“Anaların gözyaşlarını dindireceğiz”

Çanakkale’ye gelişininin ardından Biga’ya geçen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşma-sında şehitlikleri işaret ederek, “Anaların göz yaşlarını dindireceğiz” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Biga’da eski otogar önünde toplanan kalabalığa seslendi. Biga’daki açılışları anlatan Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yılına farklı gireceğiz. İnşallah oradaki hedef 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi” dedi. Geçen yıl Çanakkale’deki toplu açılış töreninde 753 milyon lira olan 47 kalem yatırımı hizmete açtıklarını söyleyen Erdoğan, Biga yatırımları ile ilgili de bilgiler verdi.

851
“Türkiye’nin İÇDAŞ’lara ihtiyacı var”
Başbakan Erdoğan, Biga’da yaptığı konuşmasında İÇDAŞ’tan övgüyle söz etti. Başbakan Erdoğan, “Bugün toplam 2 milyar 150 milyon dolarlık yatırımı olan Aslan ailesine, şahsım, ülkem ve vatandaşım adına içten teşekkür ediyorum. Çalışan emeği ile kazanan tekrardan vatanına kazandıranların gönlümüzde ayrı yeri vardır. Türkiye`nin binlerce İÇDAŞ`a ihtiyacı var. Bunun için biz yatırımcılarımızın önünü açacağız. Onları ihracata teşvik edeceğiz” dedi.
 
“Anaların gözyaşlarını dindireceğiz”
“Şehitlerimizin anısını yaşatmak için çalışıyoruz. Kendilerine demokrat diyenler Diyarbakırlı Mehmet`e sahip çıkmadılar” diyen Erdoğan, “Kimse sahip çıkmasa da biz sahip çıktık. Tüm bunlara rağmen anaların gözyaşlarını dindireceğiz. Onlar gençleri ölüme götürmek isterler, biz onlara sahip çıkarız. Bu terörü bitirme konusunda sizlerden destek bekliyoruz. Muhalefet isterse bizi sahipsiz bıraksın. Yeter ki siz yanımızda olun. Güzel gelişmeler var. İnşallah daha da iyi şeyler olacak” dedi.
 
 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Çanakkale’ye geldi. Bugün katılacağı 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerinden önce dün, Biga’da toplu açılış törenine katıldı. Eşi Emine Erdoğan’ın da eşlik ettiği Erdoğan’ın yanında çok sayıda bakan da vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Biga’da eski otogar önünde toplanan kalabalığa hitap ederek, açılış kurdelesini bakanlar ve milletvekilleri ile kesti. Erdoğan, "Bugün de Biga`mızda toplam yatırım tutarı 40 milyon lira olan 16 ayrı eserin, belediyemizin yatırımının ve diğer kamu hizmetlerinin toplu açılışını yapıyoruz. Bunun yanı sıra, ülkemizin çelik üreticilerinden olan ayrıca deniz ticaret filosu, kara ticaret filosu ve limanıyla geniş bir alanda faaliyet gösteren İÇDAŞ şirketimizin 2 milyar 150 milyon dolar tutarında 9 kalem yatırımının da açılışını, yine bu vesileyle gerçekleştiriyoruz" dedi.
 
İÇDAŞ’ı övdü
“2008 yılında İÇDAŞ`ın açılışını ben yapmıştım” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kendilerini takdirle izliyorum. Geçen sene Rio`da İÇDAŞ`ın yaptığı Değirmencik tesisi örnek gösterilmişti. Bugün de 540 milyon dolarlık yatırımını açacağız. Bugün toplam 2 milyar 150 milyon dolarlık yatırımı olan Aslan ailesine, şahsım, ülkem ve vatandaşım adına içten teşekkür ediyorum. Çalışan emeği ile kazanan tekrardan vatanına kazandıranların gönlümüzde ayrı yeri vardır. Türkiye`nin binlerce İÇDAŞ `a ihtiyacı var. Bunun için biz yatırımcılarımızın önünü açacağız. Onları ihracata teşvik edeceğiz. 2002 yılında biz göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. Geçen yıl 152.5 milyar dolara çıktı. Yani bu çıkış bu girişimcilerimizle oldu. El ele omuz omuza verdik” dedi.
 
“Anaların gözyaşlarını dindireceğiz”
“Çanakkale`ye bir başka ruh ve başka bir mana getiriyoruz” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Milliyetçilik slogan atmak değildir. Milliyetçilik şehitlerine sahip çıkmaktır. Bizim milliyetçilik anlayışımızda kavmiyetçilik yok. Yaradılanı Yaradan`dan ötürü seviyoruz. Gidin o şehitlikle Kars`tan gelen Mehmet`i görürsünüz. Ta Üsküp`ten gelenleri görürsünüz. İşte bizim böyle bir kardeşliğimiz var. 98 yıl önce onlar nasıl bizim yanımızda oldularsa biz de onların yanındayız. 10 yıldır Çanakkale ruhunu yaşatmak için uğraştık. Çanakkale`deki mezar taşlarını yaşatmak şiarımız oldu. Şehitlerimizin anısını yaşatmak için çalışıyoruz. Dikkat edin kendilerine milliyetçi diyenler, kendilerine ulusalcı diyenler, sahip çıkmadılar. Kendilerine demokrat diyenler Diyarbakırlı Mehmet`e sahip çıkmadılar. Kimse sahip çıkmasa da biz sahip çıktık. Tüm bunlara rağmen anaların gözyaşlarını dindireceğiz. Onlar gençleri ölüme götürmek isterler, biz onlara sahip çıkarız. Bu terörü bitirme konusunda sizlerden destek bekliyoruz. Muhalefet isterse bizi sahipsiz bıraksın. Yeter ki siz yanımızda olun. Güzel gelişmeler var. İnşallah daha da iyi şeyler olacak” dedi.
 
Başbakan katılmadı İÇDAŞ açılışını tam 7 bakan yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Biga’da programının uzamasın nedeni ile Biga açılışına katılamadan Çan’a geçti. Biga’da İÇDAŞ’a ait Bekirli Termik Santrali’nin açılışını ise bakanlar yaptı. İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ. ve Elektrik Enerji Üretim ve Yatırım AŞ.`nin açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki 6 bakan katıldı. Açılışa Enerji Bakanı Yıldız ile birlikte İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. AŞ. ile Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Aslan, İÇDAŞ Yönetim Kurulu üyesi Bayram Aslan ve işçiler katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yoğun programından dolayı bu açılışa katılamadığını belirterek, "İnşallah yarın bir fırsat, bulursak buraya tekrar gelmek istiyorlar. İnşallah yarın bir mani olmazsa Sayın Başbakanımızın başkanlığında buradaki ziyaretimizi tamamlayacağız." şeklinde konuştu.
Paylaş