havadurum

“AKP, üretici ve köylüyü fakirleştirdi”

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan, Ezine ilçesinde vatandaşların sorununu dinledi.

666
Çanakkale merkez, ilçeler ve köyler ziyaret programları kapsamında hem partililerle hem de vatandaşlarla buluşan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, seçim bölgesinde halkın sorunlarını dinlemeye devam ettiklerini söyledi. AKP hükümetinin uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle hem üretimin düştüğünü hem de üretici ile köylünün daha da fakirleştiğini belirten Soydan; “Ezine merkez ziyaretimiz de vatandaşların sorunlarını dinledik. Ardından örgütümüzle birlikte ezine’ye bağlı çetmi, kızılköy ve balıklı köylerini ziyaret ettik. Üreticilerin, köylünün ve çiftçinin sorunlarını paylaştık. Ziyaret ettiğimiz bölgelerde özellikle domates ve biber üreticileri ciddi zararlar görmüştür. Üreticiler ürünlerini girdi fiyatlarındaki yüksek artışlara rağmen geçen yılki fiyatların altında satmak zorunda kalması nedeniyle ekonomik zararlara uğramışlardır. Özellikle Suriye ile yaşanan sorunlar nedeniye bölgeye yapılan ihracatın tamamen durması ürün fiyatlarının düşmesine neden olmuştur.
AKP hükümetleri döneminde planlı bir tarım politikasının olmaması, doğru yönlendirilmeyen tarımsal üretim, yetersiz destek politikaları, yüksek girdi fiyatları, tarımda büyük bir çöküşe neden olmaktadır. Çiftçi, üretici ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet gücünü kaybederken, piyasanın acımasız koşullarına terk edilmiştir. Uygulanan tarım politikalarıyla hem üretim düşmüş hem de üretici, köylü daha da fakirleşmiş, toprağından uzaklaştırılmıştır. Halk için, halkla birlikte, halkın iktidarına yürüyüşe devam” dedi.
Paylaş