı Osman Korfman`ın elinden almıştı.
Paylaş